Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Εμπειρίες ενός καταρρακωμένου καταναλωτή



Το Lidl (λίττολ κυπριακά, Λιξλ κατά το Skonte) ήρθε και μας γέμισε με "λιξιά" και την αίσθηση ότι είναι πιο φτηνό και η νέα μόδα στα κυπριακά ψουμνίσματα. Αλλά πάνε να μου καταστρέψουν την αίσθηση που ήξερα τόσα χρόνια να ψωνίζω με το πάσο μου για δυό ώρες. Αυτό δε μ άρεσε, που εκεί τελειώνεις το ψώνισμα σε μισή ώρα ρε gay μου. Η κοπέλα στο ταμείο παρ΄ ότι ευγενικιά να μου δείξει πως μπαίνει το καρότσι δίπλα της για να τα σιντροολά μέσα τα πράγματα, έδειχνε λες την είχε πιάσει κόψιμο. Σοβαρά, η ταχύτητα με την οποία μου έριχνε τα τυροκομικά και τα μπισκότα μέσα στο καρότσι ήταν μεγαλύτερη από τη φυσιολογική που είχαν συνηθίσει μέχρι τότε ο υποθάλαμός μου πάνω από τον ιππόκαμπό μου και την ρώτησα αν ήταν καλά ή αν έπαθε θλάση του τετραδάκτυλου, με όσο ενδιαφέρον και ευγένεια μπορεί ο Skonte να συμμαζέψει.


Την επόμενη φορά είχα φέρει και γάζες με ιώδιο μαζί μου για κάθε ενδεχόμενο και ενώ πίσω στην ουρά δεν περίμενε άλλος να πεις ότι βιαζόμαστε, νάσου πάλε η κοπελιά άρχισε να τα περνά από το λέιζερ ματάκι γρήγορα γρήγορα λες και την κυνηγούσε ο σατάνιστερ και ο δαιμονιστής (για όσους γνωρίζουν από που είναι αυτά, respect). Το πρόβλημα είναι πως άμα κάνουν έτσι γρήγορα, ο πελάτης αγχώνεται να σηκώσει τα μανίκια πάνω και να ιδρώσει να κάνει τον πορτάρη στα σουτ της. Της λέω "Συγνώμη έχουμε αγώνα κούρσας μεταξύ ταμείων;" "ε...όι" "επειδή νομίζω ότι περνούμε το άλλο ταμείο με τουλάχιστο μια τσάντα πράματα μην ανησυχείς". 


Αλλά δε φταίνε οι κοπέλες και το Liχl, είναι κάτι καθίκια πελάτες που βιάζονται να στοιβάσουν τα καρότσια τους και να πάνε σπίτι τους στην φάουσα γυναίκα τους και στα αντιπαθητικά παιδιά τους. Πως να χαρείς εσύ τη βόλτα σου στους κλιματιζόμενους διαδρόμους ακούγοντας μουσική και τσιμπώντας κανένα κρουασάν άμα πρέπει να πέσεις παγκέττο να περάσει στα πιτς ο ραλίστας με το καρότσι νο. 23; Σήμερα έβαλε τις φωνές κάποιος επειδή είχε μόνο δυό ταμεία και εκείνος ήταν 7ος.  "Συγνώμη να βάλετε ακόμα ένα ταμειοοοο!" Καμιά απόκριση από τις κοπέλες διότι άλλωστε είχαν τόσο κόσμο να βολέψουν. "εεε βάλτε τζιάλλα ταμεία να τελειώνουμε!" εφώναζε ο τύπος. Οι Πολωνοί πίσω μου με το καρότσι γεμάτο μπύρες έβλεπαν και απορούσαν. Ατε ρε μαλάκα άμα θέλεις ταμεία πολλά να πηγαίνεις στον Ορφανίδη που έχει δέκα στη σειρά ταμίες να τις πληρώνει, εδώ νόμιζα ήρθες για τη φτήνια του καταστήματος, ζώον.


Στον Ορφανίδη έχω άλλο πρόβλημα. Οι κυρίες που καραδοκούν στις γωνιές των διαδρόμων να σου προτείνουν τα μασκαραλλικια τους. Κάποτε βάζουν παραλλαγή και φούμο να σε αιφνιδιάσουν. Κάνουν τέτοιο στενό μαρκάρισμα σε σημείο που απέκτησα φοβία, τις βλέπω και αλλάζω διάδρομο. Έφτασα να πηγαίνω εκεί μέρες με λίγο κόσμο που δεν κατεβαίνουν και αυτές γιατί το θήραμα είναι λίγο.    


Κάθε προσπάθεια διαφυγής είναι μάταια
"Βλέπω κοιτάζετε σκόνες πλυντηρίου, να σας προτείνω το δικό μας μασκαραλλίκι; Είναι με μειωμένη τιμή (4 σεντ)". Είτε θα το πάρεις επειδή είναι ευγενικιά ή όμορφη ή κακομοίρα η κυρία, είτε θα φανείς κωλόπαιδο και θα της αρνηθείς με κίνδυνο να απολυθεί από το σαδιστή αφεντικό της. Οπότε τη ρουφάς και βάζεις το πράμα της στο καρότσι σου. Τότε μπορείς να το πετάξεις πάρα κάτω στο διάδρομο με τους φλόκους.     


Εν καλός ο καφές με το καλαμάκι;
Η ενέδρα είναι ολοκληρωμένη όταν σου προσφέρουν δωρεάν αηδίες όπως τσιμπήματα που πλησιάζουν να λήξουν και ποτάκια. Τότε κοντοσυνάονται καμπόσοι νηστικοί και σου κλείνουν το διάδρομο, οπότε είτε θα κάνεις με την όπισθεν και ας μην πάρεις το νεσκαφέ σου, είτε θα πας δειλά δειλά να τους κάνεις να φιλοτιμηθούν να ταράξουν να περάσεις. Οπότε θα αναγκαστείς να δοκιμάσεις την μύξα που σου σερβίρουν για καφέ και διακινδυνεύεις να την αγοράσεις κιόλας. Η κατάσταση είναι lose-lose. Μετά τις κατσαρίδες, η επόμενή μου φοβία είναι αυτές οι κυρίες.


Το Lixl με έχει προβληματίσει σε ένα θέμα. Ότι μας πουλούν προϊόντα 10 μέρες πριν λήξουν - εξ ού και η φτήνια τους - είναι ένα πράμα. Αλλά καλά αφού μου πλασάρονται σαν φτηνό κατάστημα, γιατί πρέπει να αγοράσω τις νάιλον τσάντες; Για να δώσω εκεί όσα λεφτά γλιτώνω; Οπότε είτε ταλαιπωρούμαι, είτε ξοδεύομαι. Όποιος μου πει ότι πουλάνε τις τσάντες για σκοπούς προστασίας του περιβάλλοντος, θα εκφράσω τη σύγχυσή μου με το να του ρίξω στα μούτρα τον μυξοκαφέ που αγόρασα από τον Ορφανίδη. Θέλω να ψωνίσω με ευκολία και όχι να υιοθετήσω την καρέτα με τα καρετάκια της. Γι αυτό καταλήγω να ψωνίζω από τα Λιξλ με τη τσάντα του ΙΚΕΑ. Δε θα με πεθάνουν τούτοι.      


Share/Bookmark

19 σχόλια:

  1. Η ταχύτητα των ταμίων μπορεί ν΄ανήκει στην εκπαίδευση που πέρασαν για να δουλέψουν εκεί.
    Στην Παγόχωρα πάντως, είναι κανόνας αυτή η ταχύτητα στα ταμεία των πλείστων σούπερμαρκετς και τον πρώτο καιρό, έτρεμα έτσι και δεν είχα καροτσάκι γιατί δεν πακέταρα στην τσάντα μου τα ψώνια όσο γρήγορα τα κτυπούσαν, με αποτέλεσμα να στοιβάζεται βουνό στο ταμείο, και να εισπράττω σχόλια τόσο από τους υπόλοιπους πελάτες όσο κι από την ίδια την ταμία.
    Μετά, συνήθισα.
    Σακούλα πλαστική γιατί να αγοράζουμε όταν παίρνουμε τη δική μας; Στο αυτοκίνητο έχουμε μεγάλα πλαστικά καλάθια και βάζουμε τα ψώνια κατευθείαν μέσα από το καροτσάκι.
    Είσαι σίγουρος ότι τα προϊόντα τους είναι σχεδόν ληγμένα; Δεν έχω πάει σε Λίντλ στην Κύπρο, στην Παγόχωρα πάντως δεν είναι έτσι, αν και δεν αγοράζουμε είδη ψυγείου ή λαχανικά/φρούτα από την συγκεκριμένη αλυσίδα.

    Τις κυρίες των υπεραγορών τις φοβάμαι κι εγώ τσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'ο σατάνιστερ και ο δαιμονιστής' -- Ημισκουμπρια: Ο Διαβολος κατεβηκε στο Χολαργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "επειδή νομίζω ότι περνούμε το άλλο ταμείο με τουλάχιστο μια τσάντα πράματα μην ανησυχείς". αχαχαχαχα έφυρες με!!

    Κατά τα άλλα τον Ορφανίδη τον αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι λόγω της πολυκοσμίας, άσε που δε με βολεύει και η περιοχή. Ενοχλεί με και τούτη η λογική που έχουν "να τους κλείσουμε ούλλους τζιαι να κυριαρχούμε εμείς στο χώρο της υπεραγοράς" αλλά τούτο εν άλλου παπά ευαγγέλιο.

    Επίσης, ναι, ο λόγος που η Λιξλ λαλεί σου να αγοράσεις τις τσάντες είναι ΚΑΙ οικολογικός αλλά κυρίως εν για την τσέπη τους που το κάμνουν πιστεύκω. Μην ξεχνάς βέβαια ότι πρόκειται για Γερμανική εταιρεία και στη Γερμανία είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι από εμάς σε θέματα περιβάλλοντος. Στην Ολλανδία πάντως έξω που τις υπεραγορές έχουν κάσιες τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τα ψώνια σου (η ευκολία τους εν ότι μπορείς να τις δίσεις πάνω στο ποδήλατο). Στο Λιξλ, πάντως, εννοείται ότι εν με την τσάντα του ΙΚΕΑ (ή άλλη μεγάλης χωρητικότητας και αντοχής) που εννά πηαίννεις στο σουπερμάρκετ. Εγώ σε όποιο σουπερμάρκετ τζιαι να πάω παίρνω δικές μου σακούλες. Μεν σου πω ότι τωρά το καλοκαίρι πάω τζιαι με την παγωνιέρα μου για να μεν χαλάσουν τα τυρκά στους 50 υπό σκιάν στους οποίους βρίσκεται το αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kalooo! Εμένα επίσης μου έκανε εντύπωση οι φωνές που βάζουν οι μαστόροι στις εργαζόμενες στο Λίντλ. Έίχεν SS που εν εφώναζεν έτσι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα προσέξεις στον ελληνικό τύπο των τελευταίων δύο (2) βδομάδων ιδιαιτέρως, ότι το Λιξλ λαμβάνει κακή δημοσιότητα (bad publicity) για περισσότερα από ένα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδικά ο τρόπος που σιασιάρουν να φαθκιάσουν το καρότσιν σου στην ειδική υποδοχή δίπλα που το ταμείο για να σύρουν μέσα τα σκατά που εγόρασες εν πολλά Stackenblocken φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρκεψα να γράφω τη γνωμη μου αλλα τελικά μου φκήκε ολόκληρο ποστ. http://wp.me/pt4HQ-19X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπα ρε παιδιά όλα ενδιαφέροντα τα σχόλια σας και θα πρέπει να σας απαντήσω τώρα....

    @θαλασσα ναι εχουν εκπαιδευτει για τετοια ταχυτητα και αφου δεν εχουν πολλες ταμιες θα πρεπει να τσακιζονται να κανουν γρηγορα. αγορασα γιαουρτια διαφορων ειδων παμφθηνα σε 15 μερες ληγουν. εχει και στην παγοχωρα κυριες στα σουπερμαρκετ;

    @Νοορ εισαι δικός μου νομίζω

    @εολικα το να μου πουλανε ναιλον τσαντες δεν βοηθούν το περιβάλλον. να μου πουλησουν χαρτινες ας το δεχτούμε, αλλά ναι κερδίζουν από τις τσαντες και μόνο ετσι το βλέπω.

    @πατατουλινο βάζουν και φωνές οι μαστόροι; δε μου ακούγεται πολύ ευρωπαικό.

    @ τεικ ιτ ιζι ναι κατι πηρε το μάτι μου ότι είχαν προιόντα με κατι βακτήρια και το αρνιώντουσαν
    επίσης μας πουλάνε αντί παγωτα, παγωμένα γλυκίσματα ότι κι αν σημαίνει αυτό.

    @ινβικτους ναι την πρωτη φορά που μου το εκεντράρισκε ενιωθα πολύ καθυστερημένος που δεν το ήξερα. τώρα βλέπω άλλους που δεν το βάζουν μόνοι τους και τους περιφρονώ αχαχαχα

    @ κρις σ αφηνω μυνημα εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχαχαχαχα
    Ξεπέρασες τον εαυτό σου σήμερα.
    Δεν ξέρω να πώ σε ποιο κομμάτι γέλασα περισσότερο.
    Η μόνη εμπειρία που έχω από το LiΞL είναι όταν 2 φορές που πήγα να αγοράσω προιόντα προσφορών που διαφήμιζαν, και τις 2 φορές μάλλον έφτασα αργά. Αφού ρουφούν τα.
    Ε είπα να μεν ξαναπάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. eyxaristo stalo, nai kapote nomizo fernoun 5 kommathkia apla gia na pameekei kai na min ta vroume kai na piasoume katiallo. mmm mou thimizei malouppa kai papakosta ayto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο Λιντλ δεν αγοράζω σακκούλλες. Στα ράφια βρίσκω κάσιες που είχαν προϊόντα και τις παίρνω. Οταν θα πάω προγραμματισμένα για ψώνια, παίρνω σακκούλλες από το σπίτι.

    Ετυχε δύο φορές με την ταχύτητα που παιρνούν τα πράγματα να μου χρεώσουν διπλά. Από τότε πριν να φύγω στέκομαι παραδίπλα από το ταμείο και ελέγχω τι επήρα .

    Να με χρεώσουν διπλά ή και κάτι που δεν πήρα συνέβηκε και σε άλλες υπεραγορές. Ετσι πάντα πριν φύγω από το κατάστημα ελέγχω την απόδειξη.

    Κάτι που επρόσεξα στο Λιντλ είναι οι προσφορές μαιμούδες. Βάζουν την κόκκινη ταπελλιτσα που κτυπά στο ματι ότι είναι προσφορά και όταν το καλοδείς η μείωση μπορεί να είναι 5 σέντ σε κάτι που στοιχίζει 3 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ion prosexa oti to leizer mati tou lidl ta pianei kala se sxesi me alles iperagores. an ta ktipane dio fores thelei prosoxi kai apo emas pantou. kali i idea sou me ta koutia pairneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το LIDL είναι Γερμανική - Ευρωπαϊκή αλυσίδα καταστημάτων, και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την υπομονή και την όρεξη να περιμένουν 15-20 λεπτά στο ταμείο, μόνο και μόνο για να πληρώσουν ένα λογαριασμό! Η νοοτροπία τους είναι η όσο πιο γρήγορη εξυπηρέτηση του πελάτη και καλά κάνουν... Δυστυχώς όμως η Κύπρος απέχει πολύ από την Ευρωπαϊκή συνήδηση.

    Μία ζωή χώρκατοι τζαι τόππουζοι που λέμεν...

    Το σχόλιο μόνο άστοχο πιστεύω πως μπορεί να θεωρηθεί.

    *Και όχι! Δεν δουλεύω στα LIDL !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το δικό σου σχόλιο μάλλον είναι το άστοχο διότι μαλλον αναφερεσαι στο ποστ μου, το οποίον δεν είναι σχόλιο αλλά ποστ. Εκτος αυτού ας εγραφες με ποιους διαφωνεις. Και μην ξαναπεις το ποστ μου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχόλιο = Άποψη. Στο σχολείο τι σας μαθαίναν επιτέλους;

    Μάθε επίσης να δέχεσαι και τις αντίθετες απόψεις, που δεν συμφονούν με την δική σου λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 9.52 από όλες τις υπεραγορές που πηγαίνω στο Λιντλ περιμένω στην ουρά την πιο πολλή ώρα. Φαντάσου τώρα να μεν είχαν και την ταχύτητα που έχουν για την πιο γρηγορη εξυπηρέτηση του πελάτη.....

    Ττόππουζοι και χώρκατοι αμμα τα ευρωπουλάκια μας θέλουν τα ούλλοι.

    Α και η συνείδηση γράφετε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανωνυμέ μου εγώ δε θα σου πω για τα ορθογραφικά σου. Πριν μας λες χώρκατους και ττοπουζους και μετά λες να δεχόμαστε και την αντίθετη άποψη. Συγνώμη κιόλας ε;

    Νομίζω περιπου εχω χουμίσει τα Λιξλ οπότε δε θα νιώσω τύψεις ότι τα κατηγόρησα ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Συγνώμη έχουμε αγώνα κούρσας μεταξύ ταμείων;" "ε...όι" "επειδή νομίζω ότι περνούμε το άλλο ταμείο με τουλάχιστο μια τσάντα πράματα μην ανησυχείς".



    XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA! ΑΛΗΘΚΕΙΑ ΕΙΠΕΣ ΤΗΣ ΕΤΣΙ;;; TEΛΕΙΟ!


    Εγώ είμαι πιο ευρωπαία που σένα, σύρνω τα ασακκουλλάριστα μες το καρότσι τζιαι κάθουμαι ύστερα στον πάγκο πειθήνια να τα σακκουλλιάζω βλαστημώντας την ώρα τζιαι τη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ναι ανωνυμη μου, καπου αλλου έγραψα πως επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να ξετιμάζω και να δέρνω όποιον μ ενοχλεί, καταφευγω στην ειρωνεία πολύ συχνά. οπότε ναι έτσι της είπα.

    τώρα απλά δεν αγχωνομαι, βαζω τα με την ταχύτητα τη δική μου στο καρότσι χαμογελώ της, και όλα μελι γάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________