Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Είμαστε όλοι διαφορετικοί, σκεπαρνοφόροι βιαστές


Θλίβομαι να βγαίνουν ειδήσεις τέτοιου τύπου στη δημοσιότητα. Στον τίτλο να αναγράφεται η εθνικότητα του ατόμου που πιθανό να διέπραξε κάποιο έγκλημα. Τς τς τς. Αυτόματα δημιουργείται λανθασμένη εντύπωση στον αναγνώστη ότι αυτό είναι το σημαντικότερο της είδησης ότι είναι αλλοδαποί αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα. Όχι! είναι ρατσιστικό ακόμη και να υπαινισσόμαστε τέτοιο πραγμα. Δηλαδή καλύτερα να γράφουν "Κάποιοι, βίασαν την φτωχή κοπέλλα". Εκτός αν είναι Κύπριοι οπότε σε τοιαύτην περιπτώση να το τονίζουν έτσι ώστε να νιώθουν λιγότερο μειονεκτικά οι ξένοι στη χώρα μας που απλά αναζήτησαν μια φιλόξενη γωνιά να ζήσουν και αυτοί σαν άνθρωποι.
Κάπου διάβασα σε έναν τοίχο πως όλοι είμαστε μετανάστες. Δεν εξηγεί το γκραφίτι φυσικά πως είμαστε όλοι μετανάστες επειδή δε χωρούσε μάλλον ο τοίχος περαιτέρω επεξηγήσεις ή θα περνούσε κάποιος και διέκοψε τον οίστρο του καλλιτέχνη, αλλά νομίζω θέλει να πεί ότι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι, ίσοι και όμοιοι. Εγώ ο στενοκέφαλος ρατσιστής ξενοφοβικός κύπριος με τον φτωχό χαμογελαστό μεροκαματιάρη αλλοδαπό.
Όπως κάποτε πήγανε χιλιάδες πρόσφυγες Κύπριοι στη ξενιτιά και τους άνοιξαν τις αγκάλες τους οι ευγενείς ξένοι, έτσι και τώρα είναι υποχρέωση μας να ανοίξουμε τις αγκάλες μας στις χιλιάδες φτωχούς αλλοδαπούς που έρχονται και ζητάνε άσυλο. Η μόνη ασήμαντη διαφορά που διστάζω και να την αναφέρω, είναι ότι τότε πήγαμε κάποιες χιλιάδες σε χώρα εκατομμυρίων κατοίκων ενώ τώρα έρχονται κάποιες χιλιάδες στη χώρα μας των... κάποιων χιλιάδων κατοίκων.
Και αν κάποτε κάποτε κάνουν λίγα μικρο-πταίσματα καποιοι αλλοδαποί αυτό οφείλεται σε φταίξιμο δικό μας που δεν τους κάνουμε να νιώθουν σαν στη χώρα τους και τους συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά και τους εκμεταλλεύομαστε οικονομικά επειδή τους πληρώνουμε λιγότερο από τους Κύπριους (που απολύσαμε). Τους αφήνουμε φτωχούς και πως να αντιδράσουν οι κακόμοιροι; Πίνουν ποτό να ξεχάσουν την φτώχεια και τη δυστυχία που τους κατατρέχει. Συναντούν μια κοπέλλα και πάνε να βγάλουν λίγη τρυφερότητα πάνω της, που την καταπίεζαν μέσα τους από τον καιρό που τους έδερνε ο πατριός τους όταν ήταν μικροί. Χαλάει η ηλεκτρονική ρουλέττα και του παίρνουμε τα χρήματα του φτωχού αλλοδαπού που απλά περνούσε απ έξω και παρασύρθηκε από τις βουβουζέλες και μπήκε μέσα στο Internet Casino για τη δωρεάν λεμονάδα. Φυσικό δεν ήταν να πάρει το σκεπάρνι να φτιάξει αφιλοκερδώς τη μηχανή;
Αναμένω τη σφοδρή αντίδραση της ΚΙ.Σ.Α. επί αυτού, του Υπουργού Εσωτερικών Συλικιώτη καθώς και άλλων προοδευτικών δυνάμεων.

Share/Bookmark

3 σχόλια:

 1. Εν τούτες οι προοδευτικές δυνάμεις που εχαλάσαν το τόπο μας και οι ομάδες περι ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Έναν Καντάφι που θέλει η Κύπρος ολάν να δεις ίνταλος εννα στρώσουν ούλλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο καντάφι βλέπεις έγινε πολυ δημοκρατικός και φίλεψε με τους δυτικούς. Βλέπω τον Καντάφι σου και ανεβάζω με έναν Κιμ Γιονγκ Ίλ που είναι και σύντροφος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και γω δείνω πάσα στον Fidel Castro. :)
  Βλέπεις όλοι αυτοί οι επαναστάτες-ηγέτες χαλούν την εικόνα των Δημοκρατικών (βλέπε Η.Π.Α) οι οποίοι δικτατορεύουν με δημοκρατικό τρόπο.

  Τεσπα, ξεφύγαμε από το θέμα μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________