Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Καλλιτεχνοπολιτισμικό Πιασωκωλέ στο ΡΙΚ

Διαβάζω από Φιλελεύθερο 01042010

[Δημόσια συγγνώμη ζήτησε χθες το ΡΙΚ επειδή λογοκρίθηκαν στην ψυχαγωγική εκπομπή «Έξω Καρδιά» οι δηλώσεις του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου με τις οποίες εκθείαζε τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ. … το κρατικό κανάλι μόλις χθες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, εν αγνοία μάλιστα συντελεστών της εκπομπής και αφού προηγουμένως δέχθηκε έντονη κριτική από τα εκφραστικά όργανα του ΑΚΕΛ, την εφημερίδα «Χαραυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα», που απαίτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.] Ήθελαν αίμα, ήθελαν να κουρέψουν τους ενόχους στην πλατεία για την προσβολή. [Οι πολιτικού περιεχομένου δηλώσεις και απόψεις του που λογοκρίθηκαν από την παραγωγή, είναι διάρκειας περίπου πέντε λεπτών…. Σ’ αυτά τα πέντε λεπτά λοιπόν, ο μουσικοσυνθέτης εκθειάζει το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ενώ επικρίνει κόμματα της Αριστεράς στην Ελλάδα και χλευάζει το Ευρωπαϊκό Κόμμα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μικρούτσικος, είπε τα ακόλουθα: Οι Κύπριοι θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί που έχουν Πρόεδρό τους, τον Δημήτρη Χριστόφια. Το ΑΚΕΛ είναι το πιο σύγχρονο αριστερό κόμμα της Ευρώπης που δεν έχει χάσει τον ριζοσπαστικό του χαρακτήρα σε αντίθεση με τα κόμματα της Αριστεράς της Ελλάδος, στα οποία, ο κ. Μικρούτσικος αναφέρθηκε με αρνητικό και υποτιμητικό τρόπο, (επικεντρώνοντας τις επικρίσεις του στο ΚΚΕ). Χρησιμοποίησε προσβλητικό λογοπαίγνιο για το Ευρωπαϊκό Κόμμα, αποκαλώντας το «ΚοκοΕυρώ» - «Ευρωκότες». Όταν ο ηθοποιός και παρουσιαστής της εκπομπής Λευτέρης Σαλωμίδης επιχείρησε να επαναφέρει τη συζήτηση στο θέμα της εκπομπής, λέγοντας χαριτολογώντας ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε της αριστεράς, ούτε της δεξιάς, ο κ. Μικρούτσικος τού ανέφερε ότι, όσοι τοποθετούνται με τον τρόπο αυτό, είναι εκ του πονηρού. Μάλιστα είτε είσαι με μας είτε με τους άλλους δηλαδή. Υπήρχε όμως και συνέχεια: Σε κάποια στιγμή, ο Μικρούτσικος ρώτησε τον Σαλωμίδη εάν κτυπά τη γυναίκα του (!) και ο Σαλωμίδης, πάλι χαριτολογώντας, του απάντησε ότι χώρισε για να μην το κάνει. Για να λάβει την εξής αποστομωτική απάντηση: «Τότε είσαι αριστερός!».] Πιστέυω ακράδαντα ότι σ αυτό το σημείο πλέον ο Μικρούτσικος τα είχε τσούξει σοβαρά και άρχισε να λέει παπαριές.
Λοιπόν για να εξηγούμαστε. Η εκπομπή είναι 80 λεπτά νομίζω και μπορεί να τη δει όποιος έχει πρόβλημα αυπνίας και θέλει να αποκοιμηθεί γρήγορα, κάθε σάββατο στο ΡΙΚ1 είτε από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ. Όπως φαίνεται οι αχρείοι έκοψαν 5 λεπτα πάρλας του Μικρούτσικου – άμα δείτε την εκπομπή όλη, δόξα τω θεό όλο αυτός μιλά – που εκεί έλεγε πόσο φίλοι είναι με τον Χριστόφια και ότι εν ο καλύτερος Πρόεδρος που μπορούσαμε να έχουμε και ότι πρέπει να κάμνουμε πίπες ομαδικά για να μείνει και άλλη μια 5ετία. Δικαίωμα του Θανου.Καλώς κακώς οι του ΡΙΚ το έκοψαν. Αν δεν το έκοβαν θα διαμαρτύρονταν ίσως οι ΕΥΡΩΚΟΤΕΣ κλπ. Αλλά και κάτι άλλο. Η εκπομπή μου κύριοι πάει 80 λεπτά και όχι τρεις ώρες. Θα κάνω μοντάζ αν μου επιτρέπετε όπως θέλω εγώ ο σκηνοθέτης και όχι η Κεντρική επιτροπή. Εντάξει κόψαμε λίγα λεπτά κολακείας προς τον Δημήτρη και πολιτικής μισαλλοδοξίας προς άλλα κόμματα. Είναι ανάγκη να το κάνετε θέμα και στριμώχνετε τους ΡΙΚαδες;

Τώρα ποιος πρόσεξε ότι κόπηκαν 5 λεπτά και άρχισαν τα όργανα να διαμαρτύρονται ΑΣΤΡΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ, η πούλια και ο αυγερινός; Σίγουρα όχι οι 32 τηλεθεατές που την έβλεπαν επειδή τους χάλασε το τηλεχειριστήριο και βαριόντουσαν να αλλάξουν κανάλι. Εδώ ακόμη και οι παρουσιαστές έκοβαν φλέβες απ τη βαρεμάρα.
Είτε κάποιοι καλεσμένοι της εκπομπής θα ήταν, όπως Μπεμπεδέλη ή Σαντοριναίου που θυμόντουσαν τι τσιόφτες έλεγε ο Μικρούτσικος, είτε κανένας της επαγρύπνησης στο δωμάτιο του μοντάζ θα το σφύριξε. Καλά ότι το ΡΙΚ είναι μάνα στη λογοκρισία είναι γνωστό, σε πόσες ταινίες μας έκοψαν σκηνές διότι κάτι δεν τους άρεσε; Τουλάχιστο εδώ εν εκπομπή δική τους, όπως θέλουν την μοντάρουν.

Όχι και να μας λένε μετά απ το Προεδρικό ότι εν έτη 2010 δεν έπρεπε να γίνει λογοκρισία, ότι ακόμα και αρνητικές να ήταν οι απόψεις του Μικρούτσικου, πάλι έπρεπε να τις προβάλει το ΡΙΚ. Όπα βρε μεγαλόψυχοι μοντερνιστές, τσάμπα μάγκες, αφού ο Μικρούτσικος κατ αρχάς ποτέ δε θα έλεγε κάτι αρνητικό για τον Χριστόφια. Μετά κόβω το κεφάλι μου ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο τότε τα όργανα θα λέγανε ότι το ΡΙΚ κάνει αντιπολίτευση σε μια καλλιτεχνικη εκπομπή και πάλι θα ζητούσαν την κεφαλή τους επι πίνακι.

Αν σε μια εκπομπη ή σε δελτίο ειδήσεων έφερναν μια κοτζιάκαρη να πει δυο λόγια και άρχίζε να λέει για 5 ολόκληρα λεπτά ότι ο Μακάριος ήταν το δώρο του Θεού προς τους Κυπριους και ότι την είχε μεγάλη και και και... Τι θα κάνουνε δε θα την κόψουνε τη γιαγιά λόγο χρονικών περιορισμών; Θα βγει το Ιδρυμα του Μακαριου να μιλήσει για λογοκρισία;...Έτσι όπως καταντήσαμε πιθανόν ναι. Εν έχουμε σωτηρία.


Share/Bookmark

5 σχόλια:

  1. H Μπεμπεδέλη μάλλον θα παρακαλεί να του έρτει κόλπος πέρκει σιωπήσει. :)
    Δεν ήξερα ότι έχει έτσι εκπομπή.
    Προσπαθούν να μιμηθούν την ΕΡΤ μάλλον που βάλει τον Παπαδόπουλο να διασκεδάζει και τα παίρνει χοντρά. (άσχετο ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mia kai to anaferes. o mikroutsikos emfanistike stin ekpompi tou papadopouloy, kai eipe mian kouventa pou tin epanelave kai sto rik tis proalles. oti an erthei enas xenos, enas gallos as poume ellada kai parakolouthisei tileorasi tote ti entiposi tha tou dimiourgithei klp. ta anakiklonei kai ta xanaleei dio fores o thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    Πέραν του ότι ο Μικρούτσικος βγήκε εκτός ελέγχου και έλεγε ασυναρτησίες και προσβολές για κάποια άτομα, είναι δικαίωμα του ΡΙΚ να μοντάρει την εκπομπή του όπως αυτό θέλει. Δεν έπρεπε να θεωρείτε καν λογοκρισία αυτό, και κακώς απολογήθηκε το ΡΙΚ (αλλά μπορούσε και αλλιώς?).

    Το ΡΙΚ έβαλε στο τελικό μοντάζ μόνο τα κομάτια που συμφωνούν με το concept της εκπομπής. Αν ο Μικρούτσικος μιλούσε το "Επωνύμως" ή στις "Προεκτάσεις" ή ακόμα και στο "Το συζητάμε"(!) σίγουρα δεν έκοβαν τις δηλώσεις του πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλό που τουντην υπόθεση εν οτι πρεπει να κρυφτυν οσοι ελαλαουσαν οτι το ακελ ελεγχει το ρικ
    ΧΑΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω τώρα αυτό που έγινε είναι ένα είδος ελέγχου του ΡΙΚ. Ακόμα και σε ψυχαγωγική εκπομπή αν βρεθεί κανεις να εκθειάζει τον Πρόεδρο θα πρέπει να το προβάλει. Ειδάλλως θα τους την πει η Χαραυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________