Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δεν έχουν ψωμί; Ας φαν κρεμ μπρουλέ


Τα «Golden boys» της Eurocypria
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/02/2010 14:16:23

Την ώρα που η ηγεσία της Eurocypria καθώς και το υπουργείο Οικονομικών καταβάλουν προσπάθειες ώστε την ερχόμενη Πέμπτη η ολομέλεια της βουλής να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, επιπρόσθετα στοιχεία με τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν κάποιοι από τους εργαζόμενους της Εταιρείας, εξόργισαν αλλά και προβλημάτισαν ακόμη περισσότερο τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών της βουλής, ενώπιον των οποίων τέθηκε το μισθολόγιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 320 εργαζόμενοι της εταιρείας θα κοστίσουν συνολικά €9,7 εκ. το 2010.

Από τους 320 εργαζομένους στην εταιρεία οι 65, δηλαδή ποσοστό 20% του προσωπικού, ανήκουν στο ιπτάμενο προσωπικό, δηλαδή τους πιλότους και λαμβάνουν σύνολο €4,44 εκ. ή το 46% από το συνολικό μισθολόγιο του προσωπικού.

Ο μεγαλύτερος μισθός που λαμβάνει ετησίως ένας πιλότος αγγίζει τις €137,6 χιλ. ενώ οι μισθοί άλλων 14 πιλότων κυμαίνονται από €90 χιλ. - €108 χιλ. Eπίσης, 17 μέλη από το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρείας αμείβονται από €80 χιλ. μέχρι €90 χιλ, ενώ παράλληλα όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία, που κατέχουν τα μέλη της επιτροπής οικονομικών, άλλοι 20 αμείβονται από €50 χιλ. έως €80 χιλ. το χρόνο. Οι υπόλοιποι 19 πιλότοι λαμβάνουν μισθούς μεταξύ €40 χιλ. και €50 χιλ, ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη από τις συντεχνίες των εργαζομένων που δεν αποδέχεται μέχρι στιγμής, τις μειώσεις στις απολαβές σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης που συνέταξε η εταιρεία είναι αυτή των πιλότων.

Πέραν των πιλότων, οι 128 αεροσυνοδοί ή ποσοστό 39% του προσωπικού, λαμβάνουν συνολικούς μισθούς ύψους €1,9 εκ. το χρόνο ή ποσοστό 20% από το συνολικό μισθολόγιο. Οι μισθοί των αεροσυνοδών φτάνουν μέχρι τις €36 χιλ. το χρόνο με 8 από αυτούς να λαμβάνουν πέραν των €30 χιλ. και 25 να λαμβάνουν από €20 χιλ. μέχρι €30 χιλ. Οι υπόλοιποι εκ των οποίων είναι και εποχιακοί λαμβάνουν μέχρι €20 χιλ., ετησίως.

Το υπόλοιπο προσωπικό (40%) το οποίο αριθμεί 127 άτομα, είναι το προσωπικό εδάφους συμπεριλαμβανομένης και της διευθυντικής πυραμίδας της εταιρείας και αποτελούν το υπόλοιπο 34% του κόστους δηλαδή ύψος €3,3 εκ. το χρόνο.

Από αυτούς 1 εργαζόμενος λαμβάνει €139,9 χιλ., άλλοι 2 λαμβάνουν μισθούς μεταξύ €110 χιλ. και €115 χιλ., 1 λαμβάνει €95 χιλ. και 11 λαμβάνουν μισθούς από €40 χιλ. μέχρι €73 χιλ. Δεκατέσσερις λαμβάνουν από €30 χιλ. μέχρι €40 χιλ., και άλλοι 34 λαμβάνουν από €20 χιλ. μέχρι €30 χιλ. Οι υπόλοιποι 64 του προσωπικού εδάφους λαμβάνουν μισθούς μεταξύ €10 χιλ. και €20 χιλ. με 3 να παίρνουν κάτω των €10 χιλ.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου

Share/Bookmark

11 σχόλια:

  1. Eξωφρενικά ποσά. Κάτι τέτοια ακούω και αναρωτιέμαι πώς εμείς οι κοινοί θνητοί επιβιώνουμε με το μικροσκοπικό μισθό μας.
    Όσο πιο πολλά πιάνεις, τόσο πιο αχώρταγος γίνεσαι.
    Που την μια το ΡΙΚ, που την άλλη η Eurocypria, η cyta, τα λιμάνια... Έλεος! Ούλλοι τρώσειν...κρεμ μπρουλέ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς. Κάποιοι τρων με 2 κουτάλια τζαι με χρυσές μασέλλες τες μίζες τους τζαι το αντίτιμο του να απλωνουν ζάμπα τζαι να κουνοσυλιάζουν, υποτίθεται κρατούν την τύχη ενός οργανισμού στα χέρια τους αλλά είναι ούλλοι του σήμερα τζαι αύριον έσιει ο Θεός.

    Τελικά τρων την βασικά όσοι εν οι χαμηλα αμοιβόμενοι τζαι οι μόνοι που ας πούμεν δουλεύκουν...

    Οι πρώτοι καλά εστοιβάσαν τζαι παχυλούς μισθούς τζαι μίζες.
    Οι τελευταίοι εν ξέρω τι θα απογίνουν εν μέσω κρίσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσε πολύ το προγραμμα των κινητοποιήσεων τους.
    Τεταρτη Πεμπτη Παρασκευη

    -Σαββατο και Κυριακή ξεκούραση-

    ξανα πάλι απο Δευτέρας.Ακομα και στις κινητοποιήσεις τους είναι τυπικοί δημόσιοι υπάλληλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ενοχλησε μια δήλωση κάποιας εργαζόμενης εκεί. Λέι εγώ και ο άντρας μου είμστε κυβερνήτες στην εταιρία και τώρα θα πρέπει να βρούμε άλλες δουλειές ή να ξενιτευτούμε. Και μου μπήκε η απορία πόσα παίρνανε σιόρ τούτοι; Να τους συμπονέσω; Και μετά λέω τόσοι απολύθηκαν δεν ίδρωσε το αυτί των πολιτικών μας, με αυτούς τους ανθρώπους όμως ενδιαφερθήκαν να τους βοηθήσουν και να τους βρούνε δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί να δουλέψουν, εκαναν αγαπούλες μεταξυ τους γι΄αυτό οι περισσοτεροι ειναι ζευγάρια.
    Κατα βαθος όμως πιστευω ότι οι άνδρες, που δουλευαν στη eurocypria με τη συζυγο τους, πρεπει τουλαχιστον να ανακουφιστηκαν τωρα που δεν θα δουλευουν μαζί με την συζυγο.
    Τουλάχιστον η μουρμούρα θα είναι μονο το απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά μα τούτους πρέπει να τους λυπηθούμε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι, Οκυαλε τώρα της λέει αγάπη μου θα πάω να βρω κάποια δουλειά.
    Του απαντά να έρθω και εγώ μαζί σου;
    ΟΧΙ!! λέει αυτός, καλύτερα μόνος μου, πηγαινε αλλού εσύ να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να μας προσλάβουν...(σπαστικια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα πήραν και τα μωρά τους μαζί τους στες απεργίες για να τους λυπηθούν και να τους δώσουν πίσω την δουλειά τους αντί να παν στο γραφείο εργασίας να υπογράψουν περκι πιάσουν τζιε το ανεργιακον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεν τους λυπάστε και ετοιμάζουν τους σχέδιο παχουλής αποζημίωσης.
    Αλί μας εμάς που εν ηξέρουμε αν θα έχουν μέσα τα ταμεία για να πιάσουμε σύνταξη όταν φύγουμε με το καλό. :-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________