Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τα καπούλια της Εμινέ ή πως έμαθα να αγαπώ την Τσύπρον

Είδα κάπου νομίζω στο μπιζελάκι.κομ προτάσεις για το τι δουλειά μπορείς να κάνεις στην Κύπρο τη σήμερον ημέρα. Τυχαίο δε ξέρω αν είναι ότι ενδιαφέρθηκαν να σχολιάσουν πολλοί εξ Ελλάδος και να έρθουν κατά δω μεριά να δουλέψουν. Και φαίνεται ότι αυξήθηκαν οι Ελλαδίτες τον τελευταίο χρόνο στην Κύπρο. Κάτι εταιρίες, σε υπεραγορές, καταστήματα.

Καλοδεχούμενοι παιδιά. Μι κάσα ες σου κάσα και δεν εννοώ κάσα οπωροπωλείου. Καλύτερα εσείς παρά οποιοιδήποτε άλλοι λαοί που θέλουν χρόνο και θέληση να μάθουν την «κουλτούρα» μας και την γλώσσα μας. Αλλιώς θα έπρεπε να γράφω τώρα εδώ μέσα Ρουμάνικα και θα δυσκολευόμουν λίγο με τις αποστρόφους.

Υπόψη όσοι έρχεστε από Ελλάδα, breaking news, τελικά δε μιλάμε τούρκικα εδώ κάτω, όχι σας το λέω διότι με πρήξατε το 1987, 1992 και το 2005 όταν σας τίμησα ινκόγκνιτο με την παρουσία μου, αν μιλάμε ή όχι τούρκικα στην Κύπρο. Μας έπιανε κουβέντα πάντοτε ο πολυλογάς φιλικός, περήφανος έλληνας ταξιτζής λίγο πριν μας βάλει να του υπογράψουμε γραμμάτιο με τρεις εγγυητές, αφού μας περνούσε από κάθε δεύτερη πάροδο στο χάρτη του λεκανοπεδίου Αττικής αντί εκεί που θέλαμε να πάμε. 

«Απ την Κύπρο είστε;» 
«….Ναι» 
«Ααα ωραία η Κύπρος, δεν πήγα ποτέ έτσι άκουσα από κάποιο φίλο μου που παντρεύτηκε εκεί, πήγε και το μετάνιωσε, δε ξέρω αν πήρε Τουρκάλα ή Τσύπρια, μιλάτε Τούρκικα εκεί κάτω; πολύ κρύοι είστε ρε παιδιά εσείς οι τσύπριοι οι αγγλοθρεμένοι, όλοι πλούσιοι είστε εσείς, και πως να μην είστε αφού πουλήσατε τα Ελγίνεια μάρμαρα στον Ομέρ Βρυώνη, και όλοι σας έχετε μεγάλα σπίτια, καλά την έχετε εκεί κάτω αυτό το ταξί που οδηγάω τώρα το Skoda ήταν μικρότερο παλιά και μας άκουσαν απ τη Volkswagen εμάς τους έλληνες ταξιτζήδες και το έκαναν μεγαλύτερο.»



Καλά ρε μούλοι βιολογικής βοσκής εσείς μιλάτε τούρκικά; και θα μας ρωτήσετε εμάς, τουλάχιστο δεν προβάλλουμε τούρκικες σειρές με την περιτομή του Οζελ και το τσουτσουνομουστάκι της Εμινέ. Τι είναι αυτή η ψύχωση με τους Τούρκους ρε γαμώτο, πολύ ενδιαφέρον τους δείχνετε δε νομίζετε; Και εμείς είμασταν το receiving end ενός οθωμανικού για εκατοντάδες χρόνια αλλά δεν το κάνουμε και θέμα. Με σωστή ψυχανάλυση το ξεπερνάμε. Εσείς όμως το παρακάνατε. Παραδεχτήτε το ακούτε Τουρκία και σταματάτε το πιεστήριο. Έχει χρόνια που φαίνεται, φτάνει να είναι κάνεις παρατηρητικός ή απλά να αναπνέει με κανονικούς σφιγμούς, πχ στις ειδήσεις στην Ελλάδα ότι περιστατικό παράξενο συμβεί στην Τουρκία θα το μεταδώσετε. Ακόμα και βίντεο δυστυχήματος λατέρνας με μουεζίνη θα το παίξει το Mega. Θα μου πείτε «ε είναι γειτονική χώρα και γι αυτό». Ναι και η Ιταλία σας είναι γειτονική χώρα, και δε βλέπω πολλές σειρές Ιταλικές στα κανάλια σας. Θα μου πουν κάποιοι πτωχοί αναγνώστες, δε φταίνε τα κανάλια απλά βάζουνε φτηνές τούρκικες σειρές τώρα με την κρίση, οι απλοί έλληνες τηλεθεατές φταίνε που τις βλέπουνε με μανία. Σε αυτό απαντώ, δεν είστε τόσο πτωχοί τελικά, ναι αυτό θέλω να πω, οι Ελληνες τηλεθεατές θέλουν να βλέπουν τον Οσμάν να βάζει χέρι στα τορνευτά καπούλια της Αισέ και όχι τον Αλμπέρτο να πιάνει τα πισινά της Ντονατέλλα. Αλλά μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα…

Τι λέγαμε; Α ναι κάτι για την αγορά εργασίας στην Κύπρο. Ναι υπάρχουν κάτι δουλειές μούρλια άμα ξέρεις που να ψάξεις και πως να το παίξεις, αλλά αυτό θα πρέπει να περιμένει σε επόμενο ποστ. Αναλόγως της διάθεσής μου και της ΑΗΚ. 

Σημείωση. όσοι προσπαθήσουν να διαφωνήσουν μαζί μου, θα τους καεί η οθόνη και θα δείχνει χιονούδι, θα τους κολλήσει το πλήκτρο αριστερά από το Enter και ο σκύλος τους θα απωλέσει την κωλοτρυπίδα του. 

Share/Bookmark

12 σχόλια:

  1. γουάο!
    είπες τόσα καλά σε τόσα λλία!
    τζαι για το αν μιλούμε τούρκικα, τζαι για τις τούρκικες σειρές τους

    πούντο like να το τσιλλίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ καλη μου αντι like εχει κατι αλλο με το φειςμπουκι αν ενδιαφερεσαι, κατω απο το κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. XAXAXAXAXAXA
    geia sou re skonte me tous moulous sou :D ahahahahah

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nai pollous moulous amafero sinexeia. tha allaxo zoologiki katigoria sintoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oi kai mpizelaki.fasolaki! potsino to adro to kypriako pou poulietai 2.75 to kilo.
    pantws den ekatalaba ean eisai yper h enantion ths kathodou ayths....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ! Αυτο το fascination με την Τουρκία έχει καιρό που το πρόσεξα. Νομίζω, αν μη τι άλλο, είναι της μόδας, όπως επίσης είναι της μόδας να λέμε ότι "οι Τ/Κ είναι αδέλφια μας" ή "εκάμαμεν τους τζιαι μεις πολλά". Οι ελλαδήτες δεν θα έχουν πρόβλημα να εγκλιματιστούν στην Κύπρο... Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη φορά ακούω ταξιτζή καλαμαρά μόλις μαθαίνει πως είσαι από Κύπρο να μη σου λέει πως έκαμεν ΕΛΔΥΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανησυχητική η πρόσφατη στροφή των Καλαμαράων προς τους Τούρκους. Τζαι η εντύπωση που έχουν οι παραπάνω για τους Κυπραίους. Έτσι ένει, αν εν παττισμένο το μαχαζί σου, έννα ζηλέψεις το μιτσή μαχαζούι δίπλα που κουτσοπερνά τζαι έννα γλύψεις τον γείτονα μεγαλομαχαζάτορα πέρκει σου σύρει κανέναν κοκκαλούιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mεν τους κατηγορεις.
    Τουτο που λαλεις εν ρουτινα.Ουλλοι εζησαμε το πανω κατω.
    Υπαρχει πολύ παραπληροφόρηση.
    Η καλύτερη η μη πληροφορηση που τα ΜΜΕ τους οδηγους σε τεθκιου ειδους συμπερασματα.

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. chrys eimai yper. eimai kai kapos pligomenos episis kai to perigrafo to giati.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ μου SKonte.

    Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο πολύ συμφωνώ με το άρθρο σου. Υπήρχαν σημεία που πραγματικά παραλίγο να κλαψω από τα γέλια.

    Θέλω όμως να πω και μερικά πραγματάκια εάν με αφήσεις:

    1. Οι ταρίφες στην Ελλάδα είναι άλλη ράτσα και για εμάς, και εμείς τους έχουμε για χέσιμο. Μην ακούς τι σου λένε τα ζωάδια αυτά, λυπάμαι για λογαριασμό τους, όπως και για το ότι προσπαθούν να κλέψουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν είναι από ______ (συμπληρώστε παρακαλώ: το σπίτι τους, την πόλη τους, τη χώρα τους, το κέρατό τους το τράγιο).
    2. Όσον αφορά στις Τούρκικες κωλοσειρές, ένα θα σου πω μόνο. Παρατήρησε πιο γαμοκανάλι τις βάζει (ΑΝΤ1) και θα σου πω πιο καριολόπουστας τις παίρνει (Μίνως Κυριακού) χωρίς να τον νοιάζει που η εν λόγω σειρά είναι πχ. γυρισμένη στα κατεχόμενα, παρά μόνον το ότι είναι φθηνή.
    3. Εμείς οι καλαμαράδες δεν έχουμε ποτέ ξεπεράσει την Τούρκικη κατοχή, και αυτό ίσως επειδή δεν τους έχουμε δίπλα μας, ούτε έχουμε συμβιώσει ειρηνικά ή αλλέως πέος τόσα χρόνια όσα εσείς. Είναι Κόμπλεξ μεγάλο για τον Ελλαδίτη ο Τούρκος, και εγώ προσωπικά όταν πρωτοήρθα στη Λευκωσία και είδα τον Πενταδάκτυλο, δάκρυσα - στο λόγο της τιμής μου.

    Όσον αφορά στο σχόλιο του Patatoullis, ελπίζω να το εννοείς με την καλή έννοια το "Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα".


    Xevrakwtos.

    http://xevrakwtos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. LV καλωσόρισες εδώ κάτω. ελπίζω να έχεις εγκλιματιστεί εδώ κάτω και να περνάς καλά. υποψιάζομαι ότι θα βρήκες τον τρόπο να να το κάνεις αυτό.

    μόλις διάβασα το σχόλιο σου είπα μπα; πως και εξώκειλε ελληνας μπλογκερ σε κυπριακό μπλογκ; μετα είδα ότι μένεις εδω πλεον και μου τράβηξε πιο πολυ το ενδιαφέρον. φαινεται να βαζεις ενα ποστ ενα μήνα, αμα τελειώσεις με όλες τις πληροφορίες που μας αφορούν ξεκίνα να γράφεις τις εμπειρίες σου εδώ κάτω. καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________