Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η Πολωνέζα κοιμάται και η τύχη της δουλευει

Κατέπεσε 11 του μήνα ένα Πολωνικό αεροπλάνο με 97 νεκρούς κοντά στην πόλη Σμολένσκ της Δυτικής Ρωσίας. Αποκεφάλισε την Πολωνια γράφουν οι εφημερίδες. Πέραν του Προέδρου τους, πέθαναν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ο επικεφαλής των επιχειρησιακών δυνάμεων της Πολωνίας, καθώς και ο αρχηγός του στρατού και ο αρχηγός της αεροπορίας. Πέθαναν και παλιές πολιτικές φιγούρες της χώρας που είχαν γραψει ιστορία με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Και οι Πολωνοί θρηνούν. Τόσο καταλάβουν. Δε βλέπουν τη μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Πιάσανε λαχείο.

Αν συνέβαινε προσαρμοσμένο στην Κύπρο αυτό το ατύχημα; Βάλτε μέσα σε έναν ιπτάμενο τενεκκέ έναν αλκοολικό μύωπα πιλότο με αλτσχαιμερ, ΟΛΗ την πολιτική ηγεσία, πολιτικά γραφεία, εθνικά συμβούλια, κόμματα, βουλευτές, υπουργούς, επαγρυπνίσεις, φανατικούς των κομμάτων, ανωτερους κυβερνητικούς που τρώνε με δέκα μασέλες, μεγαλοεπιχειρηματίες, ριξτε μέσα και καμια δεκαριά δημοσιογραφους και κάτι καλό θα ψηθεί. Όχι καλύτερα προσθέστε περισσότερους δημοσιογράφους. Το αποτέλεσμα; Να σας πω.

Πως είναι το κομπιούτερ σας μετά από καιρό χρήσης; Δεν γίνεται όλο και πιο αργό, δεν κολλά ιούς που δεν καθαρίζουν με τίποτα, δεν αρχίζουν τα προβλήματα σιγά σιγά; Η λύση δεν είναι να κάνετε ένα format; Μια νέα εγκατάσταση λογισμικού δεν κάνει ξανά τον υπολογιστή σας γρήγορο, αξιόπιστο και παραγωγικό; Ε έτσι φανταστήτε και με την Κύπρο. Ότι θα εξαφανιζόντουσαν όλοι αυτοί οι βρυκόλακες που κάθονται στο σβέρκο μας από πριν την Ανεξαρτησία και να ερχόντουσαν ξαφνικά νέα πρόσωπα σε όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό και στα κόμματα. Για μένα θα ήταν μέρα γιορτής όχι μέρα πένθους. Λοιπόν πότε το επόμενο ταξίδι για Ρωσία;



Share/Bookmark

11 σχόλια:

  1. Tο αεροπλάνο σου σηκώνει και τη βουλή της Ελλάδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορεί να εγίνετουν τζιαι όπως λαλείς. μπορεί πάλε οι αμπάλατοι που εννα εμπαίνναν να ήταν αμπάλατοι ΚΑΙ άπειροι και τα πράματα να εγίνουνταν σιειρόττερα

    εξάλλου είδες τους καινούριους να εν καλλύττεροι;

    η πολιτική μας ζωή και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε φταίουν εξίσου με τους βλάκες.

    δηλαδή μπορεί να φταίουν τζιαι τα windows τελικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α η ελλάδα να βάλει το δικό της αεροπλάνο λυπάμαι, δε βγαίνουμε δε χωράμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν εσκέφτης ότι όσοι θα τρέξουν να αναλάβουν τες κενές θέσεις ωσάν μαθητευόμενοι θα είναι χείριστοι απο το χείρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και μακάβριο, πολύ έξυπνο!
    Αλλά δεν νομίζω να αρκέσει ένα και μόνο αεροπλάνο.
    Ολόκληρο στόλο πρέπει να αγκαζάρουμε.
    Είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσουν κάποιοι από τις υψηλόβαθμες καρέκλες.
    Well done!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιδέα τζαι το μήνυμα εδόθηκε.
    Πολλά καλό. Πολλά έξυπνο.
    Εν έσhει νομίζω σημασία το αν τζαι ποιοι εννά έρτουν.
    Το μήνυμα εν ότι οι τωρινοί εν άχρηστοι. Τζαι συμφωνώ.
    Κάτι τέθκοιον εσκέφτουμουν που εθώρουν στες ειδήσεις για τελετη στην Πολωνία , έν λεπτό σιγή, ακίνητοι , λαλώ καλά ρε εν δυνατόν? Έτο κάμνουν το τζιαμαί που τους πιάνει η κάμερα τζαι αλλού τωρά κάμνουν παναήρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπως καλύτερα πλοίο? Ενας Κυπριος πλοιοκτητης έχει αρκετη εμπειρία στο να φουντάρει πλοία(βλ. Βαρκεώνη, Σαντορίνη κ.λ.π.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδαμε και τους έμπειρους που μας έφτασαν. Όσοι νέοι και να εισέλθουν σε θέσεις κλειδιά είναι απελπιστικά λιγοι και αναγκάζονται να προσαρμόζονται στα μέτρα των παλιών και "έμπειρων". Ακόμα και η κοινωνία μας δεν τραβά προς τους νέους πολιτικούς ας πούμε ή τις γυναίκες σε σημαντικές θέσεις σωστά; Αν όμως εξαιτίας ενός "ατύχήματος" είμασταν εξαναγκασμένοι να βρούμε τους νέους ανθρώπους όχι κατ ανάγκη μόνο στην ηλικία αλλά και στο μυαλό, θα φυσούσε νέος αέρας στον τόπο. το παρασοβάρεψα το ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς εν γενική εκκαθάριση που χρειάζεται. Τόπο στα νιάτα.
    Τζαι για να ξισοβαρέψει το ποστ, άτε να ποκαθαρίζουν, να αναλάβουμεν να αρκέψουμεν να τρώμεν τζαι μεις τίποτε, μουάχαχαχαχαχαχαααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χμ.. Σκέφτομαι τώρα...
    Έχει λίγο καιρό παρακολουθώ τον νέο Διευθυντή των Φυλακών.
    Νομίζω είναι το μοναδικό καλό παράδειγμα αυτές τις μέρες.
    Είναι ο μόνος που τόλμησε να δείξει δυναμισμό και να βάλει λίγη τάξη στη διαφθορά.
    Ελπίζω να μην το φυμώσουν κι αυτόν.
    Γίνεται να τον κλωνοποιήσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νομιζω αυτό το ποστ γινεται ξανα επικαιρο αυτες τις μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________