Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δε ψήφισες, δε ρώταγες;

Η μαλακία πάει σύννεφο στο νησί μας. Δε μιλώ κυριολεκτικά διότι αν η μαλακία ήταν σε μορφή συννέφου, τότε τι θα έβρεχε; Δε θέλω ούτε να το φανταστώ. Μιλώ μεταφορικά. Θα μου πείτε, με ότι και να καταπιαστείς πάρα κάτω πάλι μέσα θα είσαι. Αυτό το ποστ αφορά την αποχή από τις εκλογές.

Φτάσαν μερικοί μορφωμένοι κιόλας τρομάρα τους να παροτρύνουν και άλλους μέσω facebook, να μην πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές. Οποιεσδήποτε εκλογές.
Καλά εσύ είσαι διασταύρωση βλακείας με τερηδόνα
Δήθεν έτσι εκδηλώνουν την αντίθεσή τους με ότι τους ενοχλεί στην πολιτική ζωή. Ή λεν στην παρέα τους "και να ψηφίσω τίποτε δε θα αλλάξει". Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που άκουσα την πιο πάνω φράση τώρα με τους τόκους, θα μου έκανε πεολειχία ο Υπουργός Οικονομικών να αγοράσω κυβερνητικά ομόλογα.
 
Παρένθεση. Να μη συγχύσουμε τους πιο πάνω χαζούς με τους βαριέμαι-να-πάω-να-ψηφίσω-εδώ-βαριέμαι-να-γαμήσω τύπους. Δε θα σε παντρέψουμε με το ζόρι. Αλλά και οι δύο κατηγορίες να μη ζητάνε τα ρέστα μελλοντικά αν εκείνος που δεν ψήφισαν τους κάνει τη ζωή μαύρη. Διότι συνήθως για εκείνον που δε ψήφισες, νιώθεις ότι φταίει για όλα σου τα προβλήματα.
Εγώ δε ψηφίζω απαπαπα. Εν όλοι τους άχρηστοι.
Εγώ π.χ. δε θέλω να πάν να ψηφίσουν οι ηλίθιοι. Πείτε με παράλογο. Ο ηλίθιος κακή επιλογή θα κάνει ούτως ή άλλως. Οπότε όποιος λέει "μα δε βρίσκω κάποιον να αξίζει" είναι δυνητικός ηλίθιος. Και να εξηγηθώ. Αυτοκίνητο να διαλέγατε θα τρώγατε 6 μηνες μελέτης να αποφασίσετε. Και δυσκολεύεστε πρόεδρο ή βουλευτές να διαλέξετε που θα επηρεάζουν τη ζωή μας για χρόνια ολόκληρα; Έχει τρεις βασικούς υποψήφιους. Τους είδατε, και κρίνατε ότι δε σας ικανοποιούν; Όχι; Είστε δύσκολοι. Έχει ακόμα 8. Μη μου πείτε ότι τους είδατε και κείνους και διαβάσατε τα προγράμματά τους. Διότι δεν το κάνατε ειμαι σίγουρος. Εκτός αν κρίνετε μόνο από τη φάτσα, που αυτό σας κάνει ηλίθιους. Όχι μείνετε σπίτι. 

Άλλα "φρικιά και φρούτα" είναι εναντίον του να ψηφίσουν οποιονδήποτε σε ότι εκλογές και να έχει επειδή λένε δε θέλουν να έχουν την ευθύνη για ότι θα γίνει και ότι αποφάσεις παρθουν μετά. Στυλ εγώ δε ψήφισα για πρόεδρο γιατί να δεχθώ τις αποφάσεις του. Να σας πω κάτι. Εσείς είστε οι χειρότεροι. Καλύτερα μην ψηφίσετε. Κάτσετε στους υπό κατάληψη γουμάδες σας και εν εντάξει. Αφήστε με εμένα να αποφασίσω για εσάς. Τρομακτική σκέψη, δεν είναι;


Κάνουν και οι πολιτικοί ότι δήθεν προβληματίζονται με την αποχή. Αρχίδια φλαμπέ! Πάλι δε θα εκλεγούν όσοι θα εκλέγονταν; Γι' αυτούς δεν αλλάζει τίποτα. Γίνεται αντικείμενο σχολιασμού στα μεσημεριάτικα, μιλούν για αυτοκριτικές και άμα σχολάσουν πάνε να φάνε τη τσιπούρα τους.


Έχετε παράπονα με τους πολιτικούς μας; Αυτούς έχουμε με αυτούς θα περάσουμε. Ίσως δε φταίνε οι πολιτικοί και αυτοί Κύπριοι είναι αναγιωμένοι στην κοινωνία μας, ίσως φταίνε οι αμπάλατοι που τους ψηφίζουν; Άμα οι πολίτες μας είναι συμφεροντολόγοι και διεφθαρμένοι, θα έχουμε και τέτοιους πολιτικούς. Που είναι οι σωστοί, τίμιοι με συνείδηση πολίτες να μπουκάρουν στα κόμματα και να αλλάξουν τα στραβά της πολιτικής; Είναι απασχολημένοι με το instagram και το DWTS μάλλον.

Πόση εν η αποχή συνήθως; 20-30-40%; έχει κόμματα που θα δουν μόνο στον ύπνο τους έτσι ποσοστά. Δηλαδή αν συνεννοόντουσαν με κάποιο τρόπο τούτοι ούλλοι οι αυνάνες, θα βγάζαν και πρόεδρο και βουλευτές και αρχιεπισκόπους και το κυριώτερο θα στέλναν τους υπόλοιπους καραγκιόζηδες σπίτια τους να κάθονται στην αναπαυτική με τις κάλτσες τους τις ττόρενες. Δείτε τη Σουηδία που το Πειρατικό Κόμμα πήρε 7.13% στις ευρωεκλογές τους το 2009 κ εστειλε δύο ευρωβουλευτές.  

Αλλά όχι η απάθεια μας έπιασε από το λαιμό, στις κάλπες τρέχουν με τα καροτσάκια όλοι οι σταφιδιασμένοι 80αρηδες που ακόμα ψάχνουν να ψηφίσουν τον Μακάριο και οι νέοι άνθρωποι που υποτίθεται μπορούν να αλλάξουν την Κύπρο προς το καλύτερο και εν μοντέρνοι και σπουδασμένοι και αθώοι, κάθονται στα καφέ, ξύνωνται και πίνουν το ζουμί του 5 εύρου. Δεν είναι γι αυτό που λέω δεν έχουμε σωτηρία μες τούντον τόπο; 

Share/Bookmark

18 σχόλια:

  1. Δηλώνω ηλίθιος!
    Εν θέλω να θκιαλέξω τον λλιόττερο γελοίο τζιαι άχρηστο που τους γελοιωδεστάτους τζιαι αχρηστοτάτους που μου πασάρουν. Ξέρω ότι κάποιος που τζείνους εννα φκει στο τέλος τζιαι εννα μείνω να θωρώ όπως το μαλάκα. Προτιμώ να μείνω να υφίσταμαι την αθλιότητα της διακυβέρνησης του οποιουδήποτε φκάλετε εσείς που ψηφίζετε, παρά να υποστηρίξω οποιονδήποτε που τούντους άχρηστους.

    Ξέρω. Θέλεις να σου πω τι προτείνω εγώ. Είμαι ρομαντικός τζιαι προτείνω να καταργηθούν τα κόμματα τζιαι να γίνουμεν μια ομάδα, μια φωνή τζιαι να σταθούμεν απέναντι στα βάσανα μας ούλλοι μαζί. Ξέρω. Εν θα γίνει ποττέ τούτο. Ας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ.

    O Seth είπε τα επίσης πολλά ωραία για τις αμερικάνικες εκλογές.

    Οι άνθρωποι γίνονται καλύτεροι όταν υπάρχουν προσδοκίες από αυτούς. Αν τους επιτρέπουμε να είναι άθλιοι θα συνεχίσουν να είναι. Ας σηκώσουμε λίγο τον πήχη, ας τους στερήσουμε κάποια ποσοστά. Αν κανένας από τους 3 δεν είναι αντάξιος, υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες διαμαρτυρίας - που θα περάσουν το μήνυμα.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μ αρεσει το first name basis, ο Seth γραφει τελευταια παράγραφο για έξυπνους ανθρώπους. άρα το επιχειρημα αυτό στο νησί μας είναι αυτόματα άκυρο.

      Διαγραφή
    2. Άτε ρε Σκόντε μου! Είμαστε αρκετά έξυπνοι σε τούτο το νησί! Το πρόβλημα είναι ότι ζητούμε επιβεβαίωση από τον περίγυρο μας, τζαι ο περίγυρος μας ζητά επιβεβαίωση από άλλους - τζαι στο τέλος 5-6 πλάσματα διαμορφώνουν συνειδήσεις! Επειδή είπε ο τάδε ότι ο άλλος εν μαννός - χωρίς να το μελετήσουμε δεχόμαστε ότι εν μαννός.

      Για παράδειγμα, το περιστατικό με τη "ψευδο-σύλληψη" του Σαρρή πόσο ανώδυνα πέρασε; Αν επιάναν άλλο πολιτικό στην ίδια ακριβώς κατάσταση θα τον αφήναν να συνεχίσει, θα τον διορίζαν στην Λαϊκή; Αλλά είπαν μας ότι εν εντάξει άρα εν εντάξει! Ξάφνικά οι ομοφοβίες εξαφανιστήκαν, τα αισθήματα του υπέρμετρου πατριωτισμού μετριαστήκαν!
      Κατηγορούν (εμείς δηλαδή - φτύνουμε πάνω μας) την κυπριακή κοινωνία ότι είμαστε ομοφοβικοί, ρατσιστές, αρνιά! Για την ακρίβεια είμαστε ανεύθυνοι. Καρτερούμε εντολές ώστε να μην πάρουμε τη λανθασμένη απόφαση και να μας δακτυλοδείξουν! (μα ποιοι; οι άλλοι που είναι εξίσου σχετικοί/άσχετοι με μας;)

      Διαγραφή
  3. oi ilithioi simfono, kai dia nomou oi sintajiouxoi na men psifizoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες όλα αυτά που θα ήθελα να πω αλλά τα λες καλύτερα:)

    Τον ΤΤ θα ήθελα να τον ρωτήσω αν έχει κάνει οτιδήποτε προς τη ρομαντική κατεύθυνση που πρεσβεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν περιμενα να το πεις τουτο Brenda. εν που εχει τρεις μηνες μες τα ντραφτς το κειμενο

      Διαγραφή
  5. Τζια άμα κάποιος ΔΕΝ θέλει να τους νομιμοποιήσει... γιατί να ψηφίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν εκατάλαβα το ερώτημα. Αν ψηφίσεις τους νομιμοποιάς, αν δεν τους ψηφίσεις εν παράνομοι;

      Αν τους ψηφίσεις τους ενισχύεις, αν ψηφίσεις άλλο τους αποδυναμώνεις τζαι αν δεν ψηφίσεις καθόλου δεν μετράς. Ούτε νομιμοποιήσεις, ούτε απαξιώσεις. Αυτά λέγονται είτε από άγνοια, είτε από ρομαντισμό είτε από παρεξήγηση. Η πραγματικότητα της κάλπης είναι και νόμιμη, και καθοριστική και μένει για 5 χρόνια! Αν ο ψηφοφόρος απαξιώνει (στον κόσμο του) αυτή την πραγματικότητα αυτό δεν τον εξαιρεί ούτε από τους φόρους, ούτε από τους νόμους, ούτε από τις αποφάσεις των εκλεγεγμένων.

      Διαγραφή
  6. ειτε ψηφισεις ειτε όχι, εκεινοι θα νομιμοποιηθούν. το ζητημα θα ηταν να ευρισκες τον λιγοτερο χειροτερο. αλλα λογικά τα ξερεις αυτά. εκτός αν πιστευεις ότι όποιος και να βγει δε θα διαταράξει την πραγματικότητα στην οποία ζεις.

    ισως απλά θες να εισαι εναντιον σε οποιον και να βγει. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποχή έκανα μόνο στις περασμένες βο(υ)λευτικές όταν η μεγάλη συνωμοσία ενάντια στο Ούτοπο μου έκρυψε το εκλογικό βιβλιάριο.

    Εκείνος όμως που θεωρεί την "αντιρποσωπευτική" μας δημοκρατία περιπαίξιμο... γιατί θέλεις να το βάλεις να συμμετέχει με το ζόρι; Λες..."ειτε ψηφισεις ειτε όχι, εκεινοι θα νομιμοποιηθούν" ... αλλά θα νομιμοποιηθούν με τις ψήφους των άλλων. ΄Σαν να τζιαι αντιστρέφεις κάπως τα πράγματα;

    Μπάι δε γούεη:
    Εντελώς τυχαία, τώρα τελευταία παρουσιάζονται έντονα ενάντιοι στην αποχή όσοι δεν θέλουν τη νίκη του Νίκου. Εντελώς τυχαία, τώρα τελευταία παρουσιάζονται έντονα ενάντιοι στους μεμονωμένους γραφικούς όσοι θέλουν τη νίκη του Νίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν καταλαβαινω από κανονισμούς των εκλογών για να ξέρω τι ρόλο παίζει η μεγάλη αποχή και ποιον βολεύει. και με μπερδεψες δε ξέρω με ποιον ειμαι τελικά

      Διαγραφή
  8. Δεν έχουμε σωτηρία όντως μες τούντο τόπο και την αρχή ηλιθιότητας εκάμαν την τούτοι ούλλοι (11 μέτρησα) που εβουρήσαν να βάλουν υποψηφιότητα. Αν ήταν τρόπος ήταν να βάλουν οι μισοί κάτοικοι υποψηφιότητα για να τους ψηφίσουν οι άλλοι μισοί.
    Αλλά όπως είπες, άμα κρίνουμε που την φάτσα και εν καθούμαστε να μελετήσουμε τί λέει ο καθένας, εν φυσικό να μεν ηξέρουμε ποιόν να υποστηρίξουμε. Εγώ εν τζιε τυχαίο που έφα στη μούρη και τα τρία debate. ( Καλά να πάθω έννε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για να δεις και τα τρια debate σημαίνει χρήζεις επαγγελματικής βοηθείας καλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________