Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Το επάγγελμα του σήμερα, σήμερα.

Τη σήμερον ημέρα στην Κύπρο, υπάρχει ένας τρόπος να βγάζεις το προς το ζειν αλλά και το παντεσπάνι σου, χωρίς να πρέπει να δείξεις πτυχία ή να γλύψεις κώλους ή να γλύψεις κώλους για να πάρεις πτυχία. Σταματήστε να εισπνέετε μια στιγμή να διαβάσετε απερίσπαστοι για ποιο επάγγελμα μιλώ. Έτοιμοι; 


Μπράβος. Πως το λένε. Τσιράκι. Φουσκωτός. "Ερμάρι". Όχι πως επιβάλλεται να είσαι κορμαλιάς αλλά η εικόνα μετρά στο πόσο γρήγορα θα γεμίσει τη σωβράκα το θύμα σου. Και σπλίγκας να είσαι πάλι γίνεται απλά θα θέλεις να κυκλοφορείς με δυο τρεις ¨ντουλάπες¨ πάντα μαζί σου και αυτό κάποτε είναι πρόβλημα πχ όταν θέλεις να γλιστρήσεις από τη νεροτσουλήθρα στο waterpark στο Φασούρι. Θα ΄σαι απ' αυτούς ντε που βάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς τη νύκτα κάτω από διπλοκάμπινα και πυροβολούν με καλασνίκοβ μπεμβέ που πάνε να παρκάρουν. Ναι, να είσαι σε κύκλωμα της νύκτας. Έχω την προσοχή σας τώρα; Στοιχηματίζω δεν περιμένατε να σας προτείνω τέτοιο επάγγελμα. Είναι δουλειά με μεγάλη ζήτηση πάντως αφού συνεχώς εισάγουμε εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες, συνήθως από Πολωνία και Βουλγαρία.

Πλεονεκτήματα
1)Αφορολόγητο εισόδημα. Δεν δηλώνεις στον φόρο ότι σπάζεις κόκαλα για να βγάλεις το ψωμί σου βέβαια. Είσαι άνεργος για τα μάτια του κόσμου και της μαμάς σου που σε αγαπά ακόμα και αν έχεις μητρώο. Ή λες ότι έχεις γραφείο security
2)Έχεις πληθώρα επιλογών στο πως να κερδίσεις λεφτά. Σήμερα θα δείρεις κάποιον κακομοίρη που χρωστά λεφτά κάποιου μπούκκη, αύριο θα τοποθετήσεις μια βομβίτσα σε άλλου κακομοίρη το όχημα για εκφοβισμό, μεθαύριο θα ξεκάνεις κάποιον αντίπαλο επί πληρωμή, λίγα ναρκωτικά να μεταφέρεις κάπου. The possibilities are endless
3)Ευκαιρία να γνωρίσεις μια καραβιά γυναίκες που ως γνωστόν ελκύονται από το χρήμα και τη δύναμη. Μιλάμε πιο πολλές από όσες μπορούσε να κουμαντάρει ο Hugh στα νιάτα του. Φυσικά δε θα δεσμευτείς με καμιά του χαïρκού, θα πρέπει να το περιμένεις ότι όλες που γνωρίζεις πλέον θα είναι «της δουλειάς». 

Και τι μ’ αυτό εσύ δεν θα αγαπήσεις καμιά απ’ αυτές ακόμα και αν παντρευτείς, εσύ άλλωστε αγαπάς μόνο το χρήμα και τη δύναμη. Θα νιώθεις σημαντικός άμα μπαίνεις στο κλαμπ όπως τον γκράνπαπα το οποίο σε πληρώνει από πάνω για να του παρέχεις προστασία. Οι πορτιέρηδες άλλωστε θα είναι της κλίκας σου. Αν όχι είναι μιλημένοι να μη σας δυσκολεύουν και να σας ανοίγουν την πόρτα. Αν σε στραβοκοιτάξει κανάς κακομοίρης στο μπαρ επειδή ήταν σκοτεινά και δεν πρόσεξε ότι συνοδεύεσαι από ακόμα 5 κοπέλια, του σπάζετε το σαγόνι και καθαρίσατε. Τι ζωή ε; Υπόψη τα κλαμπ που πάτε και διασκεδάζετε, όλα έχουν από πίσω ένα γραφείο που το ελέγχει και το προστατεύει. Αν έχει φέρει τους δικούς του πορτιέρηδες σημαίνει τα πλοκάμια του κρατούν καλά το κλαμπ. Και αν ήμουν στη θέση σας θα έμενα μακριά από τις τζαμαρίες.

Μειονεκτήματα
Έχει και τα πλην το επάγγελμα τι νομίσατε ότι όλα είναι ρόδινα; Αλλά φαίνεται πως δεν είναι αρκετά τα πλην διότι υπάρχει μια άνθηση στον κλάδο ούτως ή άλλως. 
1) Είναι δεδομένο ότι θα κάνεις φυλακή. Είτε λίγους μήνες είτε πολλά χρόνια, αυτό εξαρτάται από σένα πόσο είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις και πόσο έξυπνος είσαι. Ακόμα και λίγους μήνες να κάνεις μέσα, δεν πρέπει να σε στεναχωρεί διότι πρέπει να το δεις σαν σπουδές μεταπτυχιακές δίπλα από θρύλους του επαγγέλματος. Πως ξεκίνησαν άλλωστε τόσοι και τόσοι βαρυποινίτες; Σεμνά. Στέλνοντας κάποιον στο νοσοκομείο επειδή τους έκοψε το δρόμο στη διασταύρωση. Φυσικά στη φυλακή αν δεν είσαι ενισχυμένος ντουλάπας θα γίνεις πιθανόν η γκομενίτσα κάποιου άλλου δυνατότερου από σένα και θα σε μάθει νέες εμπειρίες στο ντους. 
2) Μπορεί να δείς τα κυπαρίσσια ανάποδα πριν τα 40 σου. Εξαρτάται πόσο επιθετικός είσαι, πόσους εχθρούς θα κάνεις και ιδιαίτερα πόσους συμμάχους θα δημιουργήσεις. Δε μιλώ για φίλους, δεν έχει φιλίες το επάγγελμα. 
3) Θα φας ξύλο. Λίγο ή πολύ από σένα εξαρτάται πόσο προετοιμασμένος θα είσαι. Κατάγματα, μώλωπες με πιάνετε ε; Οι ουλές είναι σέξι και τραβάνε τα κορίτσια. 
4) Άστατες ώρες. Πολλή νυκτέρι. Αν νομίζεις ότι θα ελέγξεις τη νύκτα με το να κοιμάσαι από τις δέκα είσαι γελασμένος. Άλλωστε όλες οι "μπίζνες" νύκτα θα διεξάγονται. 
5) Άγχος τεράστιο μήπως ξημερώσει εκείνη η μέρα που θα σε φάνε κάποιοι που θέλουν να σου πάρουν το μερίδιο σου από τη νύκτα ή που έβλαψες. Ξέρεις, θα κοιτάζεις με καθρέφτη κάτω από το αυτοκίνητό σου κάθε πρωί κλπ. Όλοι οι "νονοί", τα πρώτα ονόματα διοικούν μέχρι και είκοσι από κάτω τους διαφόρων βαθμίδων και μια  κουβέντα τους είναι προσταγή για τα τσιράκια. Φυσιολογικό είναι να έχουν το τουπέ ενός κακομαθημένου γόνου αριστοκρατικής οικογενείας αλλά πάλι δεν κυκλοφορούν έξω με λιγότερους από τρεις στο κατόπιν τους μπας και τους την πέσουνε μπαμπέσικα. Μετά έχουν να προστατεύσουν και τη φαμιλιά τους μπας και κτυπήσουν οι αντίπαλοι δικό τους πρόσωπο για εκδίκηση. Αποτέλεσμα, όπου κυκλοφορούν αυτοί έχουν και μια κουστωδία ξοπίσω τους. Έτσι ζωή να μου λείπει. Αλλά θα μου πεις παρά σκλάβος σε μια δουλειά 8-5 μια ζωή, η "νύκτα" σου προσφέρει τόσα περισσότερα. Σνιφ.

Πως ξεκινάμε
Καλά κύριε Σκοντε, τσιμπήσαμε, δε θα μας πεις πως να ξεκινήσουμε; Θέλουμε και μεις να γίνουμε μέλη αυτής της μικρής ελίτ και να ελέγχουμε τη νύκτα σαν τον Σημαδεμένο. Ησυχάστε, σας αφήνω εγώ έτσι;

Λοιπόν σ’ αυτά τα πράματα δεν μπαίνεις στα τριάντα σου μετά που σε απολύει από το λογιστικό γραφείο ο μάστρος σου. Χρειάζεσαι να γαλουχηθείς νωρίς, από μαθητής λυκείου ας πούμε. Όχι δε θα πουλάς προστασία στα 17 σου (ίσως ναι) αλλά θα εξοικειωθείς με τη σκληρότητα με το να βασανίσεις κανένα γατί ή να είσαι σαδιστής με ποιους άλλους; Με τους συμμαθητές σου στο σχολείο σου, όσο καιρό και να κρατήσει η φοίτησή σου. Από το οποίο είτε θα βγεις πιο νωρίς, είτε πιο αργά. Να αποφοιτήσεις κανονικά χλωμό το βλέπω. Θα γδάρεις και μερικά αυτοκίνητα καθηγητών σου διότι δεν ανέχεσαι απ' αυτούς να απαιτούν από σένα να μάθεις να διαβάζεις την αλφαβήτα και να καταλάβεις τι σημαίνει τετραγωνική ρίζα. Με λίγα λόγια πρέπει να είσαι ο bully του σχολείου σου για να καταλάβεις τι εννοώ. Πάλι όμως αν δεν προέρχεσαι από την κατάλληλη οικογένεια δε θα έχεις αυτό το κάτι. Κάποιο αλκοολικό βίαιο ρεμάλι για πατέρα, μάνα ηλίθια που να μη δίνει σημασία στα παιδιά της, προϊστορία ψυχασθένειας στο σπίτι, παράξενα φιλικό γείτονα, θείο ή παππού, ξέρετε τι εννοώ.   

Είναι δεδομένο ότι θα είσαι κακός μαθητής επειδή βασικά δεν παίρνεις τα γράμματα. Αν είσαι χαζός μην ανησυχείς δε σημαίνει ότι δεν έχεις μέλλον στο επάγγελμα, απλά θα πρέπει να ενισχύσεις τους μυς σου περισσότερο. Αν είσαι από τους λίγους έξυπνους θα πας πιο μπροστά και θα διατάζεις τις "ντουλάπες" σου. Όμως, αν αρχίσεις να κάνεις παρέα με τον γιο του ιερέα δε σε βλέπω να μπαίνεις εύκολα στο επάγγελμα. Πρέπει να αρχίσεις να κάνεις παρέα με τύπους που κυκλοφορούν και είναι μεγαλύτεροί σου, να φαίνεται ότι είναι παλιόπαιδα και ότι είναι στην «αυλή» κάποιου πιο σημαντικού της νύκτας. Επίσης πρέπει να ξέρεις το who is who, του επαγγέλματος για να μην βλάψεις κατά λάθος κάποιον πιο δυνατό από σένα διότι έτσι βλάπτεις τις πιθανότητες σου να στεριώσεις ή/ και να επιβιώσεις. Δηλαδή όσο είσαι πρωτάρης στο επάγγελμα πρέπει να δείχνεις σεβασμό στους περπατημένους παλιούς της "νύκτας".  

Ποιοι ελέγχουν τη "νύκτα" στην Κύπρο; Αυτοί δεν είναι πολλοί, δύο στη Λευκωσία, ένας Λάρνακα, ένας Αμμόχωστο και πάει λέγοντας. Παλιά γινόντουσαν αρκετές δολοφονίες διότι έμπαινε ο ένας στα χωράφια του άλλου, κορακούσαν τα κέρατά τους πως το λένε. Υπήρχε η έχθρα. Τη σήμερον ημέρα είναι κατασταλαγμένοι, προσέχουν τα νώτα τους δεν θέλουν να ταράζουν τα νερά διότι ήδη κερδίζουν αρκετά λεφτά με το υπάρχον στάτους κβο. Αυτοί που ακούμε ότι τους τρώνε είναι οι μεσαίας βαθμίδας που πάνε να κάνουν ένα όνομα και αρχίζουν και ενοχλούν άλλους. Δηλαδή φανταστείτε μια πυραμίδα, κάτω κάτω οι στρατιώτες για τα χαμαλίκια είναι πολλοί και δε φαίνονται, ψηλά ψηλά οι στρατηγοί είναι λίγοι και καλοί που έχουν τα μέσα να επιβιώνουν και στη μέση οι αξιωματικοί τρώγονται να επικρατήσουν και να ανεβούν κλίμακα.

Το πιο πάνω ήταν παρένθεση. Λοιπόν, αρχίζεις να κάνεις παρέα με μια κλίκα. Ξέρεις θα βγεις έξω, θα πιεις θα διασκεδάσεις και θα μπεις σε κανένα καυγά έτσι για να μη σκουριάζετε. Όσο πιο αμείλικτος είσαι τόσο θα αρχίσεις να δημιουργείς τη φήμη γύρω από το όνομά σου και θα σε προσέξουν για να ανελιχθείς ώστε να κάνεις πιο σημαντικές δουλειές. Αν δεν θα είσαι εγκέφαλος, θα πρέπει να γραφτείς σε γυμναστήριο. Όχι σε σχολή πολεμικών τεχνών εκεί απαιτείται κόπος και μόχθος, εμείς θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα. Οπότε θα "μπικτείς". Θα βάλεις 2, 3, 5, 10 ενέσεις να γίνεις ερμάρι γρήγορα. Δε ξέρω αν τα αναβολικά προκαλούν τριχόπτωση αλλά συνήθως όλοι αυτοί έχουν και ξυρισμένο το κεφάλι. Τους κάνει πιο άγριους. Και με μικρότερα αρχίδια. 

Τις μέρες μας πολλοί αμπάλατοι πάνε και ποντάρουνε σε μπουκκικα και καζίνο της κακιάς ώρας και ως συνήθως χάνουν τα λεφτά τους. Όχι μόνο αυτό αλλά πάνε και ζητούν πίστωση του ιδιοκτήτη να παίξουν ξανά να βγάλουν τα σπασμένα. Τελικά τους μένει το χρέος. Πως τώρα ο μπούκκης θα πάρει τα λεφτά του πίσω; Άμα ο χρεώστης δε συγκινηθεί ή δεν μπορεί να πληρώσει τα χρωστούμενα ο μπούκκης θα τηλεφωνήσει στον άνθρωπό του που θα αναλάβει να καθαρίσει γι αυτόν. "Σου χρωστά 10000; Θα στα πάρω πίσω αλλά θα κρατήσω για μένα από 1000 μέχρι και 5000." Ο μπούκκης παρά να χάσει 10 θα συμφωνήσει. Για να μάθει να μην κάνει πίστωση σε όποιον κι όποιον.
Ξεκινάμε με έρευνα, να βρούμε τηλέφωνό του, που μένει τι δουλειά κάνει, ποιος είναι ο πεθερός του που ίσως να ξεπληρώσει εκείνος τα χρέη του γαμπρούλη του. Διασυνδέσεις με μερικούς αστυνομικούς είναι πολύτιμες εδώ. Και πέφτει το τηλεφώνημα. "Δώστα πίσω ειδεμή". Αν δεν γίνει η δουλειά μας με την κάρτα την soeasy πας εσύ επίδοξε φιλότιμε μπράβε και τον βρίσκεις και του δίνεις 2-3 ξυλιές και του λες ότι θα επιστρέψεις σε μια εβδομάδα. Όσο πιο πολύ κρατήσει αυτό το βιολί τόσο πληθαίνουν οι ξυλιές. Ρεζιλίκια δηλαδή, θα πηγαίνεις στη δουλειά του με ύφος βαρύ, θα κτυπάς αδιάκριτα, θα κάνεις ζημιές, απ’ όλα. Συνήθως όλοι θα φάνε λίγο ξύλο για να δουν ότι ο μπράβος "means business" και μετά κάνουν τη γη πηγή να βρουν να ξεπληρώσουν διότι δεν είναι μαθημένοι να τρώνε ξύλο εβδομαδιαίως. Θα καταχραστούν από τη δουλειά τους, ακόμα και θα σκεφτούν να ληστέψουν τράπεζα. Κάποτε ακούω κάτι ιστορίες, χρωστά 50000 και παίρνει δάνειο από τοκογλύφο με 25% τόκο. Λάθος κίνηση. Μετά καταλήγουν να του παίρνουν 150000 και ακόμα να ζητούν περισσότερα και να του κάνουν τη ζωή μαύρη. Δηλαδή καλύτερα με τις 50000 που δανείστηκες να δώσεις τις 20000 σε κάποιους άλλους hitmen, να φας τον τοκογλύφο και να μείνεις ήσυχος ότι δε θα στις ξαναζητήσει. Καλό; 

Για να γίνεις επιτυχημένος και σεβαστός στο επάγγελμα αυτό επιβάλλεται να έχεις τα πιο κάτω: 

1) κάποιον χώρο που θα καταστρώνεις τα σχέδιά σου και τις μελλοντικές δουλειές. Όχι κλαμπ, καλά είναι να έχεις ένα που να νιώθεις ασφαλής να ξεδίνεις αλλά έχει φασαρία και πολυκοσμία κατά τ' άλλα. Προτιμητέο κάποιο μπούκικο άλλως καζίνο, απ' αυτά που βλέπουμε σε κάθε δεύτερη γειτονιά, που έχουν χαμηλό φωτισμό τα βράδια και δεν μπορείς να δεις μέσα τι γίνεται.
2) Μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά παίρνεις ένα όχημα που να λέει ότι είσαι υπολογίσιμη δύναμη και να προκαλεί δέος. Πάντα μαύρο με φιμέ τζάμια και μόνο δύο μάρκες πληρούν τα κριτήρια. Hummer και Range Rover. Τα άλλα όλα είναι σπιριθκιές μπροστά τους. 
3) Τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να φέρνεις συνεργάτες από το εξωτερικό στο άψε σβήσε, από "ντουλάπες" μέχρι βομβιστές κλπ, διότι πάντα εμάς τους ιθαγενείς μας τρώει ο ερασιτεχνισμός γαμώτο.

Λοιπόν αυτό είναι. Τώρα είσαι έτοιμος να ανοίξεις τα φτερά σου στην "νύκτα" την κυπριακή. Καλή τύχη, θα τη χρειαστείς.

Share/Bookmark

9 σχόλια:

 1. Άφωνη! Ευχαριστώ το Θεό που έχω κόρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. βεβαιως να ευχαριστεις το Θεό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαχαχαχαχαχαχα πελλαμός!!


  της Σμιλίς έφυεν της η πρώτη φωτό αλόπως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. na sai kala, kali sike hathikes ligo pantos.

  ti exei i proti foto kai i "smili"?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. taxa shairetai pou eshei kores, sambws je oi kores den parekklinoun tis poreias tous...... :]

  fangs man
  ama xannoumai en kalo, aman en eimai kala grafw :D hahaa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. emm ok esy xereis kalitera.

  i teleytaia gynaika pou itan mes ta pramata itan i mamma familia tis gnostis oikogeneias tis lemesou prin 15 xronia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ωραίος!
  Εισηγούμαι προς ανάλυση και την εξής επίλεκτη ομάδα:
  α) κομματόσκυλο τύπου 1 ( μοιάζει λίγο έως πολύ με την περιγραφή που δίνεις για το τσιρακι, συγκεκριμένα στο επίπεδο της ηθικής)
  β) κομματόσκυλο τύπου 2 ( ρουφιάνος ανεξαρτήτως επαγγέλματος)
  γ) ρουφιάνος-γλύφτης ( εδώ κόμμα είναι η εξουσία, οποιαδήποτε εξουσία)
  δ) μαλάκας με ρουφιάνους( ο έχων εξουσία, διατελέσας γλύφτης)

  κτλ κτλ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. μου βαζεις δυσκολα και δεν ειναι εποχή για να κοπιάζουμε, άλλωστε ειμαι υπέρ του τεμπελιάσματος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. σύρε τζιει που το παγκούι μου :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________