Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Συνάντηση γιγάντων



Εξανακούσετε να πιάνουν συνεντευξη παλιών κυπραίων ποδοσφαιριστών του 1950-60-70; Ισχύει και για άλλες χώρες μάλλον. Πάντα τους γίνεται η ερώτηση αν τότε είχε καλύτερους ποδοσφαιριστές παρά σήμερα. Εκείνοι τα μασούν και πάντα αναφέρουν ότι έπαιζαν για την φανέλλα. Πέφτει πολύ γλύψιμο από τους παρουσιαστες ότι τότε υπήρχε ταλέντο άφθονο και τώρα τα πράματα είναι διαφορετικά. Συνήθως κάποιοι μεσηλικες προς ηλικιωμένοι (παίκτες ή μη) μας τους περιγράφουν τους τότε ποδοσφαιριστές σαν θρύλους, ή τους αποκαλούν παλιές δόξες του Κυπριακού ποδοσφαίρου και εκθειάζουν την όσφρηση του γκολ και τον άριστο τρόπο που τοποθετούντο. Ε καλό τι θα πουν ότι τότε ήταν ολοι αχάπαροι; Απλά σήμερα οι άνθρωποι για να νιώθουν ακόμα κάπως σημαντικοί τροφοδοτούν την ιδέα ότι τότε είχε πιο πολύ ταλέντο, ενώ κατ’ ακρίβεια οι καλύτεροι την τότε επόχη θα έτρωγαν την σκόνη των μετρίων έστω σημερινών παικτών.

Μισο λεπτό ρε, είδετε βιντεο να παίζουν τούτοι; Ειλικρινά ποιός άντεχει να παρακολουθήσει πιο πολύ έστω και από ένα λεπτό; Φορούσαν κάτι παλιο παπούτσια, κλωτσούσαν κάτι παλιομαππες που τροκκούσαν μεσα στα χωραφογήπεδα, τι ταλέντο βλέπετε δεν καταλάβω. Τότε οι παίκτες ούτε προπονήσεις εκάμναν, ούτε γυμναστες είχαν, ούτε μασσέρ ούτε τίποτε και το άφρο μαλλί και οι τριχωτές γάμπες τους δεν ήταν αεροδυναμικά. Απλά οι Κυπραίοι με δορυφορικές είχαν με τίποτε να βλέπουν άλλων χωρών ποδόσφαιρα, τζε ενομίζαν ότι ο Καιάφας και ο Στυλιανού ήταν θρύλοι. Επίσης περίπου τότε πάνω κάτω οι Κύπριοι νόμιζαν ότι οι σκαλαπούνταροι ήταν πάνω στην ταράτσα τους τα Φώτα και είχαν όρεξη για τιτσί τιτσί λουκάνικο. Αν ακούσετε ποτε αναμετάδοση αγώνα του τότε καιρού θα καταλάβετε πώς οι σχολιαστές τα παραλέγαν με τους διθυράμβους και από το σπίτι στο ραδιόφωνο ο αδαής φίλαθλος πίστευε ότι διεξαγόταν μάχη γιγάντων. Νομίζω έχω καλυφτεί.

Share/Bookmark

4 σχόλια:

  1. tee hee hee...

    και εν κανεί που οι παραπάνω ήταν πιθκιαυλοζάμπηες, εφορούσαν και μίντζικα ρουχούθκια χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ννε ρε κουμπάρε τζαι ο Κρόιφ σήμμερα εννά ταν σιυρόττερος που το Φλέτσιερ της Μάντσιεστερ. Τζαι ο Σκούλλος σήμμερα εννα ταν πέντε σκαλλιά πιο κάτω που το Βέικα.

    Αν δεν είσιεν ταλέντο τότε εν θα είσιεν τόσους Κυπραίους ναν παιχταράδες τζαι όι απλά να παίζουν στην Ελλάδα. Σήμμερα εν ο Βόουτερ που εν εκούτσιαν, ο Μπίδης που μπορεί να αδικήθηκε (πρώτος στις ασσίστ στο πρωτάθλημα αλλά την επόμενη χροννιά εθκιοξαν τον)αλλά εν εξορτόσαν να κάμουν τίποτε. Τότε ήταν ο Σταύρος ο Παπαδόπουλλος που ήταν αρχηγός του Εθνικού Πειραιώς στη δεύτερη του χροννιά τζιαμέ τζαι αρχηγός του ΟΣΦΠ για 8 χρόννια. Ο Τάσος της ΑΕΚ, ο Κουρέας που πάλε ηταν αρχηγός, ο Σαββίδης πκιο ύστερα, ο Βασιλάκης που έπαιζεν βασικός μεστην Εθνική Ελλάδας (που τωρά ο Γιαννάκης τζαι ο Κωσταντίνου στα καλά τους θα επαίζασιν). Ο Δευτεραλής ήσιεν πρόταση που τη Τοττεναμ. Εχτός αν το Ελληνικό πρωτάθλημα του Τόρκελε τζαι του Σέριτς εν σκαλλιά ανώττερο του πρωταθλήματος το 70ς που είχαν ομάδα στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ταλέντο έννεν οι εφτά προπονήσεις τζαι το παπούτσια της Νάικ που το κάμνουν. Στο κάτω κάτω τούτοι ούλλοι οι μαυρατσοί που παίζουν τωρά(που αναγιωθήκαν Αφρική τζαι όι Γαλλία) ένιχαν ούτε παπούτσια, ούτε αποτρίχωση εκάμναν.
    Τζαι εδείχνασιν το Match Of The Day στη Κύπρο.

    Αν εβελτιώνετουν τοοοοοοοοσο πολλά επειδή εγεμώσαμε με ξένους γιατί εν πάσιν στο εξωτερικό οι ξένοι να κάμουν καριέρα όπως έκαμε ο Κόκιτς στα 33 του, ο Κεσπάγια, ο Ομπίκου. Γιατί τζίνοι που μπόρουσιν να πιάσουν υπηκοότητα εν παίζουν μεστην Εθνική όπως ο Τζιούρεφ ή ο Σπόλιαριτς. Οι παίχτες που είχαμε πρι 10 χρόννια εν καλλύττεροι που τους σημμερινούς αλλά πάλε επαίζαν 2-3 σέρβοι γιατί ήταν παιχταράδες. Τωρά εν κοντέφκουν της Εθνικής που εν έσιει 5 παίχτατσους να παίξουν πλέιμεικκερς. ο Νίκος ο Νικολάου εν 35 χρονό επέρασε τούντο import penetration στη μάππας τζαι πάλε εν ο καλλύττερος παίχτης στη Κύπρο αλλά σε 20 χρόννια που ννα μαστε μόνο με Πορτογάλλους που ''κάμναν διπλές προπονήσεις που τα δεκατρια τους'' εννά λαλούν πως τζα τζιύνος ήταν άχρηστος.

    Τζαι στο κάτο κάτο τούτα που λαλείς για τεχνικές καταρτήσεις τότε ήσιε παίχτες που είχαν θκιο πόθκια τα τελευταία 4-5 χρόννια ο μόνο ο Κεσπάγια κουτσά στραβά, ο Μαλέκκος τζαι ο Κινκλάτσε που εν παίχτες των 90ς που επαίζαν ως τα 30πόσα τους.

    Ζήτω ο Ζε Ηλίας, Ζήτω ο Ταβάρες, Ζήτω ο Λουρέιρο, Ζήτω τα κρέατα, Ζήτω τα παπλώματα

    Το ότι εκάμναν τζίνα που κάμναν με παπούτσια τρυπημένα που οι σημερινές οι λέλλες εν μπορούν να τα κάμουν άμα το γήπεδο έσιει λάντες δείχνει ήντα παίχτες ήταν τότε. Τζαι άφρο ήσιεν μόνο ο Μαυρουδής, τζαι ήταν πιο ωραιοί οι παίχτες μετα μουστάτζια όπως το Κάντηλο στα νίατα του, το Γιαγκουδάκη τζαι ο Μάλε με το κότσο του παρα το Χαραλαμπίδη που εν όπως το νεοσύλλεχτο. Τουλάχιστον η Εθνική έσιει 9 τριχωτούς τσιουπάκκες τζαι το Γιωργαλλίδη που έσιει παρπέττες οπότα πάλε μετρά για τριχωτός.

    Με τι λογική σου ο καλλύτερος παίχτης του Αποελ εν ο Μπίδης τζαι όι ο Γιάννος ο Ιωάννου που εφάκκα τους ούλλους χαμέ ως τα 35 του. Τζαι ο καλλύττερος της Ανόρθωσης έννεν ο Κεσπάγια που τζαι τζίνος επεράσαν 15 χρόννια τζαι πάλε ήταν ο καλλύττερος ξένος μεστη Κύπρο αλλά εν ο Πάουλο Κόστα.

    ΥΓ τζαι παλλιά οι ξένοι''ονόματα'' ήταν ονόματα τζαι όι Ντιέγκο ''ένα γκολ τα τελευταία 2 χρόννια'' Τριστάν, οι Ζε ''εθκιώξα με που ομάδα της Μαλαισίας'' Ηλίας. Ηταν ο
    Μπλαχίν που έφκηκε καλλύττερος παίχτης στο κόσμο τζαι ο Μακτέρμοτ που ήταν πάιχτης της χροννιάς στο εγγλέζικο το πρωτάθλημα.

    ΥΓ 2 ο κέκιτς κάμνει 10 καιάφες

    ΥΓ 3 τζαι ο Ορετσιουκ τζαι ο Μπαρνάμπας Στιπάνοβιτς ήταν κρέατα όπως εν κρέατα ο Ταβάρες τζαι ο Μάρκου, έννεν πιο λλίο κρέατα η πιο πολλή κρέατα το ίδιο κρέατα ενι.

    Τζαι στην Ευρώπη με τούτες ούλλες τις ανέσεις που έχουν οι παίχτες σήμμερα που εν πρέπει να απλώννουν σουβάες πριν τη προπόνηση για να ζιήσουν αλλά απλώννουν ζάμπα τη μισή ημέρα τζαι τα ίδια σκατά στην Ευρώπη. Μια πορεία κάθε Αγιού Κόκου τζαι τις υπόλοιπες χροννιές δέρνουν 5-0 τη πρωταθλήτρια Μάλτας τζαι τρώντες λλίο ανώττερες ομάδες το γέριμων χωρών που ήταν στη Σοβιετική Ενωση ή κάμνουν τα σιόνι εναντίο της Μπατε, της Κορκ τζαι της Ζελένιτσαρ. Οσο για την Εθνική που πάει τα καλά τζαι πριν 13 χρόννια άμα είσιε προπονητή τζαι όι κασάπιες όπως το Βούκοτιτς ή το Παπαδόπουλλο που εκατέβαιννε φουλ επίθεση τζαι τρώαμε πέντε, πάλε επίεννε τα καλά όσπου επουλήσαν το ματς με τη Βουλγαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελυπηθηκα τον κόπο σου που εγραψες τόσα λόγια διότι δε μπόρεσα να το διαβάσω που την αρχή ως το τέλος. Βασικά εδιάβαζα "πρρρρ, πρρρρρ, πρρρριτς πριτς". Κάποια συγγένεια θα έχεις με κανένα παλιό παικτη ή θα είσαι ο Παντζιαράς ο Κούλλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________