Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Ο Ηρώδης το προέβλεψε

Αυτό είναι σαν συνέχεια αυτου. Τι θα γίνει με αυτούς τους νεαρούς κάτω των 20; ‘Εφτασα να τους απεχθάνομαι. Άλλο που μια μαλακία δεν κάνουν, μόνο φασαρίες, ζημιές, βάζουν φωτιά σε τάξεις, δέρνουν γέρους, βάλλουν κροτίδες, οι γονείς τους δεν τους ελεγχουν και εγαμήσαν κάθε τοιχο με σπρέυ. Μην αρχίσει κανένας να λέει ότι φταίμε οι μεγαλύτεροι και να αφήσουμε τα μωρα να κάνουν το δικό τους! Φτάσαμε να σκεφτομαστε να ανοίξουμε το στόμα μας τους κάνουμε παρατήρηση μπας και μας βάλουν στο μάτι και μας κάνουν καμμια ζημιά στο αυτοκίνητο μας ή στο σπίτι μας. Να μιλήσουν ή να γράψουν δε ξέρουν το είδαμε από τις εξετάσεις τους πρόσφατα. Εν τούτοι που θα άλλαξουν την κοινωνία προς το καλύτερο; Κουραφέξαλα. Το μέλλον ανήκει στους νούσιμους. Γράψετε το να το θυμάστε. Είπεν και κάτι ο Ισοκράτης παλιά που ταιριάζει σε πολλούς,
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

Προτείνω εφηβοκτονία ή έστω εξορία των εφήβων μας στο Βόρειο Βιετνάμ σε περιορισμένη κλιμακα πέρκι συνετιστούν.... Παράδειγμα να ξεχωρίσουμε μερικές ανίατες περιπτώσεις όπως τον συνδυασμό αλητόπαιδου που δεν έβγαλε σχολείο και οδηγά κλεμμένη μοτορούα άλλου και που να έδερε τον ένα ή και τους δύο γονείς του και καπνίζει χορτούι. Υπολογίζω 3000 θα μπούν στη λίστα έτσι επιεικώς. Εμπρός στο δρομο που χαραξε ο νοσοκόμος!

Share/Bookmark

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ SKonte,

    Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις μιας και ζω δίπλα από γνωστό φαστφουντάδικο και είδαν πολλά τα μάτια μου.

    Όμως να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λίγο με την εφηβοκτονία που εισηγείσαι. Να αντιπροτείνω εκτεταμένη γονεοκτονία (άτε τζαι θκιο μπαστάρτων μιτσιών που νομίζω εν κουφοί τζαι βωβοί)γάρων γονέων που ξαπολούν τα κοπελλούθκια τους 13 και 14 χρονών ως τις 4-5 το πρωί να γυρίζουν, χωρίς να σκέφτονται "μα που είναι ο γιος και η κόρη μου τέτοια ώρα". Που για να ξεφορτωθούν τα παιδιά τους διούν τους λεφτά με την φράση "πιάστα τζαι πίεννε όπου θέλεις, αλλά μεν πελλανίσκεις την κκελλέ μου". Που βλεπουν τους γονιούς τους να βρίζουν, να πετάσσουν σκουπίδια στο δρόμο και στην αυλή, που κατουρούν μέσα στην θάλασσα, που ρέουνται, που κλάννουν ατε να μεν πω και άλλα δυσάρεστα καλοκαιριάτικα. Αυτούς και παρόμοιους πρέπει να εκκαθαρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω. Πράγματι οι γονείς παίρνουν το περισσότερο φταίξιμο. Αντί να τους σύρουν θκιο πάτσους, που λέμε, αφήνουν τους ελεύθερους να κάμουν ότι θέλουν. Οι κοινωνία μας πάει από το κακό στο χειρότερο.

    Έχω γνωστή μου που γνωρίζει την οικογένεια κάποιου νεαρού φαντάρου που πριν 3-4 χρόνια εξέφυγεν του η αγωνιστική μοτοσυκλέττα που οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα και έλυσε 2 μαθητές. Είπαν το και στα νέα, έγινε μεγάλη είδηση. Έ, τούτος ο κύριος, απ' ό,τι άκουσα, εδέχθην πολλές παρατηρήσεις που τες αστυνομίες κτλ, αλλά ό'ι: Άφησ' το μωρό, άφησ' το μωρό, ε έτα ούλλα jαμέ τωρά.

    Αλλά εμένα το θέμα που με απασχολεί εν άλλο. Αν τούτοι είναι το offspring των αχάπαρων γονέων, άτε πες εν θα ζουν για πάντα, κάποτε εν να ησυχάσουμε που λλό'ου τους. Αλλά τι έχουμεν να πάθουμεν όταν να κάμουν jε τούτοι κοπελλούθκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________