Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Ελαφράς Μορφής Καθυστέρηση

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων των προεισαγωγικών εξετάσεων ανακοινώνονται από το ραδιο του ΡΙΚ. Μερικές χιλιάδες ονόματα, επίθετα, πατρώνυμα και κλάδοι διαβάζονται από νυσταγμένους εκφωνητές που θα ήθελαν κάποιο να τους πατήσει με το αυτοκίνητο μέσα στο στούντιο αν είναι εφικτό και να τους γλιτώσει από τη μιζέρια τους. Είναι δυνατό να κάθονται μανάδες σε ένα γραφείο και να περιμένουν όλη μέρα να ακούσουν το όνομα της κόρης τους; Δε θα παν ούτε τουαλέτα μπας και το χάσουν. Αφού όσοι ενδιαφέρονται θα βρούν μια εφημερίδα, ή θα μπούν στο ίντερνετ να το δούν ή θα το μάθουν από γνωστό τους, ακόμα και με γραπτό μήνυμα γίνεται. Το ράδιο επεριμένετε να ακούσετε για να ησυχάσετε; Είναι μια ιεροτελεστία καθεχρονικά να έχουν όλη μέρα το ΡΙΚ και να ακουνε ονοματα με τις ώρες. Σε μια φάση το μυαλό γίνεται χυλός από την αποβλάκωση αλλά ατού, εκεί να ακούνε. Αστε που το βράδυ στις είδήσεις θα δούμε τα πρωτευσαντα βλαστάρια (φυτά) μαζί με τη μαμά τους καμαρωτή να εξηγούν ότι με σκληρη δουλειά, διάβασμα και λίγο Memorex τα έχουν καταφέρει. Ο ρεπόρτερ λέει στη μαμά φίλα το γιό σου τον πρωτευσαντα και αυτή το κάνει με περισσή προθυμία για τις ειδήσεις των οκτώμιση. Και επειδη σ αυτό τον τόπο πάμε πίσω πίσω, ίσως μελλοντικά δούμε ανακοινώσεις επιτυχόντων με ακόμα πιο οπισθοδρομικό τρόπο.

Share/Bookmark

5 σχόλια:

  1. ακόμα λαλούν τα αποτελέσματα που το ράδιο;
    και αν κάποιες μανάδες κάθονται να τα ακούσουν, να' σαι σίουρος ότι ένεν για το δικό τους παιδί που κάθονται πας τα κάρβουνα. για τους δικούς τους μαθαίνουν τα πρωϊ πρωϊ με τη βοήθεια που προσφέρει η τεχνολογία, που το ράδιο μάλλον είναι για να ξέρουν τί έγινε με όλους τους άλλους, γνωστούς και μη. και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δυστυχώς του Κυπραίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμ... τείνω να συμφωνήσω με το remote... εν το είχα σκεφτεί έτσι! χεχε

    τζιαι γιατί να μεν εν ιεροτελεστία ρε φίλε; εμένα αρέσκει μου ο ήχος (ή η έλλειψη αυτού) του παλαιολιθικού πρώτου προγράμματος του ρικ (όι πως ακούω, απλώς εν νοσταλγικό ρετρό) :P

    έshει τζιαι μηνύματα που/για τους εγκλωβισμένους ακόμα;

    (έshει εγκλωβισμένους ακόμα;)

    όσο για το "φυτά", διαφωνώ ρε φίλε - είδα τες φάτσες των αριστευσάντων σήμερα στην εφημερίδα και διάβασα λίγο τα "cv" τους και σκέφτηκα "μπράβο τους". Νέοι με υγιή ενδιαφέροντα και ευσεβείς πόθους και σοβαρές ακαδημαϊκές κ.α. φιλοδοξίες. Και ανθρωπινά μαλλιά.


    υ.γ. η "λεκτική επαλήθευση" που μου ζητά δαμέ πουκάτω να βάλω, είναι 'oiappyo' hahhahahaahh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ telecontrol sosta einai mia leptomeria pou den egrapsa oti endiaferontai kai gia onomata gnoston tous.

    @ sike, oiappyo? oi apparon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σικέ όσο κι αν σου χαλά τη διάθεση ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ και είναι ντροπή σου να να κάμνεις αστειούθκια με το θέμα. Ναι κύριοι, κάποιοι άνθρωποι είναι ακόμα αδούθλωτοι, δεν έφυγαν ποτέ, βρίσκονται υπό την καταπίεση των Τούρκων και εντούτοις μένουν εκεί "ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσο τους) (Μόντης). Κάποιοι ηρωϊκοί δάσκαλοι, που ευτυχώς δεν σκέφτονται όπως η σικέ, τάχτηκαν στην εκπαίδευση των εγκλωβισμένων παιδιών και δόξα των Θεώ το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου λειτουργεί χάρη στις θυσίες τους. Όχι σαν κάτι άλλους που τους έχουν ξεγράψει.
    Έπρεπε να ντρέπεστε μες τα ανούσια χαχούχα σας να πιάνετε στο στόμα σας τους εγκλωβισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοφτει τους νομιζεις τους νεο-κυπριους αν καποιοι εφιαν με την βια απο τα σπιτια τους? τη ζωουλα μας να εχουμε τζαι καμνει μας και η μιση Κυπρος, στα @@ για την υπολοιπη μιση.
    Δεν ξεχνω τζαι πελλαρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________