Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

Darwin Awards


Καποιοι ίσως θα έχετε υπόψη τα Darwin Awards. http://www.darwinawards.com/ Δίδονται κάθε χρόνο σε άτομα που κάνουν ότι πιο ηλιθιοδέστερο για να εξαλείψουν το δικό τους DNA από την "πισίνα γονιδίων" με εξαιρετικα ποσοστά επιτυχίας, δηλαδη πεθαίνουν κατά την προσπάθεια.

Ονομασμένα προς τιμή του Κάρολου Δαρβίνου, του πατέρα της εξέλιξης, τα βραβεία Darwin αντιπροσωπεύουν δείγματα της εξέλιξης σε δράση, δείχνοντας τι συμβαίνει στους ανθρώπους που είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τους βασικούς κινδύνους του μοντέρνου κόσμου. Αυτές οι ειρωνικές ιστορίες μοιραίων ατυχημάτων επεξηγούν μερικα από τα σημαντικά μαθήματα της ζωής. Τα βραβεία Darwin είναι μακάβριες ιστορίες που μας προκαλούν το γέλιο εισάγωντας μας στους νόμους της κοινής λογικής.

Την 1η Απρίλη έξι νεαροί στον Αγιο Θεόδωρο απέτυχαν να κριθούν έστω σαν υποψήφιοι γι αυτά τα βραβεία, αφου επέζησαν έκρηξης μεγάλων μποτίλιων ασετυλίνης και οξυγόνου μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο που γκρεμίστηκε. Οι έξι νεαροί, ασχολούνταν με το γέμισμα πλαστικών μπαλονιών με υλικά που προκαλούν κρότο και έκρηξη. Δηλαδή, οξυγόνο και ασετυλίνη. «Τέχνη» που στα χωριά της περιοχής τη μαθαίνουν από γενιά σε γενιά. Καταλάβατε; Σόι πάει το βασίλειο σ αυτά τα χωριά. Ωστόσο, οι νεαροί ήθελαν να παραγεμίζουν τα μπαλόνια με οξυγόνο, ώστε να προκαλούν μεγαλύτερη έκρηξη και κρότο, όταν θα τα απελευθέρωναν στον αέρα για να ανατιναχτούν. Το παραγέμισμα των μπαλονιών προκάλεσε όπως διαφαίνεται εκ των υστέρων διαρροή οξυγόνου. Δηλαδη αν τα γεμίζετε όσο πρέπει δεν θα έχει πρόβλημα, το παραγέμισμα εν το πρόβλημα. Ήταν μεσάνυκτα όταν ένας νεαρός σκέφτηκε να ανάψει τσιγάρο. Πολύ φυσικό για μένα αυτό, πεθυμησε ο μιτσής ένα τσιγαράκι. Δίνει μια άλλη έννοια στο "Το τσιγάρο σκοτώνει." Χτες εδείξαν μας τους στο νοσοκομείο να μας λένε ότι οι κροτίδες εν επικίνδυνα πράματα. Υπερβολές! Σε λίο εννα μας πείτε πως η ηλεκτροκόλληση ενώ πατάς σε βαρέλι με ευφλεκτο περιεχόμενο είναι και αυτή επικίνδυνη.

Share/Bookmark

3 σχόλια:

 1. Νομίζω τις σκηνές από το νοσοκομείο, πρέπει να τις δείχνουν στην tv σε διαφημιστικά σποτ κάθε Πάσχα,ως παραδείγματα προς αποφυγήν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τίποτε δεν είναι επικίνδυνο, όταν το ...κατέχεις. Αντίθετα, οτιδήποτε αθώο είναι επικίνδυνο όταν ασχολούνται μαζί του άσχετοι. Τάδε έφη ο υποφαινόμενος (κι ας με λεμε phlou...flis) και βρέθηκα στο σεμνόν ετούτο ιστολόγιον, ανταποδίδοντας ημετέραν επίσκεψην.
  Καλή σου μέρα, Λαμπρή η σημερινή ημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. mono semno den einai etouto edo to istologion. kalimera s, na mas xanartheis

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________