Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η πικρία ενός κύπριου αριστερού

Βγαίνω από το πρόγραμμά μου διότι οι εξελίξεις τρέχουν και δεν τις προλαβαίνουμε. 

Βγήκε η βρώμα ότι κάποιος παίκτης Κύπριος έγινε τσακωτός με άτομο που κάλλιστα μπορεί να είναι μέλος της συμπαθούς ΛΟΑΤ κοινότητας της Κύπρου. Καπάκι επόμενη μέρα ότι βουλευτής πιάστηκε με αλλοδαπό, βράδυ κάπου απόμερα. Από στόμα σε στόμα και από μπλογκ σε ιστοσελίδα, διαβάσαμε τα πάντα, άλλωστε φόρο ακόμα δεν πληρώνουμε για το τι γράφουμε εδώ μέσα. 


Αμέσως διαδόθηκε παντού γρηγορότερα και από κλανιά σε λεωφορείο του Καπνού. Παράγοντες ταχύτητας διάδοσης φημών; 1) να έχει σεξουαλικό θέμα 2) να μιλά για άτομα που αντιπαθείς. 


Διότι άμα διαδοθεί μια φήμη που να σε παινεύει πχ ότι είσαι προικισμένος ή ότι είσαι κολλητός του Brad Pit κανείς δε θα το πιστέψει. Άτε ολάν που δαμέ θα πούν. Άμα η φήμη σε ρίφκει; Είσαι γκευ, κερατάς, δοσίλογος; Είναι στάνταρ, όλοι θα το δεχτούν χωρίς αμφισβήτηση. 
Και εδώ φτάνουμε στο ζουμί του τίτλου. Οι αριστεροί στην Κύπρο είναι κάπως έχει αρκετό καιρό. Ξεκίνησαν πολύ αισιόδοξα με το που βγήκε ο Χριστόφιας πρόεδρος, χαρά μεγάλη και τους δικαιολογώ. Τον αγαπούν αυτόν τον άνθρωπο λες και είναι αίμα τους και κανείς δε τους αλλάξει γνώμη γι΄αυτόν. Ρε ότι θέλετε πείτε. Εν χωριάτης; Εν άνθρωπος του Λαού. Κλαίει συχνά; Εν που εν καλό πλάσμα ρε φασίστες. Εκατάστρεψε την Κύπρο; Εν εσείς που την εκαταστρέψετε ρε πραξικοπηματίες! Καταλαβαίνετε πως πάει το πράμα. 


Μετά ήρθε η κρίση και ο λαός κάπου άρχισε να την νιώθει. Η φιλολαική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα να μειώσει την ανεργία. Η Ομόνοια το καλοκαίρι έδειξε ότι τα προπέρσινα μεγαλεία με τα παχυλά συμβόλαια την έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Ένιωσαν ότι η αγαπούλα τους  έχει γυάλινα πόδια. Οι απέναντι φασίστες πήγαν Champions League και τους πειράζουν οι παρέες στη δουλειά. Όχι μόνο μπήκαν στο Τσουλλού, όχι μόνο δε δέχονται ντροπιαστικές ήττες, αλλά μπήκαν στους 16 και κατάντησαν κάθε δυο εβδομάδες να βγαίνουν στη Λευκωσία να πανηγυρίσουν. Ήρθε και το Μαρί. Εκεί οι αριστεροί βρέθηκαν σε συμπληγάδες. Κατά βάθος κάπου υποψιάζονταν ότι φταίει η κυβέρνησή τους αλλά από την άλλη άκουγαν να βρίζουν τον άνθρωπό τους με πρωτοφανή συνθήματα και αυτό τους θόλωνε την κρίση. "Να πεθάνει ο Χριστόφιας". Μαχαίρι να τους έβαζες δε θα έβγαζαν αίμα. Τους πήρε το παράπονο, απειλήται ο άνθρωπός μας, άλλωστε το λέει και η Χαραυγή, φασιστικά στοιχεία είναι εκείνοι που μαζεύονται έξω από το προεδρικό, θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία πάλι, ας πάμε 20 του Ιούλη στο Προεδρικό με τα λεωφορεία, ας φέρουμε τους συμπαθούντες και ταΐζόμενους τόσα χρόνια καλλιτέχνες 1η του Οκτώβρη να κάνουμε συναυλία για να μη μας πάρει από κάτω. Τιμωρούν τον "Μιλτιάδη Νεοφύτου Λάρκου" στη δικαστική. "Μας κυνηγάνε ξένες σκοτεινές δυνάμεις να μας εξοντώσουν, οι φασίστες κινούν τα νήματα εκεί μέσα, ας βάλουμε όλοι τη φάτσα του Λάρκου στο προφίλ μας στο Facebook." Χάνει μετά βαθμούς η Ομόνοια με τη Σαλαμίνα. 


Και μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα, βγαίνει η ιστορία για τον ποδοσφαιριστή που τον έπιασε η γυναίκα του με τραβεστί. Είδατε το Pulp Fiction που ο Travolta βάζει την ένεση αδρεναλίνης στην Uma Thurman; Έτσι επετάκτηκε πάνω ξαφνικά και ο κάθε πικραμένος που του έφτιαξε τη διάθεση η είδηση. Επόμενη μέρα βγαίνει και η είδηση με τον βουλευτή και ήταν σαν να ήρθαν τα Χριστούγεννα νωρίς, οι ουρανοί αγάλλονται χαίρει η φύσης όλη. Οι δύο ιστορίες είχαν όλες τις προϋποθέσεις να πιαστούν από το διψασμένο κοινό, είχαν σεξ μέσα βρώμικο και ταυτόχρονα πλήττεται, ο ΑΠΟΕΛ, οι δεξιοί και η εκκλησία. Ούτε το Λοττο να πιάναμε. 
Βγάλαν το άχτι τους σε Facebook και διάφορα φόρουμ και έξω στην ομήγυρη και ήταν σειρά των δεξιών και των αποελιστών να μουδιάσουν και να μη λένε τίποτα, αφού είπαμε άμα είναι δυσφημιστική η είδηση όλοι τείνουν να την πιστέψουν.    


Τώρα ο παίκτης απειλεί με αγωγές, κάποιοι δημοσιεύουν απολογίες, έπαψαν να το σπρώχνουν το θέμα και γενικά πάει να ξεφουσκώσει και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας. Κάποιοι χάρηκαν έστω για λίγες μέρες και μπορεί να ήταν σημαντικό για αυτούς. Δε ξέρω αν έφυγε η πικρία όμως.  


Share/Bookmark

15 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι το Αποελλίν εδημιούργησε τους τα παραπάνω ψυχολογικά... Σε σημείο που η ζημιά στον εγκέφαλο τους είναι ανεπανόρθωτη...

    Πί Ές: Τα Κομματικά χρονικά είναι στο τυπογραφείο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ομαδα ελληνοκυπριος πατριωτης2 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:44 μ.μ.

    1.ειχα την εντυπωση οτι το ακελ συνταχτηκε με την ηγεσια του πραξικοπηματος και δεν επιθυμουσε την επανοδο μακαριου στην κυπρο. 2.ειχα την εντυπωση οτι ζω σε ενα κρατος το οποιο ζει και δεν ειναι καταστραμμενο 3.ειχα την εντυπωση οτι δε ειναι οι πραξικοπηματιες που εκαναν καταστροφες στην κυπρο αλλα η μητερα πατριδα του ακελ η τουρκια την οποια καθε μερα απενοχοποιειτε η οποια εισεβαλε εδω ετοιμη απο καιρο για αν τουρκοποιησει την κυπρο και οχι γιατι εγινε πραξικοπημα. 4 εφοσον ακελ και ακροδεξια ειστε εχθροι τοτε γιατι υιοθετειτε και οι δυο πλευρες την τουρκικη προπαγανδα και γιατι την τροφοδοτειτε και οι δυο με ψευδη σας?αν εισαι αριστερος οπως λες πες μας γιατι ο χριστοφιας που συζητησε με την εοκα β στο προεδρικο παραμενει ακομα προεδρος και στηριζεται απο το ακελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα κομματικα χρονικά εκδίδονται μετά από απόφαση της ολομέλειας σε ακαθόριστα χρονικά διαστήματα. υποθέτω εν καιρός του αν ευκαιρίσει ο συντακτης.

    φίλε ελληνοκύπριε δε ξέρω σε ποιον απευθύνεσαι και σε ποιο μπλογκ νομίζεις ότι μπήκες. σου ευχομαι καλή επάνοδο στην πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα περααα- δεν θα περάσει ο φασισμοόοος... λα λα λα λααααα..... λαϊ λαϊ λα λααααα....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλώς τον Τερρα. Ο φασισμός πέρασε πιο πριν να πει ενα γεια και δε βρήκε κανένα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμμ εχουμε και λέμε. Για τον παικτη δεν εχω αποψη, μαλλον μπαρουφα είναι. Αλλά ρε σκόντε για τον άλλο νομιζω ειναι αληθεια.Τι πηγε να κανει εκει?Μηπως ειναι το ονειρο του να γινει διευθυντης του σταθμου των Αμερικανων ή θελει να γινει ηλεκτρολογος και ελεγχε τις λαμπες( οπως είπε)?Ειμαι και εγω δεξιος, αλλα ο τυπος αυτος, ο οποιος βγηκε βουλευτης προτασσοντας τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, ας προσεχε. Και φιλε Σκοντε. η κυβερνηση Χριστοφια ειναι τοσο αχρηστη που δεν τους εχω καν ικανους να στησουν πλεκτανη σε κανενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μένα δεν είναι δυσφήμιση να σε πουν πούστη ή ότι είσαι βιτσιόζος και πας με τραβεστί. Όσο πιο διαφορετικός είσαι στο σεξ, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρον έχεις ως προσωπικότητα κατ' εμέ.

    Αν πάντως, επερίμεναν το ΑΠΟΕΛ να τους δημιουργήσει ψυχολογικά αντί η πολιτική του προέδρου τους, τότε είναι δυο φορές χωρκάτες!

    Άντε, τελευταία χρονιά σκοταδισμού το 2012. Μετά και πάλι φως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστευω ηταν περαστικοί και τους σταμάτησαν για συνήθη έλεγχο όπως κάνουν ολες τις νύκτες, πλαι του δρόμου. δηλαδή αυτός δεν πρέπει να κυκλοφορει με αντρες φιλους του μπας και τον παρεξηγησουμε; επίσης μιλάς για πλεκτάνη που δεν υποστήριξα ότι είναι κάτι τέτοιο, αλλά μια και συνέβησαν οι ιστοριες είναι χρήσιμες σωστα; Έχεις ακουστά την επαγρύπνιση;

    αντιχρηστε, δεν ειπα κάπου φυσικά οτι το θεωρώ δυσφημιστικό να ειναι κάποιος γκευ. άμα δεν εισαι ομως μάλλον δε θέλεις να σε λένε.

    όμως ναι οι αφρόζες ξεπουληθήκαν όλες διότι εν δυσκολοχώνευτες οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. clap clap! Χειροκροτώ απλά επιδή είδα το gif του DUDE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εξέχασες την υπόθεση Σαρρή και Τσουρούλλη. εκεί και αν αγαλιαστήκαν οι ουρανοί. όποιος εκφραστεί εναντίον τους τιμωρείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. και εντάξει από τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς να το καταλάβουν θέλουν με κάποιον τρόπο να εκδικηθούν να νιώσουν καλά το ανησυχητικό εν οτι και οι υπόλοιποι κυπραίοι επαίξαν το παιχνίδι τους. τούτος ο καθωςπρεπισμός εννα μας φάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έχεις δικιο τα ξεχασα αυτά. αλλα ο τσουρούλης τα θελε ο κωλος του ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευστοχότατη ανάρτηση Σκοντε.

    Εμέναν τούτον που με εκνευρίζει αφάνταστα έν η διάχυτη ομοφυλοφιλοφοβία που διακατέχει την κατα τ'άλλα προοδευτικήν αριστεράν (αν μπορεί να αποκαλεσθεί αριστερά το φαινόμενον ΑΚΕΛ). Εν ιξέρω ανναίν "αριστεροί" που έσπειραν τες φήμες εις βάρος του ποδοσφαιριστή αλλά ανναίν όντως αλήθκεια μιλούμεν για επίπεδον υπογείας κλίμακας.

    Επι πρόσθετα εννά ήθελα να τονίσω ότι η αντίδραση των δύο εμπλεκομένων ανθρώπων είναι ανησυχητική γιατί επάθαν πανικόν. Τον πανικόν φυσικά επάθαν τον επειδή εν έτη 2011 ακόμα καλά κρατεί ο κοινωνικός ρατσισμός βάση των σεξουαλικών προτιμήσεων. Τζαι σςείρου σςειρόττερα ανναίν όντως οι "προοδευτικοί" που συμμετέχουν εις το φαινόμενον τούτον διότι θωρούμεν τον κάθε άξεστον βοσκόν του κόμματος του να μας μιλά για κοινωνικόν αποκλεισμόν τζαι ρατσισμόν αλλά κάμνουν τα ίδια πράματα.

    Τρέσςει η υποκρισία που τα ποϊνάρκα τους αβέρτα! (Όπως τζαι του Τσυρούλλη, παιδιού της ομοφυλοφιλοφοβικής εκκλησίας λτδ).

    (Τζαι φυσικά επαναλαμβάννω: ΑΝ ισχύει ότι οι φήμες εδιαδόθηκαν που "αριστερούς").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πιστευω ομοφυλοφοβια υπάρχει σε καθε παράταξη. στην κυπρο υπάρχει το dont ask dont tell, ειδες κανενα κομμα να κανει αναφορα σε γκευ; οποιος το αγγιξει καιγεται. για να ειμαι δικαιος δεν νομιζω οτι βγηκε επιτηδες απο αριστερους για να πληξουν δεξιους. και το αντιστροφο θα συνεβαινε οι δεξιοι να χαιρονται αν ακουγοταν για αριστερο παικτη ή βουλευτή.

    αλλα ναι, αφου εισαι αριστερος και δηθεν προοδευτικος επρεπε να εισαι λίγο πιο ανεκτικος με ετσι ιστοριες.

    αλλα στην κυπρο τη σημερον ημερα εχουμε πολλους πικραμενους που θελουν κατι για να ισορροπησουν και θα πιαστούν σε οτι τους δοθεί ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρέσαν μου οι εικόνες σου..ειδικά το σαρδονιο χαμογελούι του Τζακ Νίκολσον, είναι ακριβώς χαρακτηριστικών των πικράντερων που χαίρονται όταν κάποιος που δεν χωνεύκουν διασύρεται.
    Ο δεύτερος δεν έχει το χέρι πιο βαθιά...στην πούγκα γιατί ήδη το να βλέπει τηλεόραση είναι μαλακία από μόνη της :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________