Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Νήστευε και μη ερεύνα



Όλοι εσείς που νηστεύετε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο διάβολος έχει φυλάξει μια ειδική θέση για εσάς στην Κόλαση. Ανάμεσα στους τραπεζικούς που καθορίζουν τα επιτόκια μας και στους τηλεοπτικούς ρεπόρτερ.

Διότι αντιλαμβάνεστε και σεις ότι δε μπορείτε να καταστρέφετε τη δομή της κοινωνίας μας όπως τη ξέρουμε με το να συμπεριφέρεστε έτσι και να χρησιμοποιείτε τις εξής φράσεις:

  • δεν τρώω ότι τρώτε εσείς, νηστεύω (άρα είμαι καλύτερος από εσάς σε όλα)
  • αν θα με καλέσετε στο τραπέζι σας πρέπει να ξέρετε ότι νηστεύω, (άρα κάντε περισσότερα έξοδα να φέρετε νηστίσιμα να με ταΐσετε αν θέλετε την τόσο σημαντική παρέα μου)
  • δε μπορώ να πάρω αυτό που τόσο γενναιόδωρα μου προσφέρεις επειδή νηστεύω και αυτό είναι μυλλωμένο (και εσύ που δε νηστεύεις είσαι αμαρτωλός και θα πας στην κόλαση να κάνεις παρέα του Νίκου Σεργιανόπουλου).

Καταλάβατε; Τη σήμερον ημέρα που οι Παπάδες μας σφάζονται μεταξύ τους, κλωτσοκοπιούνται, πουλάνε και αγοράζουν μετοχές και έχουν μια σκεμπέ στο μέγεθος του αγάλματος του Μακαρίου, κάπου έχει χαθεί η χρησιμότητα της νηστείας. Αν υπήρχε ποτέ. Διότι είναι σαν να κάνεις ανακύκλωση σπίτι σου με κόπο να ξεχωρίζεις τα γυάλινα από τα χάρτινα και η εταιρεία που τα μαζεύει να μην έχει στα γραφεία της ξεχωριστούς κάδους απορριμμάτων. Δε μας παρατούν θα πεις στο τέλος;

Αγοράζετε ψαρικά για να νηστεύετε. Τρώτε ξέρω γω, κολιούς και λυθρίνια και τσιπούρες. Πληρώνετε μια μικρή περιουσία γι’ αυτά. Είναι Χριστιανικό αυτό; Κάνετε κουτοπονηριές! Πίνετε καφέ με CoffeeMate και αυτό σημαίνει πως ο Θεός σας βλέπει και σας χαίρεται διότι ακολουθείτε πιστά τις εντολές του; Μπράβο σας έτσι ξεγελάτε το Firewall των νηστειών και εισέρχεστε στη Γη της Επαγγελίας. Άσχετο ότι στο μυαλό σας σί-γου-ρα στριφογυρίζουν συνέχεια σκέψεις περί σεξ, φθόνου και ατιμίας. Άστε που εσείς έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να πάτε Πρώτες Βοήθειες για υπερκατανάλωση κρέατος. Και ακούστε αυτό ¨εγώ πληρώνω την περίθαλψη σας εκεί εξαιτίας αυτού! Ο φορολογούμενος!¨. Μη μου πείτε ότι δεν ξανακούσατε τη φράση. Αυτά είχα να πω. Κόψετε τη νηστεία μια και καλή και θα είστε πιο ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, υγιείς και συμπαθητικοί.



Share/Bookmark

6 σχόλια:

  1. H πρώτη σου πρόταση έπρεπε να ήταν «Όλοι εσείς που κάνετε κουτοπονηριές θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρωτίστως εν τον εαυτό σας που ξεγελάτε». Γιατί θέλω να πιστεύω ότι εν σε αυτούς που αναφέρεσαι διότι δεν νηστεύουν όλοι με τον ίδιο τρόπο.

    Τζιαι νευριάζω να ακούω ότι μίshιμου το φαϊ εν το τελευταίο πράμα που πρέπει να προσέξεις τη στιγμή που πάσχεις από τόσα άλλα κακά («ατιμία, φθόνος, σεξ» κτλ). Η νηστεία εν το πρώτο και ευκολότερο βήμα στο αγώνα σου κατά τούτων των παθών: αν δεν μπορείς να ελέγξεις το τι εννα φάεις, πώς εννα ελέγξεις τες σκέψεις τζιαι τες πονηρκές σου; Όταν δεν μπορείς να φάεις μανιτάρι τζιαι ταshί αντί σουβλάκια, πώς εννα αντισταθείς σε τόσα άλλα πράματα που μόνος σου λαλείς ότι σε δεσμεύουν;
    Η σωστή νηστεία απελευθερώνει τον άνθρωπο, σε αντίθεση με το ανεξέλεγχτο και απεριόριστο ξέδωμα επί του φαγιού.

    όπα, μετριασμός huh :) Νηστεύκεις τα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μετριασμος εν για το σπαμ. και, οχι μιλώ για όλους που νηστευουν. καταστρεφουν την κοινωνικη ευτυχία καπως λιγότερο, απ' όσο η τρύπα του όζοντος. να υποθέσω νηστευεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ νηστεύκω σπάνια αλλά νηστεύκω ρε SKonte. Αναγκαστηκά μινίσκω νηστικός τες παραπάνω φορές επειδή είμαι δύσκολος στο φαϊ κιόλας, εν τα μπορώ τα πιο πολλά νηστίσιμα.

    Όσο για τα άλλα ε, έχω κόψει το σεξ τζίνες τες μέρες και κάμνω ότι μπορώ να μεν το σκέφτουμε κιόλας. Εν πετυχαίνει αλλά άτε :Ρ

    sxiz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. giati? giati na 8elei kapoios na elegxei toso katanagkastika ti troei?

    telospanton,peri orexeos koloki8opita. egw i8ela na afisw auto to filosofiko erwtima na aioreite.

    (so it;s bad to think about sex,akousamen to kai touto :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den eipa etsi prama gia to sex evlampia. milo gia osous nisteyoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ που έφαγα σουβλάκια την Μεγάλη Παρασκευή θα πάω στη Κόλαση? :)
    Σοβαρά τώρα. Δεν πιστεύω ότι η νηστεία δείχνει ποιός είναι καλύτερος χριστιανός άρα καλύτερος άνθρωπος. Καλύτερα να νηστεύουμε όχι αυτά που βάζουμε στο στόμα μας αλλά αυτά που βγάζουμε από εκεί. (Και εννόω το τί λέμε, για όσους δεν κατάλαβαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________