Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Με την ΚΕΟ θα στον σφυρίξω δύο φορές


Μετά από πολύ κόπο και χαρτομάντηλα βρέθηκε το βίντεο
Σε αμερικανικό τσοντο-πορνό site, με εκατοντάδες βίντεο που βλέπεις επί πληρωμή, μπηκε 16 Μάρτη 2009   και ένα επεισόδιο  γυρισμένο σε μια μικρη ελληνική ταβέρνα, με μια μπουκάλα μπύρα ΚΕΟ να γίνεται πρωταγωνιστής, δηλαδή  έδειξαν τη μάρκα της, είπαν το όνομά της και από που είναι και τελικά χρησιμοποιούν τη μπουκάλα ανάμεσα στα στήθη της πρωταγωνίστριας που κάνει την κριτικό εστιατορίων να χύνει μπύρα στο στόμα του άντρα. Διαφήμιση δηλαδή δωρεάν και άκοπη! Αλλά που να εκτιμήσουν οι στενόμυαλοι, σεμνότυφοι Κυπραίοι. Λες και μπύρα και σεξ (και τσόντα) δεν πάνε μαζί. Στο φιλμ ακούγεται και ελληνική παραδοσιακή μουσική και βλέπουμε ελληνικά φαγητά.
Η πρωταγωνίστρια σκύβει να πάρει την ΚΕΟ
Οι διευθυντές της ΚΕΟ, επειδή έχουν και την Εκκλησία της Κύπρου σαν μεγαλομέτοχο, τα πήραν στο κρανίο και άρχισαν να βλέπουν πορνό με τις ώρες εκεί στα γραφεία της εταιρείας, μπας και βρούν ποια ταινία είναι και να κινήσουν αγωγές.
Η ετικέτα φαίνεται σβησμένη. Θα τους φόβισε η εταιρεία ΚΕΟ

Εφοδιάστηκαν με χαρτομάντηλα, λοσιόν και ζήτησαν από τη γραμματέα τους να μην τους ενοχλεί κανείς μέχρι να βρούνε την ταινία.


Ακόμη κι αν χρειαστούν μέρες ολόκληρες αναζήτησης, δε θα πάψουν να προσπαθούν μέχρι να καθαρίσουν το σπιλωμένο όνομα της ΚΕΟ. 

Σκεφτήτε να την χρησιμοποιούσαν όχι για να πιουν μπύρα οι πορνοσταρ, αλλά με άλλο τρόπο αν με εννοοείτε. Χαλασμός κυρίου θα γινόταν, οι κύπριοι  μουτζαχετιν θα απαγόρευαν κάθε μετάδοση πορνό στην Κύπρο και εμείς για να δούμε "άσπρη" μέρα θα αναγκαζόμασταν να παρακολουθούμε παλιά επεισόδια του Καφενίου με την χυμώδη κομμώτρια Πόπη Αβράαμ.
Σημ. Οι περισσότερες φώτο δεν ειναι πραγματικές διότι...δεν πίνω την ΚΕΟ ώστε να χρησιμοποιούσα αληθινή μπουκάλα. Καμιά κοπέλλα δεν τραυματίστηκε στην παραγωγή αυτών των εικόνων.

Share/Bookmark

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αγάπη και άλλες καταστροφές


Share/Bookmark

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Είναι ο Τερλικκάς το νέο Greek Idol;

Αγαπητοί φίλοι θα επιστρέψει το μπλογκ στις ρίζες του τις κυπριακές. Όχι δε θα αλλάξω την ταπετσαρία του μπλογκ σε γαδούρκα, ποδίνες και ξεροκαφκάλες με παπαρούνες. Είναι δουλειά του Aceras τούτα. Θα αναλύσουμε το τραγούδι Η λυερή τζε ο χάρος σε ερμηνεία Μιχάλη Τερλικκά. Παρακαλώ να σταματήσετε να ακούτε το Gummy Bear για λίγο και δώστε λίγη προσοχή εδώ. Βάλτε το να παίζει και διαβάζετε ταυτόχρονα. Ξέρω είναι δύσκολο. Πιο δύσκολο και από το να παρακολουθείτε το Φόντο Κόκκινο ξεμέθυστοι.



Η λυερή τζ’ ο χαρος.

Που δύσην ως ανατολήν τζ’ απού βορράν ως νότον
τζ’ απού τα πέρατα της γης τον κόσμον προσκαλώ τον.
Δώστε μου λλίην ακρόασιν για να σας τραουδήσω
τζ’ ούλλους σας μιάλους τζαι μιτσούς εννά σας κλαμουρίσω.

Έχουμε το Νησί τώρα να κλαμουριζούμαστε ευχαριστώ πολύ.

Μια λυερή μια όμορφη πάαιννεν στο περβόλιν
τζ’ εσύναεν τραντάφυλλα τζ’ έκαμνεν τα σερβόλιν.

Εν έχει αμφιβολία ότι είναι αποκύημα φαντασίας το τραγούδι διότι δεν γίνεται όμορφη Κύπρια να κουράζεται να πηγαίνει σε περιβόλια να μαζεύει τριαντάφυλλα, ειδικά με τα νύχια που βάφουν τώρα. Αλλά ας το ανεχτούμε χάριν ποιητικής αδείας.

Ο χάρος την αντάμωσεν στο δρόμον τζαι της λέει:
- Ώρα καλή σου λυερή τζαι κόρη παινεμένη.
- Καλώς τον τζαι τον χάρονταν στον μαύρον καβαλλάρην
που βρέθηκεν στην στράταν μου έννεν καλόν σημάιν.

Ο χάρος τη χαιρετά και αυτή του λέει καλώς τον; Αδύνατο, ως όμορφη νεαρή Κύπρια θα αγνοούσε επιδεικτικά όποιον και να ήταν που της μιλούσε στο δρόμο ιδιαίτερα επειδή δεν τον έβλεπε να οδηγεί και καμία Πόρσε. Είχε το γνώθι σ’ αυτόν όμως ότι he is bad news.

- Τράβα το κόρη λυερή τ’ αππάριν να ποδρώσει
στον λάκκον τράβα πότισ’ το τζαι πρίχου να νυκτώσει.

Ο χάρος εδώ επιδεικνύει πόσο σωβινιστής φαλλοκράτης είναι –κλασικός κυπραίος – αφού μόλις συναντά μια γυναίκα τη βάζει να κάνει δουλειές και θέλει να κάνει και γρήγορα, πριν να νυχτώσει διότι τον καρτερά και η μάμμα του.

- Εν μ’ έμαθεν η μάνα μου κτηνά να βαϊλίζω
την προίκαν μου μερόνυχτα έσει με τζαι πλουμίζω.

Κλασική απάντηση κακομαθημένης Κυπρίας που νομίζει ότι το σκατό της δε μυρίζει και ούτε να το σκεφτεί ο χάροντας ότι θα απλώσει αυτή χέρι σε κτηνά! Χαλόου! Αντίθετα έχει άλλες σοβαρές ασχολίες όπως το πλούμισμα της προίκας, διότι άλλωστε πως θα τυλίξουμε κανέναν καλό γαμπρό;

- Έναν μαντήλιν κέντα μου στο στήθος μου ν’ απλώσω
τζαι πόσα κάμν’ ο κόπος σου εγιώ να σε πκιερώσω.

Εδώ ο χάρος δείχνει υπομονή και θέληση να βρεί κάποιο κοινό έδαφος με την λυερή. Αντί να την πατσίσει όπως της αξίζει, αντίθετα της κάνει μια άλλη πρόταση ως διαλλακτικός μετροσέξουαλ που είναι, για κάτι που δε θα λερώσει τα χέρια της τουλάχιστο. Και είναι έτοιμος να πληρώσει όπως ξέρουν καλά οι κύπριοι άντρες να κάνουν, ώστε να δεηθεί να κάμει δουλειά η γυναίκα. Αλλά μήπως η λυερή εκτιμά τις θυσίες του Χάροντα; Όχι!

- Εν έχω χάροντα τζαιρόν μαντήλιν να κεντήσω
η μάνα μου με καρτερά έσσω μου να γυρίσω.

Ώστε; Εν έχουμε καιρό για τον Χάροντα τον μαύρο καβαλάρη; Ούτε για ένα μαντηλάκι, μια μπαντάνα έστω; Να κάνουμε Like την κάθε βλακεία που λένε οι 2500 φίλοι μας στο Facebook όμως, έχουμε χρόνο ε; Ακόμα λίγο να σε πιστέψουμε ότι είσαι γυναίκα του σπιτιού και δε γυρίζεις με το Swift σου στη Γρίβα Διγενή ως τα ξημερώματα.

Τον πάτσον της τον έδωκεν πονεί την τζεφαλήν της
τζ’ η μάνα μεσ’ στα κλάματα της κόρης της λαλεί της:
- Κέντα του κόρη κέντα του πέρκιμον τζαι χορτάσει
βάρτου την μαυροθάλασσαν με το καραβοστάσιν.
Κέντα την γην με τα δεντρά, τον ουρανόν με τ’ άστρη
τους κάμπους τζαι τους ποταμούς τα όρη τζαι τα δάση.

Ήταν καιρός αγαπητέ αναγνώστη. Ο Χάροντας αφού είδε ότι η λυερή ήταν προκλητική και αδιάλλακτη, την πατσίζει όπως της έπρεπε από ώρας. Και λίγους της έδωσε. Το ότι ισχυρίζεται ότι πονεί την κεφαλή της χρήζει απόδειξης, δηλαδή πρέπει να αποταθεί σε Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής της, να πάρει παραπεμπτικό για τις Πρώτες Βοήθειες και εκεί ο εφημερεύων ιατρός να κάνει την διάγνωση. Ας μην τον καταδικάσουμε ακόμη και ο Σύνδεσμος για τη Βία στην Οικογένεια να κάτσει στα αυκά του. Η μάνα της – κλασσική Κυπραία μάνα – αφού κατέστρεψε την κόρην της τόσα χρόνια καλομαθαίνοντας την και κάνοντας την να πιστεύει ότι της αξίζουν μεγαλεία και γαμπροί με Audi Q7, ειδικά αφού την σπούδασε στο εξωτερικό, δείχνει διπλωματία και της προτείνει να του κεντήσει διάφορες αηδίες πάνω στο μαντήλι του όπως κάμπους, όρη και δάση. Εδώ ο Xάροντας μόνο με κανένα Tribal σχέδιο στο μαντήλι του θα καταλάγιαζε η μαύρη ψυχή του, ή άντε με κανένα Gormiti.

Τζαιρόν ο χάρος εν διά, στην μάναν του την παίρνει
λαλεί της: - Μάνα μου καλή, μάνα μου παινεμένη,
στρώννε τραπέζιν να δειπνά κρεββάτιν να τζοιμάται,
η λυερή που σούφερα τζ’ εμέναν ν’ αττυμάται.

Φτάνουμε στην κορύφωση του δράματος. Βγάλτε τα μαντήλια σας έξω αγαπητοί αναγνώστες. Η επιτομή του κυπρίου μαμάκια. Μόλις βρεί μια γυναίκα, την παίρνει της μάμας του να την εγκρίνει. Αλλά έτσι τον αναγιωσε τζείνη; Όποιαν καρτάνα βρίσκει μες τες στράτες να της τες φέρνει έσσω; Εν δούλα της η μάνα του; Να κάνει η λυερή τις δουλειές, κοτζάμ λεβέντη Χάρο της δίνουμε.

- Γιέ μου, μεν παίρνεις όμορφες, γιέ μου τες νιές μεν παίρνεις
μεν παίρνεις τα μιτσιά μωρά τζαι μάνες φαρμακώννεις.
- Να μεν παίρνω τες όμορφες, τες νιες να τες λυπούμαι,
να μεν παίρνω μιτσιά μωρά, χάροντας εν λοούμαι.

Εν κατακλείδι, είναι πολλά τα διδάγματα από το τραγούδι αυτό που θα μπορούσαν να πάρουν οι νέες κυπρίες ιδίως. Κατ αρχάς δε φταίτε εσείς, οι γονείς σας φταίνε που σας κατέστρεψαν. Δεύτερο, άμα σας μιλήσει ο χάρος ή πιο πιθανό κάποιος από την οργάνωση νεολαίας που είστε μέλη, μην τον κάνετε να νιώθει άβολα. Έχει συναισθήματα και αυτός. Μην του αρνείστε καμιά χάρη, ή να αποφεύγετε τη συντροφιά του, λες και είναι κανένας άπλυτος αξύριστος. Το ότι πολλοί στις νεολαίες ΕΙΝΑΙ άπλυτοι και αξύριστοι το προσπερνάμε.
Εσείς οι αρσενικοί, ένα να θυμάστε, να μην παίρνετε όμορφες, διότι δε ξέρετε τι προβλήματα βάζετε στο σβέρκο σας, όλοι θα την φλερτάρουν, είναι ψηλομύττες παλιοχαρακτήρες και μη ξεχνάτε και τα έξοδα των λούσων τους. Άμα γεράσουν λίγο θα σας μείνει μόνο ο παλιοχαρακτήρας. Δηλαδή πόσα μηνύματα και λαική σοφία εστοιβάκτηκε σε ένα τραγούδι 5 λεπτών είναι να θαυμάζει κανείς.

Share/Bookmark

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αστυνομικοί ανθρωπόμορφα τέρατα ενοχλούν φιλήσυχους μετανάστες


Το βίντεο είναι σοκαριστικό. Όσοι έχετε και εσείς θορυβηθεί και αναστατωθεί με ότι είδατε, εισηγούμαι αποταθείτε στο http://www.kisa.org.cy. Παίρνουν και δωρεές. Δεν βρήκα στα ελληνικά την αποστολή τους και ελπίζω ο μέσος αναγνώστης του blog αυτού (δηλαδή οι σκληροτράχηλοι καλουψίες του Μιλτιάδη και ο τιμημένος πατατοπαραγωγός της Σωτήρας) να βγάλατε το γυμνάσιο και να σκαμπάζετε τι γράφουν. Οι εθνικιστές φασίστες ρατσιστές ελληνόψυχοι πολίτες είναι φυσικό ότι μόνο ελληνικα γνωρίζουν ή/και δέχονται να διαβάζουν και θα αδυνατούν να καταλάβουν τι γραφει πιο κάτω.

KISA’s overall long-term objective is the creation of a multicultural society, where there is equality of all persons, irrespective of nationality, race or ethnic origin, colour, creed, gender, sexual or any other orientation, background or characteristic.

KISA’s activities focus on two general directions:

1. Sensitisation of the Cypriot society about social discrimination and racism, the benefits of a multicultural society and reform of the immigration and asylum framework in Cyprus, through campaigns, conferences, cultural events, provision of information, publications and lobbying the authorities.

2. Operation of Support Centres providing free legal and social services, guidance and advice to migrants, refugees and asylum seekers, in order to enable them to claim their rights and facilitate their integration and full participation in society.

Και παρόλο που δεν διαδραματίζεται στην Κύπρο, επειδή κάποιοι δεν πιστευουν σε σύνορα, σημαίες και κράτη, εγώ άνετα νιώθω ότι συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί στη γειτονιά μου.
Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________