Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Skontology IV

Οι κάτοικοι του Παλιομετόχου πέρσι διαμαρτύρονταν για το σχεδιαζόμενο κτίσιμο νέου πρατηρίου βενζίνης εκεί. Λέγαν στην τηλεόραση μαζί με τους οικολόγους ότι εν καρκινογόνα τα πρατηρια καυσίμων (ουυυυ 666 υπαγε οπίσω μου ΕΚΟ και Πετρολίνα!!). Λέγαν έχουν 9 παιδιά με άσθμα (και 8 σκυλιά με μαγουλά) και ο σταθμός θαναι βλαβερός γι αυτά. Πήραν τα παιδιά τους με πλακάτ και διαμαρτύρονταν. Αν άνοιγε κανένα καμπαρέ ή κανένα μπουκικο διπλα τους σιγά που θα κανανε τα ίδια. 
Δε ξέρω τελικά τι απέγινε το βενζινάδικο. Έτσι πάντως κάνουν όλοι οι χωριάτες στην Κύπρο, άμα πάνε να ανοίξουν δίπλα τους κάτι που θα ωφελέσει τον τόπο οπως ΧΥΤΑ, οπως τις τεράστιες ανεμογεννήτριες, θα σηκωθούν από τον καφενέ και το μπουκικο θα πιάσουν τη γυναίκα τους και τα 4 παιδιά τους και θα τηλεφωνήσουν στα κανάλια να ερθουν για να καμουν τα ρεζιλικια τους. Διαβάστε εδώ τι κάνουν οι εξυπνοι ανθρώποι στην Ιταλία και βελτιωνουν την πόλη τους με το να δέχονται κάτι που αλλού θεωρείται βλαβερό.
    Σε περίπτωση που με βρείτε ακίνητο και ποξυλωμένο κάπου και καλέσετε ασθενοφόρο και με διαγνώσουν νεκρό και αυτοί, μην τους πιστέψετε. Ούτε ακόμα και αν με βάλουν μες την κάσια για το νεκροτομείο. Κάντε ακόμα μια προσπάθεια με το στηθοσκόπιο, διότι αυτοί οι λεβέντες οι γιατροί μας είναι τόσο απορροφημένοι να παίρνουν φακελλάκια ή φίζες χαλλούμια από τους ζωντανούς αρρώστους που κάποτε αφαιρούνται και όποιον δούν να μην έχει σφιγμό τον βγάζουν νεκρό για να φτυχούν. Συνέβει με εκείνο το βρέφος στα σκουπιδια. Επίσης άμα γεννά η γυναίκα σας εισηγούμαι να είστε μέσα στην αίθουσα του μαιευτηρίου παρουσία δικηγόρου και συμβολαιογράφου και μόλις βγεί το παιδί, πριν του κόψουν οι γιατροί τον ομφάλιο λώρο, σταμπάρετε του τον πισινό να ξέρετε ότι εν το δικό σας μωρό. Άπαξ και βγήκε απ εκεί και το σμίξουν με τα άλλα βρέφη, οι πιθανότητες σας να πάρετε το ίδιο μωρό σπίτι σας είναι φιφτυ-φίφτυ. Χρειάζεται σας θυμίσω τι έγινε στο Μακάριο Νοσοκομείο πριν κανένα χρόνο; Και δε στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον γιατρού για το πεταγμένο μωρό λεει ο Εισαγγελέας. Έκπληξη.Και τώρα το ρατσιστικό μήνυμα της ημέρας. Είδατε κάτω στην πόλη να περπατάνε δίπλα δίπλα σαν ζευγαράκι αφρικανός, νεγρος, μαυρος, αφροαμερικανος με καμια Κυπρία; Αν ναι πόσες απ αυτές ήταν κάτω από 80 κιλά; Πιστευω καμμιά. Τι έγινε μόνο οι χοντρές είναι αντιρατσίστριες; Οι ομορφες και/ή γνωστών οικογενειών Κυπραίες με size medium και κάτω είναι γραμμένες μέλη της Κου Κλουξ Κλάν; Γιατί δεν κυκλοφοράνε δημόσια και αυτές με κανένα ελκυστικό νεγρο, έστω και μιγά; Δημόσια εννοώ να πιάσουν χεράκι στη λεωφόρο  Μακαρίου. Εν που δεν είναι του γούστου τους, οξά; Αφού κοτζάμ ίντερνετ ούτε μια φωτογραφία δεν βρήκα που να περπατάνε δίπλα δίπλα λευκη με μαύρο.

Ένας λόγος που δεν πάω σε συναυλίες (όπως ούτε και κάπου με ζωντανη μουσική) είναι ότι απεχθάνομαι που το αστέρι ο τραγουδιστής σταματά να τραγουδά και αφήνει κάτω τον κοσμο να συνεχίσει το τραγούδι. Εννοείται ότι αλλάζω και το ραδιοσταθμό άμα βάζει τραγούδι από συναυλία. Μέχρι τις δυο λέξεις το ανέχομαι αλλά όχι και να αφήνει το μισό τραγούδι μαζί με τα ρεφραίν να τα τραγουδά η κομμώτρια η Γιούλα που το Γέρι. Τι σε χρυσοπληρώσαμε, για να κάνεις τον εγγαστριμιθο στη σκηνή και να μην ανοιγεις το στόμα σου; Και κρατώντας το μικρόφωνο το στρέφουν προς το κοινό, σαν να του λένε εμπρός τραγούδα και συ, είμαστε ένα, όλοι είμαστε φωναρες.  Αμα μ αρέσει το τραγούδι τόσο πολύ θα τραγουδήσω μαζί σου ρε καλλιτέχνη, δεν είναι αναγκη να σταματάς εσύ. Με ρώτησες αν θέλω να ακούω την 14χρονη δίπλα μου να στριγγλίζει;


Τι είναι αυτό το πράμα με τις κοπέλλες που βγάζουν βόλτα μεγάλους ή/και άγριους σκύλους; Ειδικά κάτι βράδια; Ποιόν περιπαίζουν; Αφού κατά βάθος ξέρουμε όλοι ότι τους ταιριάζει ένα μικρούλικο, τον μολοσσό τι τον κουλιαντερίζουν; Να σας πω εγώ. Έτσι είναι ο τρόπος να μας πούνε "κοιτάτε με είμαι μια τακκάρα και δεν εχει περίπτωση άμα βγω έξω μόνη να μη με πειράζουν οι άντρες. Οπότε εγώ (ή ο άντρας μου) επιασα τούντο άλογο σε μορφή σκύλου να με συνοδεύει για να σας φοβίζω όλους και να μασουλά τους βιαστές". Τέλος. Άλλη εξήγηση δεν στέκει με λογικά επιχειρήματα.


Το ξενοφοβικό μύνημα της ημέρας. Παφίτικα προιόντα. Το μάννα εξ ουρανού, το κλειδί για την χώρα της επαγγελίας. Ότι είναι Παφίτικο πουλάει και ζητείται επίμονα (εκτός ίσως το Παφίτικο αρσενικό). Αν εξαιρέσουμε τα Παφίτικα λουκούμια που παίζουν χωρίς αντίπαλο, οτιδήποτε άλλο που σου λένε είναι Παφίτικο έχει μεγάλο σουξέ, πουλιέται ακριβά και όσοι έχουν υπεραστικά ταξί τα διανέμουν συνεχώς στις άλλες πτωχές περιοχές του νησιού.

Χαλλούμια. Δεν ξέρω αν οι τσούρες τους εκεί είναι με διπλώματα και βραβεία,  πάντως μια φίζα χαλλούμια από την Πάφο είναι μεγάλη υπόθεση.

Τσαμαρέλλα & άλλα αλλαντικά. Ναι, εκείνο το κρέας που ψηνεται στον ήλιο και του πιτούν οι μούγιες. Μπορεί και 25 ευρω το κιλό. Εν Παφίτικη ρε κουμπάρε εντζε ξέρουν άλλοι να τες κάμνουν.

Πίττες σουβλακιών. Ακόμα και οι πίττες; "Να σου φέρω κάτι πίττες για τες σιεφταλιές πόψε, Παφίτιτζες!" Θεωρητικά είναι πιό χοντρές και εν καλύτερες. Καλά εν μπορεί να τις κατασκευάσει και ο Ζορπάς έτσι, πρέπει να τις φέρνουμε που την Πάφο το φελέκκι μου μέσα;

Άκουσα και για ελαιόλαδο τώρα. Έχει έναν γέρο που την Πάφο που πουλά λάδι. "Να φέρουμε να φέρουμε!" Ασχετο πως τελικά ήταν πικρο φαρμακι.  Ότι ναναι. Θα μας φέρνουν πέτρες, άμμο, τεράτσια και θα ριγάμε από συγκίνηση σαν να βρήκαμε το άγιο δισκοπότηρο.

Κατά βάθος πιστεύω ότι όλα τα "Παφίτικα" προιόντα παρασκευάζονται από κακοπληρωμένους Ρουμάνους που ενίωτε πάνω στη τσαμαρέλλα που αγοράζετε ακουμπάνε και τα αρχίδια τους για να εκδικηθούν τον κυπριο μάστρο τους που κάθεται όλη μέρα στο μπούκικο.
  


Share/Bookmark

12 σχόλια:

 1. Για το πρώτο σου θέμα, έκαμε μου εντύπωση που άκουσα για τες διαμαρτυρίες για την επέκταση των φυλακών που κατοίκους της περιοχής. Εθυμήθηκα τον George Carlin: "People are against anything. Even if it's something they believe in, something they think society needs. Like prisons. Everybody wants more prisons, right? Everybody wants more prisons, people say, "BUILD MORE PRISONS! But not here!" But why not? What's wrong? What's the problem? What's wrong with having a prison in your neighborhood? It seems to me like it would make it a pretty crime-free area, don't you think? You think a lot of crackheads and pimps and hookers and thieves are going to be hanging around in front of a fucking prison?! Bullshit, they 'aint coming anywhere near it! What's wrong with these people? All the criminals are locked up behind the walls, and if a couple of them do break out what do you think they're going to do, hang around?"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. an akouses theloun na epektathoun oi kentrikes fylakes kai akrivos opos to eipes, oi katoikoi epikalountai tin asfaleia tous kai ta paidia tous. les kai tora 150 metra pio piso einai pio asfaleis. loosers. peftei kai i axia ton spition tous lene.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σχετικά με τα Παφίτικα προϊόντα ήβρα την αιτία γιατί να προτιμούνται. Επειδή εν εισαγώμενα. (Εν λαλούν ότι η Πάφος εν άλλο κράτος?) :-/

  Όσο για τις συναυλίες,αθυμήθηκα που επήα στο αμφιθέατρο της Σχ.Τυφλών στη Πρωτοψάλτη τζιε είσσιε μιαν πίσω μου επαούρηζε σαν να ήταν η Βανδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ναι εν λογικη η εξηγηση σου. οσο για τις συναυλιες το προβλημα μου εννεν οι βανδές αλλά οι τραγουδιστες που βαριουνται ή λαχάνιασαν για να τραγουδησουν. αμα τραγουδανε τουλαχιστο καλύπτουν καπως τις πισω μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. KENTHMA

  Mια που είπα τη λέξη , εν μας ανέφερες τα λευκαρίτικα τα Made in China !

  To GRAZY HORS γιατί το έγραψες έτσι?
  Έσιεις τζι εσύ κρυμμένα μηνύματα σαν άλλος Ντα Βίτσιος ?

  Η στάμπα στο κωλομερούι του βρέφους να είναι από χυμό σταφύλι έννεν?

  Τες όμορφες Κύπριες που ως συνήθως εν ακομαθημένες τζαι τατσίζησσες εν οι νέγροι που τες σνομπάρουν, μουάχαχαχααα

  Εν φώτο που συναυλία της Βίσση που έβαλες τζιαμαί να κοττά το μικρόφωνο σαν .... άτε σκεφτείτε ότι θέλετε !!
  ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΧΡΗΣΤΟΟΟΟ ΤΖΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ !!!

  Οι Παφίτικες οι πίττες του Ζορπά έννεν καλές σαν τες Παφίτικες. Αλλά τζαι Πάφο που επήα δεν βρήκα Παφίτικες στους φούρνους τους. Έβρισκα Φυττίδην ακούεις. Ολάν ο Φυτίδης έρκεται τζαι βρίσκει με δακάτω , ήντα διάολον (όξω από 'δω) ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα είδες τους Ιταλούς; Μπράβο, άρεσε μου πολλά το άρθρο!

  Εάν θέλεις ελαιόλαδο αγαπητέ, πουλούμε εμείς. Γιώρκι τζαι βιολογικό. Τζαι κυρίως, μέλι :)

  Φυρμός η τελευταία εικόνα του ποστ... :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τον καιρο του τοτε καμπαρε, η ταμπελα του εμοιαζε να γραφει αντι c, g. γι αυτο καποιοι το λέγαν γκρειζυ.

  ναι εν η Βισσυ, που το καταλαβες; εισαι κρυπτοβισσικός; που τον αντιχρηστο δε φοβούμαι διότι δεν ξερει το δρόμο προς τα δω, να μας κατεβεί.

  σκέφτηκες στην πάφο να τρώνε πιττες εργοστασιακες του ζορπά για να δείχνουν εξευγενισμένοι;

  @Λενι, είπα και εγώ μπραβο ρε ειναι ανθρωποι ανοικτομυαλοι, όχι που ότι μας εισηγηθούν να υιοθετήσουμε το απορριπτουμε ασυζητητοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Eχτές φίλε μου εθυμήθηκα σε.
  Στο Gloria's ένας νέγρος με μια "δική" μας πρέπει να ήταν 35άρα τούτη βιτσιόζα, με τα "πέτσενα" της μαλλί κοντό βαμμένο σαν τη Μαρί των Roxette , ήταν ένα twin επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ξέρω πολλές Κυπραίες που γαμιούνται με μαύρους αλλά δεν το λένε. Ρατσίστριες πρώτης τάξης!

  Για τη Βίσση δεν φέρνω ένσταση. Κι εγώ νευριάζω να τραγουδά το δώδεκα και να κόβει την κορώνα για να τραγουδήσει ο κάθε χώρκατος από κάτω.

  :) χαιρετισμούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αφού Ος τζιε τα καπαρε τις Πάφου προτιμούν τα οι Λευκωσιατες παντες τζιε εν πιο καλά που τις Λευκωσίας, η νομιζουν ότι πασιν σε κανένα στριπτιζαδικον στο εξωτερικό.
  Ως τζιε τα ποτά που τους σερβίρουν εν ούλλον πομπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________