Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Φτηνίστε τα τσιγάρα να τρώμε κόλλυβα

To skonte.blogspot.com μετά από ώριμη σκέψη και  δεκάδες ώρες παρακολούθησης του Family Guy, τάσσεται και αυτό σθεναρά εναντίον της αύξησης της τιμής των τσιγάρων. Αντίθετα υποστηρίζω πως πρέπει να φτηνίσουν σε ένα ευρω (π.τ.π.) το πακέτο. Όχι τα φουγάρα να μη βιαστούν να πανηγυρίσουν ακόμα. 

Είμαι εναντίον, όχι επειδή καπνίζω και τώρα θα πάθει μηνίσκο η τζέπη μου, αλλά επειδή έτσι υπάρχει κίνδυνος να μην ξεχωρίζω αποκτηνωμένους παλιομαλάκες ευθύς εκ αρχής και αυτό είναι πολύ αντιπαραγωγικό. Η τζέπη μου έτσι κι αλλιώς έπαθε νεφροπάθεια και είναι στη μηχανική υποστήριξη από τότε που παντρεύτηκα. 

Το πρόβλημά μου δεν είναι οι καπνιστές που ξέρουν ότι ειναι εξαρτημένοι και καπνίζουν κάπου που δεν ενοχλούν. Το πρόβλημά μου δεν είναι καν όσοι το κόβουν επειδη αντιλήφθηκαν ότι τους κάνει κακό. 


Do you feel lucky, smoker?
Το πρόβλημά μου είναι πως μόνο τώρα που ακριβώσαν τα τσίγαρα, κάποιοι απ αυτούς θα προσπαθήσουν να το κόψουν! Μόνο και μόνο για χάρη της τζέπης τους! Και δυστυχώς κάποιοι θα το καταφέρουν! Με αποτέλεσμα άμα βλέπω τέτοιους μετανοήσαντες τύπους να μην μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι ηλίθιοι και να αναγκάζομαι να προβαίνω και σε λεκτική επιβεβαίωση. 


Skonte - "Χαίρεται!"
Υποψήφιος ηλίθιος - "Μ αρέσει το Φόντο Κόκκινο"
Skonte - "Χμ..το φανταζόμουν αυτό, πριν σου μιλήσω, αλλά είπα να σιγουρευτώ"
Πρώην υποψήφιος ηλίθιος - "Όυγκα μπούγκα!"
S -"Έτσι για να σιγουρευτούμε και παρόλο που με έπεισες με την προηγούμενη δήλωσή σου, προτιμάς ντομάτες η ντοματίνια;"
Π.υ.η. - "Ντοματίνια"
S - "I rest my case". 


Μέχρι τώρα όταν έβλεπα κάποιον να καπνίζει στο club, στο αυτοκίνητο με κλειστά τα παράθυρα -όχι πως αν ειναι ανοικτα αλλάζει η βρώμα- σε κλειστούς χώρους και να μην νοιαζονται αν ενοχλούνται άλλοι, έλεγα με βεβαιότητα "κοίτα τον χαμένο, πίνει το ένα τσιγάρο  μετά το άλλο, εν ασιλα καθυστερημένος". Ή "κοίτα μια σκύλα, πως τον ρουφά, νομίζει έτσι πως χάνει κιλά;". Ειχε μια ταμπέλα πάνω του ο καπνιστής και σε προιδέαζε για τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του. Ότι δηλαδή θα καπνίσει ότι και να γίνει, όπου και να είναι, όσους και να ενοχλεί.


Και άμα πούνε στους καπνιστές ότι πεθαίνουν νωρίς όσοι καπνίζουν, απαντάνε "Ξέρω έναν 80άρη που κάπνιζε από τα 15 του και δεν έχει τίποτα". Δηλαδή αυτό είναι το επιχείρημα τους; Οι νεκροθάφτες ξέρουν χίλιους 50αρηδες που βλέπουν τα κυπαρισια ανάποδα και ακόμα και το φέρετρο τους βρωμούσε τσιγάρα.


Είναι γεγονός ότι οι καπνιστές παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς σε τεστ νοημοσύνης. Σαν να λες στον βλάκα ακράνοτο μοτοσυκλετιστή ότι ίσως κτυπήσει στο κεφάλι και χάσουμε κανα μελλοντικό νομπελίστα και αυτός να σου λέει ότι δεν πέφτει ή ότι σε περίπτωση πτώσης θα προσγειωθεί όρθιος πάνω σε γρασίδι.
Ο μικρός ξεκινά σωστά. Για να το κόψει μετά και να νιώσει δυνατός. 
Έτσι πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να φτηνίσουν τα τσιγάρα. Να τα κάνει χώμα, να σέρνονται. Τότε μόνο θα δούμε ποιοι είναι άξιοι να κόψουν το κάπνισμα. 

Share/Bookmark

18 σχόλια:

  1. Χμμ ένα point έσιεις το, εν όντως χαντός λόγος να το σταματήσεις γιατί εχτές το πακέτο ήταν 4,75 τζιαι σήμερα εν 5.

    Που την άλλη διακρινω μιαν επιθετικότητα (to put it mild) απέναντι στους καπνιστές. Γιατί? Εν προσωπική επιλογή του καθενός ενεν? Αμα εν καπνίζει δίπλα σου (πλεον) γιατί να το κάμνεις θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιθετικότητα εν χαρακτηριστικό των ημερών μας. Πάντως εγραψα πως δεν με ενοχλουν όσοι καπνιζουν και το κάνουν κάπου που δεν ενοχλουν. πόσο μάλλον κάποιοι που το έκοψαν για την υγεία τους.

    αρα δεν ειμαι τελειως αρνητικός ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχάπαρη @ το τελευταίο ερώτημα: όντως εν καπνίζει;

    ε σκόντε, πέρκι η τελευταία φωτό να μέννεν μονταζ...?

    ο μετριασμός σχολίου έχει ενεργηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω την λίστα με τα φάρμακα σου, έτσι απο επαγγελματική διαστροφή.
    Εχεις δίκαιο παντως και ο τροπος που το εκφράζεις ειναι ιδιαίτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχάπαρη μου, "άμα εν καπνίζει δίπλα σου (πλέον)"; Εκτός τζαι αν έχει που τα πέρσι να φκεις, μπορείς να δεις ότι μόνο σε εστιατόρια εν καπνίζουν δίπλα σου, πλέον. Άτε τζαι σε κανένα cafe που φκάλλει έξω τραπεζούθκια. Σε clubs, μπουατ, κλπ. ΟΥΛΛΟΙ οι καπνιστές καπνίζουν ΜΕΣΑ. Και ό,τι ισχύει στες άλλες πόλεις, ίσχυσε πιο πριν στη Λεμεσσό. Ας μεν περιπαιζούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Okyale....εμ...το φάρμακό μου είναι η προχωρημένη βαρηκοΐα.

    Η λενη εκαρφωσεν το αγγλιστί. she nailed it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαικ αν ειναι για μενα, οχι δεν καπνιζω. Στη ζωή μου πρεπει να καπνισα 19 τσιγάρα. το παιδάκι ηταν στις ειδησεις απο την Ασια, και καπνιζε 40 την ημερα. τωρα προσπαθουν να του το κοψουν.

    Τώρα πήρα το νόημα της ερωτησης σου σαικ. Εν ότι λέει και η Λενι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tότε που έλεα εν χαζός τούτος ο νόμος τζιαι εν καλύττερα να χωρίστουν οι χώροι για καπνιστές τζιαι μη επέσετε να με φάτε.
    Oh well..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Axapari mou, sta sinema giati ola pan roloi? den ta exorisan se kapniston kai mi kapniston. apla oi kapnistes kanoun ipomoni. kai ta sinema en gemata den xasane ti douleia tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα σινεμά εν πάεις να πιεις, να κάτσεις με παρέα, να πεις τες πελλάρες σου. Αλλο να σηκωθείς στο διάλειμμα της ταινίας να φκεις για τσιγάρο, τζιαι άλλο να σηκώνεσαι που το ποτό σου να φκεις μεστη κρυάδα να καπνίσεις.
    Τεσπα για να μεν παρεξηγηθώ, που σίουρα τούτο εννα γίνει, εν βρίσκω σωστό τούτο που γίνεται τωρά, αλλά ήταν φυσικό επακόλουθο. Ίσως να χρειάζεται χρόνος ενηξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από μένα δεν παρεξηγήσαι. Οι ταινίες δεν κάνουν διάλειμμα.

    Το αλκοόλ είναι καταπραυντικό και το κάπνισμα, η νικοτίνη προσφέρει μια προσωρινή τόνωση. Άρα το ένα εξουδετερώνει το άλλο.

    Απλά οι περισσότεροι συσχετίζουν το κάπνισμα με το ποτό, από συνήθεια και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ είμαι καπνίστρια που εδώ και 10 μήνες έκοψε το κάπνισμα για προσωπικούς λόγους και όχι επειδή απαγορεύτηκε ή επειδή ακρίβωσεν.

    Και όντως με πειράζει όταν κάποιοι καπνιστές δεν σέβονται τους μή καπνιστές.

    Αυτό που δεν μου άρεσε Σκόντε, είναι που θεωρείς ΟΛΟΥΣ τους καπνιστές ρεμάλια και τους κατατάσσεις στην χαμηλότερη θέση της διατροφικής αλυσίδας.

    Επίσης δεν μου άρεσε ο χαρακτηρισμός "σκύλα" για κοπέλλες που το "ρουφούν".

    Πού ξέρεις εσύ τί άνθρωπος είναι αυτή η σκύλα και τί προβλήματα και στεναχώριες παιρνά?
    Πού ξέρεις εσύ τί νιώθει ο καθένας και σε τί αξίες πιστεύει.
    Μπορώ να σου πω ότι πολλές φορές οι καθωςπρέπει μη καπνιστές σου είναι χειρότεροι από έναν καπνιστή.

    Μην να ισοπεδώνουμε όλα ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κάτι ακόμα:

    Μου αρέσουν τα ντοματίνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είπα για ΟΛΟΥΣ. Πιστευω ξεκαθάρισά το.

    Τωρά αν θα με επικρίνεις για κάθε δέυτερη πρόταση που γράφω εδώ μέσα, δε θα κάνουμε δουλειά.

    Και μισώ τα τοματίνια. Άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εγώ είμαι καπνιστής που το έκοψα για λόγους υγείας, πριν να ακριβώσουν τα τσιγάρα.
    Η αλήθεια δεν αδικώ τους καπνιστές, το τσιγάρο είναι ένας τεράστιος ψυχαναγκασμός που σε κατατρέχει για πολύ καιρό μετά την σωματική εβδομαδιαία απεξάρτηση.
    Για να κοπεί το τσιγάρο χρειάζεται σοβαρό κίνητρο, εγώ το είχα, ο θείος μου πέθανε απο καρκίνο του πνεύμονα, έναν πολύ άδοξο και καθόλου glamourous, θάνατο. Αλλά αν δεν το έβλεπα μπροστά μου ομολογώ δεν θα το έκοβα ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πίστευα ότι αφού γράφεις εδώ δημόσια, θα ήσουν έτοιμος για επικρίσεις.

    Αν δεν μπορείς να αντέξεις την αντίθετη άποψη και τη κριτική, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην κρίνεις ούτε εσύ.

    Άποψη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Ιταλία υπαρχει ο ορος smirting, απο το smoking και το flirting. Φαινεται οτι οταν βγαινουν για τσιγάρο (και μιλαμε για ψοφοκρυο) την "πεφτουν" πιο έυκολα, παρα μεσα στο μπαρ οπου εχει φασαρια, κόσμο κ.λ.π.
    Αρα, καλό θα σας κάνει να καπνιζετε έξω.Καποιος θα σας παρει(Εκτος απο τον χαρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καπνίζω και μου αρέσει αλλά διαφωνώ που καπνίζουν σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, παρόλον που είμαι εναντίον της απόλυτης απαγόρευσης σε νυχτερινούς χώρους που δεν έχει μωρά.
    Αλλά τωρά θα μου πεις γιατί ακολουθούμε κανένα άλλο νόμο και θα ακολουθούμε αυτόν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________