Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

H γιαγιά στη στράτα, με τη City στη μασχάλη φερνει take away

Πρώτο, κάτι που με βασανίζει εδώ και χρόνια. Ας πούμε είναι κάτι σαν τα επτάρια που γέμισαν τα μπλογκς τελευταία. Λοιπόν. Οι γέροι που περπατάνε αντί στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο. Ναι. Μη μου πείτε δεν τους προσέξατε. Όχι να διασταυρώνουν, να πηγαίνουν κατά μήκος του! Οδηγάς ωραία και καλά το σχεδόν ακατάλληλο τετράτροχο καρκαντά σου και τσουπ βλέπεις απέναντί σου μια καμπουρωμένη φιγούρα να επιμένει να μην ανεβαίνει το πεζοδρόμιο αλλά να έρχεται προς εσένα στην άκρη του δρόμου. 
Go die somewhere else κυρά μου
Έν έπαιξα πουρούδες; Έν έκαμα σλάλομ; Έν έκαμα εκφοβισμούς κεντράροντας το ακριβώς πάνω τους; Ατού ο γαβρίλης ατάραχοι να σε πλησιάζουν. Φυσικά υπάρχει εξήγηση. Σου λέει ο σοφός ξεμωραμένος "ο δρόμος είναι πλατύς και επίπεδος δεν κινδυνεύω να πέσω κάτω να σπάσω το γοφό μου". Ενώ το ύπουλο πεζοδρόμιο είναι στενό, έχει ανωμαλίες, μπορεί να χάσει την ισορροπία του εκεί στην άκρη του και να γύρει ο παππούς κάτω και μετά σάστα τζε εγύρασιν, θα τον μετρούν οι εργολάβοι μετά.  Τώρα που δόθηκε η εξήγηση μπορούμε όλοι να ησυχάσουμε και να γύρουμε πίσω.


Εκείνο το διαφημιστικό έντυπο με τάσεις "είμαστε οι γνώστες όλων όσων πρέπει να ξέρεις που να πηγαίνεις, που να τρως κ πόσα να δίνεις", η City ντε, πρέπει να είχε πατέρα το Time Out και τατά το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ένα πράμα. Αλλά έναν τατά που τσιλιμπούρδιζε με τη μαμά της City πίσω από την πλάτη του παπά της που μάλλον πήγαινε στις φάσσες τότε. Είναι εκείνο το αίσχος με τη Ρούλα Γεωργιάδου που διαβάζουμε τη σόκιν "ιστορία-ανέκδοτο" της βδομάδας με το υποτιθέμενο γράμμα κάποιου που καλαμαρίζει ακατάσχετα και μετά τη δική της συμβουλή επειδή...  ψιτ έλα κοντα να σου πω, ναι εσύ άκου... υποστηρίζω ότι το ίδιο πρόσωπο, ίσως και ναν αυτή, τα γράφει τα περισσότερα κείμενα που καλαμαρίζουν, άσχετο αν τώρα κόλλησαν οι πάντα οξυδερκείς κύπριοι και άρχισαν να γράφουν και κανένα δικό τους γραμματάκι. Αλλά επιμένω. Όπου διαβάζετε σημεία και τέρατα πιο πιθανόν να είναι από την σφαίρα της φαντασίας κάποιου υπαλλήλου εκεί μέσα. Ή το άλλο; Τα Σε Βλέπω; γίνεται τυχαία να μπαίνουν - δυο τρία στη σειρά κείμενα για το ίδιο καφέ ρε παιδί μου; τόση σύμπτωση; "την άλλη βδομάδα θα βάλουμε ότι είδαμε κάποιους στο άλλο καφέ που θέλει διαφήμιση" και πάει λέγοντας. Ή ο άλλος ο Mario; 

Έχουν μια στήλη με κάποιον αλλοδαπό λέει ότι είναι, τον Mario Vidmar που ήρθε Κύπρο με τον ιπτάμενο δίσκο του και όλο μας παρατηρεί διότι αν πήγαινε στο σινεμά θα παρακολουθούσε τους θεατές προφανώς και όχι το έργο και μας λέει ότι το σκατό μας βρωμεί και ότι η Κύπρος έχει εκείνα τα στραβά και τα άλλα τα ανάποδα και οι Κύπριοι έχουν το ίδιο DNA με τους πίθηκους Μακακες της Μέσα Γειτονιάς της Ξυλοφάγου πριν το αποχετευτικό. Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δε με ενοχλεί αυτό αλλά το ότι αυτός που τα υπογράφει τα κείμενα χρησιμοποιεί καλύτερα ελληνικά και από τον Πρόεδρό μας το Δημήτρη. 

εγκλιματιστείς; οσφραίνεσαι; με το μπαρδόν; Τι λε ρε μάστορα Mario; 
ΟΚ κακό παράδειγμα. Αλλά ένα είναι το θέμα. Νομίζω μας περιπαίζουν και δεν είναι αλλοδαπός. Ή του τα γράφουν, ενώ αυτός χαβάν αρβανίτικο στοιβάζει στο ΙΚΕΑ τες κούτες με τους κατεψυγμένους σολομούς, ή κάθονται μαζί του δύο φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Gloria Jeans κάθε εβδομάδα και αναλαμβάνουν να περνάνε στη νεοελληνική δημοτική τα ουγκα μπουγκα του. "dame kipro many emmm hot-hotness? nai. Ναι Mario θέλεις να πεις ότι "i like cyprus because people nice people, you know?" Μετάφραση στη City: "Αναμφίβολα στην Κύπρο οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από ζεστές σε ζεματιστές. Αλλά και οι καρδιές των Κυπρίων είναι και αυτές παράξενα χαρούμενες και ζεστές" . Μέχρι να το γράψω αυτό το κείμενο η στήλη του Mario Vidmar έγινε παρελθόν και δεν μας είπαν καν τί απέγινε αυτός ο τόσο καλός γνώστης της ελληνικής αλλοδαπός. Ίσως να πήγε στο Leroy Merlin να στοιβάζει κούτες, ή να βρήκε δουλειά στη βιβλιοθήκη του παιδαγωγικού τμήματος του UCY.


Τώρα που είπα Leroy Merlin. Αν πήγατε θα καταλάβατε ότι ο πρώτος θάνατος στην Κύπρο από αυτοκινητιστικό δυστύχημα μέσα σε τεράστιο πολυκατάστημα θα συμβεί εκεί μέσα. Η στάθμευση στο υπόγειο είναι ιδανική για οδηγούς αυτοκινήτων Smart, ΜΙΝΙ και Reva που να έχουν και πλατιά περιφερειακή όραση. Πολύ στενάχωρα είναι εκεί μέσα και κτίσαν και κάτι τοίχους στη μέση που δεν εξυπηρετούν σε κάτι, απλά για να περιορίζουν το πεδίο όρασης ακόμα πιο πολύ. 
Τέλος το προσωπικό μου το επτάρι. Βλέπετε τους πιο πολλούς Κύπριους άντρες άμα παντρεύονται, σταδιακά να βάζουν κιλά; Δυό τον πρώτο χρόνο, τρία τον άλλο, κλπ; Στοιχηματίζω θα πιστεύετε πως η γυναικούλα του τον τάραξε στους κεφτέδες και ότι η πεθερά του αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή της να μαγειρεύει του γαμπρού της δύο κατσαρόλες λαδερά την ημέρα; Αμ δε! Εμείς οι παντρεμένοι παχαίνουμε για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, ότι δεν μας μαγειρεύουν οι γυναίκες μας και παραγγέλνουμε όλο απ' έξω. Τρεις φορές το λιγότερο την εβδομάδα θα ανοίξουμε το συρτάρι με τα διαφημιστικά να μιλήσουμε με τη συμπαθητική τηλεφωνήτρια. Λιγότερο χρόνο μιλώ με τη μάνα μου την εβδομάδα, απ' ότι μιλώ στα νούμερα 7000. Το γονίδιο της μαγείρισσας άρχισε να εξαφανίζεται σταδιακά σ αυτό το νησί, άμα η μάνα βαριέται να μαγειρέψει θα το θέλει η κόρη; Βρήκα έναν τρόπο να μένεις όμορφος, λεπτός, εμφανίσημος και με όλες τις τρίχες στο κεφάλι σου, μείνε ανύπαντρος. Αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Share/Bookmark

19 σχόλια:

 1. απολαυστικότατη ανάρτηση. τον τρόπο που βρήκες άρκησες 10 χρόνια να τον πεις. έχω σου άλλον τρόπο να μένεις λεπτός όμως: πάρε ένα ποδήλατο. και λεπτός θα είσαι και μακριά που το σπίτι σου για 3-4 ώρες εβδομαδιαίως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ποτε προλαβες και διάβασες την ανάρτηση μου είναι μυστηριο. ποδήλατο έχω αλλά βρίσκεται σε ποδηλατά για 3 μήνες είναι σοβαρή η κατάσταση του.

  α μπηκαμε και στο Facebook να μας κάνετε λαικ άμα θέλετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. είμαι κυβερνητικός. αυτό τα απαντά όλα. ΚΑΙ αθκιασερός ΚΑΙ μορφωμένος για να διαβάζω γρήγορα.

  πώς θα σε βρω στο fb?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εεε με ανησυχεις τωρα, αριστερα πανω δεν εχει κατι να κανεις λαικ; εκει με τους υπόλοιπους; αθκιασερος και μορφωμενος μ αρεσεις. και εχεις και καλο γουστο στα μπλογκς χεχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι γιαγιάδες είναι παντοτινό φαινομενο, σήμερα επέτυχα μια με το καροτσούδι αλλά μέσα δεν είχε μωρό παρά μόνο (πιάνομαι για συγγραφέας της Σίτι;) την τσάντα της!

  Η Πόλη Ελεύθερος Τύπος (Σίτι φρι πρες) όντως είχε νονό το Τάιμ άουτ διότι και τα δύο του ομίλου ΔΙΑΣ είναι. Τούτο με τον αλλοδαπό τζιαι εμένα έκαμε μου εντύπωση, μόνη εξήγηση που βρίσκω να είναι δίγλωσσος και μεγάλωσε έξω.

  Ερώτηση: αν δεν παντρευτείς, τότε τι τρώεις; Πάλαι εν είσαι αναγκασμένος να παραγγέλνεις που έξω; Μήπως επειδή δεν έχεις δείσει τον γάρο σου ακόμα έχεις έννοια να μείνεις ωραίος και λεπτός πέρκι τον έβρεις (τον γάρο);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Eolica an den pantreyteis mathaineis na mageireyeis kai pianei pontous eidika o antras apo ta koritsia oti kai kala einai kelepouri.

  kai iponoeis oti oi pantremenoi deisame to garo mas? simfono :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. diavazo ti city kai pistevo oti en monoi tous pou ta grafoun, eidika h stili ths roulas afou diavazo k aporo an eine alhteia, k apo pote oi kupreoi eginan toso anomaloi k diestrammenoi h an eine antigrafh apo kapoia ellhniki efhmerida

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. εμ ανωνυμε... οι κυπριοι εχουν λιγη ανωμαλια στο αίμα τους να το δεχτουμε. αλλά στη σιτυ δεν ειναι αναγκη να αντιγραψουν απο πουθενα. εγώ λέω ότι καθεται κάποιος ή μια και σκεφτεται και γράφει.
  "τι εχει καιρό να γράψουμε; απιστία; αντρας με αντρα, γυναικα με γυναικα; ζώα; να βάλουμε ζώα με αντρα;" σε κάποια γράμματα προσπαθουν να μας αιφνιδιάσουν δηλαδή στο τέλος μαθαίνουμε ότι πρόκειται για άτομα του ιδίου φύλου.

  όπως και να έχει δεν πείθωμαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να σε βοηθησω λιγο με του παντρεμενους γιατι παχαινουν. Πολυ απλά, βλεπουν τι εχει το κρεβατι και βουρ για το ψυγειο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. καταρχάς πούντα 7; ετάραξα στο μέτρημα τζιαι μόνο ένα βρίσκω.

  δεύτερον, μα γιατί εκπλήσσεστε που ο μάριο ΔΕΝ είναι εξωγήινος; Οι κυπραίοι εν καταφέρνουμε μια χαρά να κατηγορούμεν τούντον τόπο όπου κάτσουμε τζι όπου σταθούμε;

  ότι τα φκάλλουν που τον κώλο τους συμφωνώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οκυαλε καλα που μου το θυμησες ναι, παλιο και καλο.

  Σικε μου δεν συμφωνησαμε να σας γραψω επτα διότι πρωτον δε μου ειπε κανεις και δευτερο ουτε πιστευω νοιάζει κανεναν για τις μαλακιες τις δικές μου.

  Για τον Μαριο με μπερδεψες, αρα συμφωνεις ότι όποιος τα εγραφε ειναι ιθαγενής ελληνοφωνος. Και χαιρομαι που βρισκω συμφωνουντες για τα θεματα της Σιτυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. καλάν ρε ίντα μινίσκεις αμαείρευτος;
  μαείρεψε εσύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. "Τέλος το προσωπικό μου το επτάρι."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έβαλες τα ούλλα τα θέματα μαζί τζιε εν ηξέρω πιον να πρωτοσχολιάσω.
  Διάλεξα το πρώτο κ το τελευταίο.

  Οι κοτζιακαρούδες εν μαθημένες στο τζιερό τους που εν είχαν πεζοδρόμια τζιε επιμένουν να μην τα χρησιμοποιούν. Περίτου που τους κάττους που εμάθασιν να περπατούν πάνω στα πεζοδρόμια τζιε να διασταυρώνουν τζιαμέ που πρέπει.

  Όσο για το δέσιμο του γάρου που νομίζετε εσείς οι παντρεμένοι, προσέχετε να μεν ξαποληθεί τζιε να σας αρκέψει στες κλωτσιές. Τζιε με τόσα κιλά εν τζιε εννα προλάβετε να ξομακρίσετε. :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Παντως το θεμα με το φαγητο μου θυμισε το ανεκδοτο με το βατραχακι. "Μολις μαθει να μαγειρευει, πηρες πόδι απο εδω"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. kalo k ayto okyale. stalw ti na po? eixe oraio ifos to sxolio sou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Για άλλη μιά φορά αποδεικνύεις ότι είσαι ένας από τους καλύτερους αρθρογράφους με πολιτική χροιά, μάτι που κόβει, και γλώσσα έξυπνη και ταυτόχρονα τσουχτερή. Φίλε είσαι ο ήρωας μου! Keep up the good Work!

  (Αυτό με το αυτοκινητιστικό μέσα σε πολυκατάστημα ήταν όλα τα λεφτά. Όπως και η "ελεύθερη μετάφραση" των ούγκα μπούγκα του υποτιθέμενου μη-ελληνα κυρίου Mario Vidmar ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ευχαριστω τα παραλες. θα παρουν τα μυαλα μου αερα και μετα δεν εγγυωμαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________