Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008


Πως να την σπάσεις στους μεσήλικες και τρίτης ηλικίας Κυπραίους, ή πως να τους κάνεις να θέλουν να τους επισκεφτεί ο χάρος μια ώρα γρηγορότερα; Άλλωστε δεν ανήκουν πλέον στις παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού, ψηφίζουν ότι ξεστραβωθούν πίσω από το παραβάν και ο μόνος λόγος που τους ανέχονται τα παιδιά τους είναι η επιταγή συντάξεως κάθε μήνα που εισπρατουν και η ελπίδα ότι θα τσιμπήσουν κανένα χωραφάκι ακόμη σαν κληρονομιά.

Οι μεσήλικες ή και γέροι (δηλαδή από ηλικίας 60-100) Κυπραίοι είναι το ίδιο όπως και οι νέοι Κυπραίοι. Συνήθως γαιδούρια δηλαδή, αλλά ακόμη χειρότερα διότι δείχνουν πως τα ξέρουν όλα ένεκα ηλικίας και αναθεματίζουν μετα βδελυγμίας τη σήμερον ημέρα. Τώρα φαίνονται σεβάσμιοι και κουρασμένοι προύχοντες που περνάνε τις ώρες τους στα καφενεία, γεροκομεία ή στα βοηθητικά του σπιτιού μας, αλλα πριν 30 χρόνια ήταν κι αυτοι κάτι αντιπαθητικοί μαλάκες που κλέβανε απ το γείτονα τους και δέρναν τα παιδιά τους με τη ζώνη του παντελονιού τους. Τώρα τους πετύχαινεις σε καφενεδες να παίζουν χαρτιά και να κατηγορούν τους πάντες με ύφος παντογνώστη που τα έκανε όλα στη ζωή του. Έτσι χρειάζονται κάτι καμμιά φορά να τους προσγειώνει και να τους αποσυντονίζει, όπως μας αποσυντονίζουν εμας άμα οδηγούν κάτω του επιτρεπτού ορίου. Αυτούς άλλωστε θεωρώ υπεύθυνους για ότι στραβό έχει πάει σ’ αυτό τον τόπο.

Μπορούν να τεθούν οι πιο κάτω ερωτήσεις ιδιαίτερα μετά που ο μεσήλικας θα έχει καυχηθεί για τον εαυτό του, ή την εποχή του.

1) Θέλεις να πεις εριψες και εσύ γιαούρτια στον Τάκη Ευδόκα τότε που μπήκε ανθυποψήφιος του Μακαρίου;

2) Επίεννες στες πουτάνες παλιά στην παλία Λευκωσία; (και αν ναι)
2α) μετά πήγαινες στα λουτρά και το τουρκούι σας την έπλεννε με το σαπούνι;

3) στο χωριό σας γαμήσατε ποτέ κατσίκα - γαιδούρα;

4) στην εισβολή του 1974 τι έκαμνες; έφυγες να γλυτώσεις τζε συ; (ειδικά αν εν Βαρωσιώτης)

Άμεσο εγκεφαλικό σας χαρίζει έξτρα πόντους.

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________