Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μια λύση είναι να τραβιέσαι γρήγορα

Ναι να τραβιέσαι, ανέξοδο και σύμφωνα με έγκριτους κύκλους εκεί στο μπούκικο της γειτονιάς, με επιτυχία κατά 99%. Αλλά αυτό το 99% μόνο 30% πιθανότητα έχει να είναι σωστό. Αλλά επιμένω, είναι καιρός να τεκνοποιείς; αλήθεια τώρα. Οι νέοι της κύπρου διαμαρτύρονται για την ανεργία που μαστίζει το νησί και δεν τους επιτρέπει να βρουνε δουλειά να εργαστούν για να ζήσουν. Τόσες χιλιάδες έφαγαν οι γονείς τους να τους σπουδάσουν. Δίκαιο το παράπονό τους δε νομίζετε; Ας κάνουμε ακόμα ένα γκρουπ στο Φεισμπουκ.

Αν ειναι οι ίδιοι νεοι που α)δεν ξέρουν και β)δεν ενδιαφέρονται πλέον αν γιορτάζουμε την μουστάκα του Αυξεντίου ή του Κολοκοτρώνη την 1η Απριλίου, αν είναι οι ίδιοι που δεν τελειώνουν το σχολείο ή το τελειώνουν με μέσο όρο στη βάση, που πατώνουν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, τότε αυτό δε λέγεται  ανεργία αλλά απλά φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Έχω μια εταιρία που την έστησα με κόπο, μόχθο και πισώπλατα μαχαιρώματα και θα εμπιστευτώ το μέλλον της σε κάποιον μέχρι πρότινος μαλλουρόσιηλλο που δεν έμαθε ποτέ πως γράφονται σωστά δισύλλαβες λέξεις και ακουστά έχει την ευγένεια και τους καλούς τρόπους; Εσιη αγγούρι ρε καραγκιόζη! 


Γνώμη μου είναι, άμα είναι προσλάβουν κάποιον και καλά απόφοιτο πανεπιστημίου να ρωτάνε τους υποψηφίους, "Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, πόσες φίζες και σινιά με φαί έστειλε σας η μάμα σας με το αεροπλάνο; 5; 10; 15;" Αν απαντήσουν οποιοδήποτε αριθμό τότε να κόβωνται για λόγους αδυναμίας να πάρουν πρωτοβουλίες και οξείου μαμοθρεφτισμού. Αν απαντήσουν "ούτε μια" να κόβωνται ούτως ή άλλως, γιατί το τελευταίο που θα ήθελε μια εταιρία είναι να 'ναι και ψεύτες από πάνω. Μαμάκηδες ΚΑΙ ψεύτες; 

Αν ο κύπριος νέος που πιάνει απαλλαγή από το στρατό εξαιτίας, υποτιθέμενης σχιζοφρένειας, ομοφυλοφιλίας ή ιογενούς πιτυρίδας, πάει και κλαψουρίζει έξω από τα Υπουργεία ότι ειναι άνεργος, τότε λυπάμαι ας τον στείλει φορτωτική η μάμα του στη Ρουμανία να  μαζεύει σανό, άκουσα έχει έλλειψη εκεί πέρα. Oι Ρουμάνοι όλοι ήρθαν εδώ κάτω και μου φαίνονται πιο νούσιμοι και παραγωγικοί ακόμα και μετά τις συνηθισμένες 14 μπύρες ημερησίως. 

Αν ο κανακάρης μου γυρίζει τες νύκτες και γράφει με σπρέυ βρισιές στους τοίχους χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι σε δυο μέρες κάποιος άλλος αμπάλατος θα του τα σβήσει από πάνω με συνθήματα και με ταμπούρλα βλακείες τότε καλύτερα τα λεφτά που φύλαγα για τις σπουδές του να τα δώσω για τη στήριξη των ανύπαντρων μητέρων και για την ανάπτυξη τελευταίας τεχνολογίας μοτορακιών σούβλας και φουκούδων.
BTW τι γίνονται τα καμπαρέ μας;  Θα κλείσουν όλα;  Ωιμέ!
Αφού ο κανακάρης μου το σαββατοκυρίακο στο γήπεδο πάει να ρίξει πέτρες σε όποιον δεν του γυαλίσει και να εκτονωθεί επειδή τον μεγάλωσα προβληματικό, το Πάσχα έχει μανία σαν σεληνιασμένος πίθηκος να ανάβει κροτίδες και λαμπρατζιές σε κάθε δεύτερη γειτονιά και τα βράδια κρατά τον τενεκέ που του αγόρασα και κάνει κόντρες εκεί στο Δάλι, τότε, αυτό ειναι ένδειξη σε μένα ότι δεν πρέπει να ρίχνω ευθύνες σε καμμιά κυβέρνηση ότι δε θα μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και πως οι αλλοδαποί πήρανε τις τελευταίες που απέμειναν. Οι αλλοδαποί είναι πυρηνικοί επιστήμονες σε σύγκριση με τους δικούς μας.

Γι αυτό σας λέω παιδάκια, αγοράστε σκαμνάκι απ αυτά που διπλώνουν για τις πολλές ώρες αναμονής στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας. Σύντομα και αν μου κάνει κέφι θα αναφερθώ στο νέο επάγγελμα που γνωρίζει άνθηση στην Κύπρο και ονειρεύονται πολλοί νέοι μας να ακολουθήσουν.


Share/Bookmark

10 σχόλια:

  1. ε Σκοντε, εν εσύ που το γραψες, οξά κανἀς πικρόχολος υποκριτής που δεν έσιει χιούμορ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτας εσύ οξα κάποιος χεστης ανωνυμος που βαριεται να κανει προφιλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς "Ανώνυμος": Καλά να πάθεις ! χαχαχαχαχα....
    Προς "SKonte": Φίλε δυστυχώς έτσι είναι και στην Ελλάδα. Τα καλομαθημένα παλικάρια μας σπουδάζουν στην πλάτη του μπαμπά και της μαμάς, θέλουν διπλάσιο (τουλάχιστον) χρόνο για να τελειώσουν τις σπουδές - σε σχέση πάντα με τον ενδεδειγμένο (πχ. Πανεπιστήμιο 4ετούς φοίτησης: 1ο Χρόνος ειδικότητα τάβλι, δεύτερος σπουδές, 3ος masters στο τάβλι, 4ος σπουδές και πάει λέγοντας) και όταν με το καλό (ουφ επιτέλους τελείωσε το **λόπαιδο) τελειώσει και βγει στην κοινωνία επιστήμονας πράγμα, τότε αποφασίζει ότι μιας και έχει και αυτό το πολυπόθητο (για τους γονείς του μάλλον μόνο) πτυχίο, τότε ο μισθός του πρέπει να ξεκινάει από 1500 Ευρώ βασικό και να έχει και εταιρικό αυτοκίνητο. Οτιδήποτε λιγότερο είναι απλώς υπαναχώρηση των δικαιωμάτων του και δεν του κάνει. Οπότε οι καφετέριες γεμάτες με νέους που "ψάχνουν" για δουλειά, την ώρα που ο Χ Ρουμάνος, Βούλγαρος, Αλβανός, Ρώσος, Ουκρανός, και ότι άλλο θες, λόγω ανάγκης, και ασχέτως των (ενδεχομένως) 100 πτυχίων του και 20 χρόνων προϋπηρεσίας (που δεν έχει το κοπέλι της ιστορίας), θα του πάρει τη δουλειά μέσα από τα χέρια, για 800 - 1000 Ευρώ το μήνα (εάν είναι τυχερός) και θα κάνει και άλλη μια part-time το απόγευμα μέχρι τις 0.00 για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Δυστυχώς, όπου και να πάς, και τώρα και στην Κύπρο που εδώ και 1,5 χρόνο νιώθω σπίτι μου κι ας είμαι καλαμαράς, το ίδιο γίνεται. Όταν πρωτοήρθα είδα στη Λάρνακα το χαμό που γίνεται στις καφετέριες - νέοι που μιλούν άψογα ελληνικά να πίνουν καφέδες με τα κιλά (κάτι μου θύμισε επιτόπου) και οι σερβιτόροι που ΔΕΝ μιλούσαν ελληνικά τους έφερναν τα απαραίτητα. Και αναρωτήθηκα: Αφού έχουν ανεργία, και ψάχνουν για δουλειές, γιατί έχουν σερβιτόρους που δεν μιλούν ελληνικά, και για να παραγγείλεις ένα καφέ στη χώρα σου πρέπει να μιλάς ξένη γλώσσα; Την απάντηση μου έδωσε ένας ταξιτζής: "Ο Κύπριος δεν θα πάει να δουλέψει για λιγότερα από 1000 - 1200 ευρώ το μήνα. Οπότε σε αυτές τις δουλειές παίρνουν αλλοδαπούς.". Παλιά, γιατί τώρα βλέπω τους πάντες να δουλεύουν και για λιγότερα από 1000 ευρώ. Ξυπνήστε αγαπητοί πρωτού πάθετε και εδώ τα ίδια. Δουλειές υπάρχουν για όσους ψάχνουν. Και δεν είναι κακό (και εγώ 2 πτυχία έχω) να βρεις μιά δουλίτσα με λίγα λεφτά στην αρχή - και μετά ψάχνεις με την άνεσή σου για κάτι καλύτερο. Ακόμη και αν δεν τα έχεις ανάγκη τα λεφτά (τα 800 ευρώ τα παίρνεις και χαρτζιλίκι από τον μπαμπά σου), δείχνεις στους γονείς σου και στους γύρω σου ότι ενδιαφέρεσαι και ότι θέλεις να εργαστείς. Και μέσω της εργασίας αυτής και προϋπηρεσία κερδίζεις (που δεν είχες ούτως ή άλλως) και επαφές που μπορεί και να σου βρουν και τη μεγάλη δουλειά. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ!

    Καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και σε σενα, δε θα μπορουσα να τα πω καλυτερα και ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οπως ειπε και ο Mikeus "βαλτην στον πωπο, ειναι για καλό σκοπό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο σύμφωνη με βρίσκεις SKonte αλλά και LV. Δυστυχώς οι περισσότεροι νέοι στην Κύπρο, ίσως κι εγώ κάποιες φορές, είμαστε τόσο μα τόσο κακομαθημένοι!!! Κι όταν λέω κακομαθημένοι, εννοώ μεγαλωμένοι σαν παιδιά του Beverly Hills κι όχι μιας χώρας που οι πλείστοι στον υπόλοιπο κόσμο δεν γνωρίζουν καν!! Μάθαμε να τα θέλουμε όλα χωρίς να μοχθήσουμε, χωρίς να παλέψουμε!!Θεωρώ όμως πως τη μεγαλύτερη ευθύνη δε φέρουμε τόσο εμείς οι νέοι, αλλά οι γονείς μας που μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε από γυαλί και θα σπάσουμε αν αναλάβουμε οι ιδιοι τις ευθύνες μας!!Είναι απαράδεκτο άντρες και γυναίκες 30 χρονών να περιμένουν φαϊ και σιδέρωμα που τη μάμα τους...Και άτε να εξαιρέσω το ότι μένουν με τους γονείς τους, για λόγους ίσως οικονομικούς...Μου τη σπάνε απίστευτα κάτι παιδαρέλια που το παίζουν και πολύ άντρες, αλλά στην τσέπη τους εν τα λεφτά του παπά που κρατάνε. Ή κάτι χαζογκόμενες που προτιμάνε να ψωμοζιούν αλλά να κρατάνε την PRADA ή τη FENDI. Δε λέω κι εγώ έχω τέτοιες τσάντες, αλλά λόγω οικονομικής άνεσης. Φυσικά ώρες ώρες σκέφτομαι πως με τόσα λεφτά θα μπορούσε να συντηρηθεί ολόκληρος καταυλισμός στην Αφρική. Τι να λέμε τώρα...Θα έρθει κι εμάς η ώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AYTA EINAI.

    Postare to stin agapimeni (sou) CITY ehehehehehhehehee..

    Kai otan dioristw (NEVER, that is), 8a zitisw tin adeia sou gia na to kamw manual stin agwgi ygeias sta sxoleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________