Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Δήμος Λατσιών; Να φύγετε να πάτε αλλού!

Πρέπει να πω εδώ ότι ο Δήμος Λατσιών, είναι ο πιο... χμμμμμ, πως να το πω, ο πιο κωλόδημος τουλάχιστο στην επαρχία Λευκωσίας. Μιλώ για το δημαρχείο όχι για τους κατοίκους, άλλη κουβέντα αυτο που καταγονται όλοι οι παλιοι τόπακες από τον Λυθροδόντα. Αρχικά μας δυσκόλευαν με την έγκριση της άδειας του σπιτιού μας, μιλάω για απαιτήσεις τους του στυλ "θέλουμε το τάδε χαρτί", τους το φέρνουμε και μετά θυμούνταν "θέλουμε και το τάδε άλλο χαρτί". Πέρασαν αυτά τώρα έχουμε καθε χρόνο τα πιο κάτω διότι κτίσαν καινουργιο δημαρχείο και έχουνε έξοδα


  • λογαριασμούς σκουπιδιών (₤80 ή €136.69 ) πιο ψηλούς κ απο μεγάλους δήμους στη Λευκωσία (αυτό είναι που δε χωνεύω!), άσε που δε μας μαζεύουν όλες τις σάκουλες με το γρασίδι γιατί εν βαρετές μάλλον; Όπως μου εξήγησαν στο ταμείο τους πέρσι, είναι που εργοδοτούν κύπριους σκουπιδιαριδες και όχι όπως άλλοι δήμοι που έχουν αλλοδαπούς. Οι αλλοδαποί ίσως και να μάζευαν όλα τα σκουπίδια μου όχι να αφήνουν μερικά πίσω.
  • φόρο ιδιοκτησίας (τι σημαίνει φόρος ιδιοκτησίας, είναι το προνόμιο του να ζώ στα Λατσιά;),
  • φόροι για τους σκύλους που απλα εισπράτει ο Δήμος χωρίς να προσφέρει πάλι κάτι πίσω, ούτε βόλτα στα πάρκα δε μας επιτρέπουν να τους πέρνουμε, τουλαχιστο ο Δήμος Λευκωσίας βγάζει καινουργιες μεταλλικές ταυτότητες για τα σκυλιά δωρεάν άμα χαθούνε.


και η αλληλογραφία του Δήμου Λατσιών προς τους δημότες του πάντοτε με ευγένεια και τακτ. "ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ".

Ανανέωση 29/05/2008
Ακόμα δεν πήραμε την έγκριση του σπιτιού μας - αν μαθουν ποιος είμαι μάλλον δε θα την πάρω ποτέ - και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που μου ζητήσαν διάφορα χαρτια και ντοκουμέντα από ραμολιμέντα, είναι κλεισμένες στον πρώτο όροφο του δημαρχείου για όποιον ενδιαφέρεται. Προσεξτε όμως Πέμπτη (ισως και Τρίτη) είναι κλειστές για το κοινό, αν πήγατε ατυχήσατε. Βλέποντας αυτοί τα μέτρα ασφαλείας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, έχουν βάλει μια πόρτα με θυροτηλέφωνο και αδιαφανές γυαλί και για να μπεις μέσα πρέπει είτε να δώσεις πάνω της με δύναμη, είτε να πατησεις το κουμπί. Εγώ έκανα το δεύτερο.
Μια φωνή μου λέει παρακαλώ;
Την κα Τάδε θα ήθελα; λέω.
Σημερα είμαστε κλειστοι για το κοινό λέει η φωνή, τι θέλετε;
Τίποτα λέω και φεύγω. Σπάνια παρακαλώ κάποιον ακόμη και επιστήμονες όπως της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λατσιών. Ακόμα και δύο εργαζόμενοι του Δήμου έξω από την Πόρτα, όταν με είδαν ότι πήγαινα κατά κει με κοίταξαν με οίκτο.
Λοιπόν νομίζω οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λατσιών πρέπει να κάνουν πολύ ωραία πάρτυ κλεισμένες εκεί μέσα. Ίσως να διοργανώνουν "Πέμπτες στη δουλεια με μαγιό" , ή να κάνουν ανάγνωση ποίησης Λατσιωτών ποιητών.
Αρα η αρχική άποψη μου ισχύει ακόμη.

Έχουν καλό site όμως http://www.latsia.org.cy/


Άλλοι λόγοι να αποφύγετε τα Λατσιά σαν την Ηπατίτιδα της Πάμελα Άντερσον, είναι

α) Εδώ στεγάζεται η ΑΝΕΜΩΝΑ. Ο καλός θεός αποφάσισε να τους καταστρέψει όπως έκαμε με τα Γόμορρα και τους έριξε έναν ανεμοστρόβιλο αλλά δεν ήταν αρκετό.

β) Εδώ συνάεται όλη η κίνηση της Λευκωσίας με τα MALL και τα ΙΚΕΑ και μας κάνουν τον βίο αβίωτο.

γ) Εδώ συνάονται όλοι οι ατζαμήδες μαθητευόμενοι οδηγοί και ρυπαίνουν τους δρόμους μας με κυκλοφοριακή συμφόρηση και three points στη μέση του δρομου την ώρα που περνάω απ εκεί.

Ανανέωση 05/04/2010


Προψές στον Καλό Λόγο με το Χρηστός Ανέστη, άρχισαν να ρίχνουν πυροτεχνήματα στα Λατσιά, υποθέτω πάνω απο τις εκκλησίες. Για αρκετά λεπτά έβλεπες τα Ευρω να εκρηγνιωνται πάνω από το κεφάλι σου, ούτε του Κατακλυσμού να ήταν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση. Αφού εμείς οι δημότες πληρώνουμε, ο Δήμος κάνει το show του.

Ανανέωση 20122010

Αμα σου κάνουν κάτι καλό πρέπει να το πεις. Είχα αργήσει λίγες μέρες να πληρώσω τα σκύβαλα τους και είχα προετοιμαστεί ότι θα με χρέωναν την έξτρα χρέωση του 10%. Κι όμως όταν πήγα, δεν με χρέωσαν αυτό το έξτρα και πρέπει να το εκτιμήσω. Ο λογαριασμός για τα σκουπίδια τώρα ανέρχεται στα 150 ευρω όμως!

Share/Bookmark

9 σχόλια:

  1. ούφφου.
    πρέπει να κάμεις κάτι.
    πρέπει να αποκαταστήσεις το αίσθημα δικαίου του λαγού. Γράψε τους καμιάν επιστολή. Μες την εφημερίδα τζιόλας, χα χα ΧΑ!
    Το τζυλίντρι του ΣΙΚ στη διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. erm, γιατί λαλεί "Ο μετριασμός σχολίου έχει ενεργοποιηθεί. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν από το συγγραφέα του ιστολογίου" αλλά θωρώ το κιόλας το σχόλιό μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδη είμαι γρήγορος να εγκρίνω. ποιου λαγού εννοείς btw;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thelei update to post, n jero pos to vlepeis p egemosan dromous k paradromous se aktina 249384938 xiliometron p kathe sxoleio me kirtomata. pezei na pianoume kamia epixorigisi gia to service tou aftokinitou p ton dimo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα κυρτώματα δεν είναι αποκλειστικότητα του δημ(ι)ου μας. αν και εχει τοπους που δεν βλεπεις κοντα σχολεια αλλα παλι κυρτωματα εκει. πριν τις εκλογες κατι πηγα και τους εβαλα εξω απο το δημαρχειο να με θυμουνται. θα κανω ποστ μια μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου μαζί σου και με τις απόψεις σου στο «ιστολογικό σου σπίτι» . Ένα μικρό φάουλ διαβάζοντας κάποιες από αυτές. Ο τίτλος-ατάκα είναι από Ελληνική διαφήμιση. Συμφωνώ ότι στα περισσότερα ΜΜΕ γίνονται τα «Σόδομα και τα Γόμορρα» αλλά έπρεπε να βάλεις και εσύ πηγές ή έστω να αναφέρεις την εταιρεία-μάρκας παγωτών Magnum (βλέπε για τα θέματα με τις κόπιες που έκαναν οι εφημερίδες που αναφέρεις). Φιλικά και χωρίς να θέλω να μπω σε διάλογο αλά «φαύλου κύκλου».

    Υ.Σ. (Φιλική συμβουλή): Έχεις αντίληψη που βοηθάει στο γράψιμο – Χρησιμοποίησε περισσότερες και πιο μικρές εκφράσεις με «αλατοπίπερο» και θα δεις γενική άνοδο.

    Φιλικά,
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου μαζί σου και με τις απόψεις σου στο «ιστολογικό σου σπίτι» . Ένα μικρό φάουλ διαβάζοντας κάποιες από αυτές. Ο τίτλος-ατάκα είναι από Ελληνική διαφήμιση. Συμφωνώ ότι στα περισσότερα ΜΜΕ γίνονται τα «Σόδομα και τα Γόμορρα» αλλά έπρεπε να βάλεις και εσύ πηγές ή έστω να αναφέρεις την εταιρεία-μάρκας παγωτών Magnum (βλέπε για τα θέματα με τις κόπιες που έκαναν οι εφημερίδες που αναφέρεις). Φιλικά και χωρίς να θέλω να μπω σε διάλογο αλά «φαύλου κύκλου».

    Υ.Σ. (Φιλική συμβουλή): Έχεις αντίληψη που βοηθάει στο γράψιμο. Χρησιμοποίησε περισσότερες και πιο μικρές εκφράσεις.

    Φιλικά,
    Trivia365

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ Νικο. Το θέμα με την φραση είναι ότι.... ειναι τόσο γνωστή που δε χρειάζεται να παραθέτω και την πηγή. Δηλαδή αν κανω κειμενο και έχω τίτλο Just Do It, θα πρέπει να εξηγώ μετά ότι το πήρα από τα Nike; Ολίγον τι ξενέρα θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν μέρει λογική η άποψη σου φίλε αλλά μπορούσε να υπάρχει μία ενημέρωση είτε ονομαστικά είτε ως προϊόν που να οδηγεί στην πηγή, μία μικρή αναφορά στο κείμενο. Δύο-τρείς λεξούλες δε νομίζω να κάνανε κάποια διαφορά. Γνωστή ή άγνωστη παραμένει πνευματικό δικαίωμα όπου μπορούσε κάλλιστα κάποια εταιρεία να κινηθεί ακόμη και νομικά. Ακόμη ναι και η Nike. Απλά και ωραία έχουνε πιο σημαντικά πράγματα να ασχολούνται.

      Φιλικά,
      Νίκος

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________