Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Εννα μας πιάσουν ούλλους οι Τούρτζοι!

Νο.1


Για όσους δε ξερουν, η φράση αυτή λεγόταν κατά κόρον πριν πριν 10-15 χρόνια. Λεγόταν υπό τύπο αστείου και επίκρισης άμα ακούγαμε και μαθαίναμε νέα που μας φαινόντουσαν απαράδεκτα, λάθος, και απαντούσαμε "εννα μας πιάσουν όλους οι Τούρτζοι" δηλαδή είμαστε άξιοι της τύχης μας και δεν έχουμε σωτηρία.

-Πόσα έδωκεν η μάνα σου για τούντην τσάντα; 300 λίρες; Εννα μας πιάσουν ούλλους οι Τούρτζοι.

Παρακαλώ οι διεθνιστές/επαναπροσεγγιστές να μην πάρουν σοβαρά το ποστ.


Share/Bookmark

13 σχόλια:

  1. σιγά το νέο. Αθυμούμε το καιρό μου αρκετοί φαντάροι (οι πελλοί ασπουμε) ήταν κλεισμένοι στους θαλάμους και δεν τους εμφάνισαν στην ορκομωσία.
    Βλέπετε ο διοικητής ανησυχούσε περισσότερο να μην κάνουν καμιά μαλακία αυτοί οι πελλοί μπροστά στον στρατηγό και στους πολιτικούς και του χαλάσουν την εικόνα. Έννοια που τον έπιασε αν θα ορκίζονταν ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όπως το είπες...
    καλλύτερα να μεν σχολιάζουμε σκέφτομαι πάντα.
    Αλλά με έτσι χάλια, μάλλον καλό κάμνουμε παρά κακό. Επήεν ο τζαιρός που εχώνναμεν τζαι κάτι τις που τους Τούρκους. Τωρά ξέρουν τα πριν να γινούν.
    Το κατήφορον εν ατέλειωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πιάσουν οι Τούρτζιοι να μας κάμουν τι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mα εγίνηκεν έστι πράμα?
    (Μα γιατί εκπλήττομαι...?)
    ΄Ετο κρύψετε να περάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. itsmylife ίσως να είσαι νεαρός και να μην ξέρεις την έννοια της φράσης. Η φράση αυτή λεγόταν κατά κόρον πριν το 2000. Λεγόταν άμα ακούγαμε και μαθαίναμε νέα που μας φαινόντουσαν απαράδεκτα, λάθος, και απαντούσαμε "εννα μας πιάσουν όλους οι Τούρτζοι" δηλάδη είμαστε άξιοι της τύχης μας. Άλλη παραπλήσια φραση ήτανε, "άκου τις ερπυστριες εν τζαμε στην παλλουρκώτισσα, έρκουνται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γυρίστε πλευρό...

    Το 90 οι τούρκοι ήξεραν π.χ. από ποιο βενζινάδικο γέμιζε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο Διοικητής Τάγματος με φυλάκια στη Πράσινη Γραμμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α το "άκου τις ερπυστριες εν τζαμε στην παλλουρκώτισσα, έρκουνται" εν το ήξερα. Το "εννά μας πιάουν ούλλους οι τούρτζιοι" εν κλασσικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι σίουρος ότι ο Itsmylife έννεν που άγνοιαν που ερώτησεν αλλά φιλοσοφικά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. BTW ακόμα όποτε πέσει το μάτι μου στον τίτλο σου φαμτάζομαι να το λαλείς α λα κοτζιακαρού ή να το λαλεί μια κοτζιακαρού ας πούμε τζαι φύρνουμαι που το γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς εν έχουμεν υπόθεση! Το θαύμα είναι ότι εν την εφάμεν γερά ως τώρα... Η μάλλον εφάμεν την τζιαι εν μας το είπαν ή εν μας κόφτει πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________