Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Χάσαμε το τελευταίο λεωφορείο (αφού τραμ δεν έχουμε)

Θέλω να πω πως ότι ευκαιρία και να είχαμε σε αυτόν τον τόπο να βγεί κατι θετικό από όλη αυτή τη σκατοθύελλα του Μαρι, έχει χαθεί εδώ και καιρό. Τελευταία ευκαιρία ήταν με τον Χριστόφια ενώπιον της επιτροπής.  Δεν είναι ότι ήθελα να παραιτηθεί απλά επειδή είμαι φασίστας από τα γεννοφάσκια μου και στο νηπιαγωγείο διάβαζα το Mein Campf στη Μαρία του μπακάλη μας. Κατ' ακρίβεια δεν πήγα ποτέ έξω από το Προεδρικό και ούτε συζητούσα στο τραπέζι ενώ τρώγαμε ότι είναι άχρηστος και πρέπει να φύγει κλπ. Που λέει ο λόγος έφτασα να ανησυχώ για την υγεία του με τα τόσα που του σούρνανε. Θα προσπαθήσω να μεταφέρω πιο κάτω τι κουλιαντερίζω στο νού μου εδώ και καιρό, προσπαθήστε να με αντέξετε. 

Ξέρουμε ότι σε πιο πολιτισμένες χώρες οι πολιτικοί παραιτούνται με ψύλλου πήδημα. Πάνε σπίτια τους και δεν τους ξαναβλέπουμε. Μην τον είδατε τον Παναή. Απέτυχες κύριε πήγαινε σπίτι σου τώρα να κυβερνάς τη γυναίκα σου και τα μούλικα σου. Να βάλεις τον πρωτότοκο σου υπουργό κοπής γρασιδιού και στρωσίματος τραπεζιού, την κόρη σου υπουργό κινητής τηλεφωνίας, καλλυντικών και καλλωπισμού και τη σύζυγο επίτροπο επί υπνοδωματίου.  Αν ο Μήτσος έπαιρνε την ευθύνη πάνω του και παραιτήτο κάποια στιγμή μεταξύ της 11ης Ιουλίου και χτες και προκύρησε εκλογές, θα ευθυγραμμίζονταν οι πλανήτες για την κυπριακή κοινωνία και ο Ερμής μας θα καβαλλίκευε την Αφροδίτη και ο Ήφαιστος θα έβαζε video link στο sextube. Ακόμα και λιγότερο να έφταιγε απ' ότι στην πραγματικότητα, αν έλεγε "όπα κύριοι, είμαι ο πρόεδρος αυτού του σπυριού και έχω ευθύνες, άντε γειά σας" θα εγκαινίαζε μια νέα εποχή στον τόπο. Ότι ρε παιδί μου, πλέον όποιος και να είναι στην καρέκλα μετά τον Μήτσο, όποια κουτσικέλλα και να γίνει θα νιώθει την πίεση να αναλάβει ευθύνες και να μας αδειάζει τη γωνιά. Έτσι όλοι θα προσπαθούσαν να γίνονται πιο καλοί στη δουλειά τους χωρίς λάθη μπας και γίνει κάτι και τους πούμε πάρτε τον πούλο.


Ο Δημήτρης μας όμως δεν παραιτήται που να φακκάτε χαμέ όλοι οι ιθαγενείς, θα εξαντλήσει τη θητεία του, γιατί εν βλάκας να παραιτηθεί από τώρα; Ακόμα δεν προάξαμε όλους τους αριστερούς. Ποτέ ξανά δεν παραιτήθηκε Πρόεδρος (βασικά να έπεσε κυβέρνηση) τώρα θα κάνουμε καινοτομίες; Χαζοί είμαστε; Έσιη ποτούτο! Πιστεύω έχει ακόμα ένα λόγο γιατί δεν παραιτήται, να σας τον πω; Επειδή φοβάται πως αν παραιτηθεί τώρα θα τον πιάσουν οι επόμενοι και θα τον δικάσουν. Ξέρεις, κυνηγητό, άγρια σκυλιά, τρέξιμο στο ποτάμι, απ' όλα. Ενώ τώρα σου λέει, ελέγχουμε την κατάσταση, είμαστε κυβέρνηση και κανείς δεν βάζει  τον πρόεδρο στο εδώλιο.


Αν παραιτήτο ο Χριστόφιας θα έβαζε πίεση στις επόμενες κυβέρνησεις να έχουν το νού τους διότι σε περίπτωση κάποιου λάθους τους θα υπήρχε το προηγούμενο του μάγκα Χριστόφια που πήρε την ευθύνη πάνω του και σηκώθηκε και έφυγε. Τίποτε όμως. Έκαμαν μαλακία οι δεξιοι σε 25 χρόνια; Με τι μούτρα θα απαιτεί το ΑΚΕΛ να παραιτηθεί ο Πιτσιλλίδης από Πρόεδρος όταν ο Δημητράκης αλυσοδέθηκε στην καρέκλα σήμερα;


Αυτός ήταν ο λόγος για το τι γράφει πάνω πάνω ψηλά στην αρχή του ευωδιαστού και μελαχρινού αυτού μπλογκ. Tomorrow is never coming. Μπορεί να μην την πρόσεξαν οι πιο πολλοί και άλλοι να μην το έπιασαν το νόημα. Δε θα ξημερώσει ποτέ το αύριο για μας με έτσι ηγεσίες και δεν εννοώ μόνο την τωρινή.


Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, είμαστε και εμείς οι πολίτες που δεν αξίζουμε καλύτερους, άλλωστε από εμάς προέρχονται οι Κουλίας, Αβέρωφ και Κυρίτσης. Μεγαλώνουμε, πάμε στη νεολαία, μπολιαζόμαστε με τα ιδανικά της παράταξης, και όσοι έχουν το σκουλούτζι θα συνεχίσουν πιο βαθιά στο κόμμα να μας αποκαταστήσει, ίσως να βγούμε και βουλευτές. Οι μισοί από εμάς ανέχονται να τους κουβαλούν με λεωφορεία από άλλες επαρχίες, να φοράνε τις μαύρες φανελλίτσες τους με συνθήματα για τους πραξικοπηματίες, για να δείξουν στον Χριστόφια ότι δεν είναι μόνος απέναντι στους φασίστες εκεί έξω και οι άλλοι μισοί έξω βρίζουν και εύχονται θάνατο στον πρόεδρο. Όποιος και να είναι ο Πρόεδρος δεν εύχεσαι τον θάνατό του, κάτι τέτοια ακούει η Γκιούροβ και λέει ότι υπάρχουν φασίστες που θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία και πάλι. Αυτά δεν συμβαίνουν σε κράτη που υποτίθεται υπάρχει ψηλό μορφωτικό επίπεδο τρομάρα μας. Εκτός αν νομίζετε ότι ζείτε στην Αίγυπτο και την Αλγερία. Θέλατε να παραιτηθεί μια εβδομάδα δυό εβδομάδες, αφού βλέπετε δεν νιώθει ο άνθρωπος δείξτε την αντίδρασή σας με άλλους τρόπους. Γυρνάτε του την πλάτη από τώρα και στο εξής όπου διασταυρώνεστε με αυτόν. Στην τελική μην τους ψηφίσετε ξανά.

Διερωτώμαι γιατί για ψύλλου πήδημα κάνουνε δημοσκοπήσεις και γι αυτό το θέμα δεν είδα να γίνεται δημοσκόπηση από δεξιούς και αριστερούς για το τι πιστεύουν οι πολίτες. Πιστεύω πως φοβούνται όλοι να την κάνουν, μπας και το αποτέλεσμα τους εκθέσει. 


Σας είπα ότι προτείνω τον Φοίβο Ερωτοκρίτου για πρόεδρο; Το διαβάσατε πρώτοι εδώ.


Share/Bookmark

10 σχόλια:

  1. υπουργός κοπής γρασιδιού και υπουργός κινητής τηλεφωνίας ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ πελλαμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα άρεσεν μου το ευωδιαστό και μελαχρινό μπλογκ.(!) :D

    Ούλλα τούτα που σε απασχολούν εσένα, απασχολήσαμε τζιε μένα, τζιε αποφάσισα ότι μια καλή ιδέα θα ήταν να μεταναστεύσω ώσπου εν φως τζιεν ώρα. (λαλεί τζιε η γιαγιά μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ απόλυτα. Φτέει ξηφτέει με έτσι κρίσι τζιε τόσο λιιην υποστήριξη έπρεπε να παρετηθεί πρην τζιερό. Τζιε εν παρετίτε όσπου υπάρχει η πολιτική ασυλία.Τούτο που είπες για τον κόσμο, ούτε μέβνα μου φκαίνει να τον ξυτιμάζω.Αλλά αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος ενα δούμαι αλλαγές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πιτσιλλίδης πρόεδρος; Αν γίνει κάτι τέθκοιο, θα μεταναστεύσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικο και δυστυχως εχεις δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sike thanks kaiesena kai tin sosia sou.

    stalw meine mazi mas o thanatos me tous pollous en glikis

    dr allages mporousame na kanoume an eixame to nou mas na aporriptoume tous skartous, alla apla fanatizoumaste tipote allo

    eolica einai pio pithano ap oti nomizeis. ipostirixi ekklisias? tha tin exei. fatsa na proselkiei psifoforous? tin exei. legin? to exei

    okyale nasai kala kai kane kanena post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Stekome dipla sou Fivos Erotokritou proedros kai Ivanovits iporgos para to poedro! En na exoume kai kanena tsans diplomatika me tin Europi!

    Bonnie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον διάβασες το κείμενό μου μέχρι το τέλος...μπονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι, έχεις δίκαιο σε όλα που λες. Το χειρότερο σε αυτή την τραγωδία είναι η μή λήψη ευθυνών και η έλλειψη ευθυξίας εκ μέρους όλων των πολιτικών. Αυτό τουε δίνει το πράσινο φως να κάνουν χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. περιμενα κανενα βρισιδι, καμμια διαφωνία αλλά τίποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________