Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δεν ειν' η πρώτη σας φορά (δις) που αντιγράψατε

Οκ ο twistedtool έχει κάθε δίκιο να έχει παράπονο. Κουράστηκε να φτιάξει ένα ποστ, το οποίο σκέφτηκε μόνος του αφού δούλεψε η παρατηρητικότητά του, και το έβαλε στο μπλογκ του χωρίς να αναμένει κανένα κέρδος παρά μόνο την αναγνώρισή από εμάς, το κοινό, whatever. Από εμάς την είχε. Έρχεται μετά κάποιος δημοσιογράφος που πληρώνεται ένα Α ποσό μηνιαίως, σέρφαρε λίγο στο διαδίκτιο, κνίστικε και τηλεφώνησε στον αρχισυντάκτη του λέγοντας του ότι έχει έτοιμο το θέμα της επόμενης ημέρας. Μπράβο ρε τσιάκκο! αναφώνησε ο μάστρος του.

Μου θύμισε που είχα κάνει και εγώ ένα ποστ για τον γενικό εισαγγελέα τον Κληρίδη στις 22 Ιουνίου του 2009. Ούτε που θυμάμαι περί τίνος επρόκειτο. Είχα πάρει τη φώτο από το Φιλελεύθερο, έσβησα τα γραμμένα και έβαλα τα δικά μου.
Στις 28 Ιουνίου του 2009 πάντα, κυκλοφόρησε το Purple του Πολίτη. Σε κάποια σελίδα του ο Μαρίνος Νομικός, πριν μεταγραφεί στον Φιλελεύθερο και γινεί ο pash σατιρικός του TVμανία, δημοσίευσε αυτές τις χαριτωμένες φώτο.
Βίωσα τότε μια απ' εκείνες τις "things that make you go hmm" στιγμές. Όχι δεν μπορώ να πώ αντέγραψε τη φώτο μου. Μπορώ να πω πήρε την ιδέα μου και την "ανέπτυξε" πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις στο Skontoκοτέτσι. Εκτός αν το σκέφτηκε μόνος του τυχαία 6 μέρες μετά. Ίσως να είμαστε συνδεδεμένες ψυχές ρε και να σκεφτόμαστε τα ίδια πράματα! Μπορεί να είναι ο δίδυμος, ασχημότερος αδελφός που δεν είχα γνωρίσει ποτέ και χάθηκαν τα ίχνη του όταν επισκέφθηκε ο άγιος Αμβρόσιος την αίθουσα νεογνών και άλλαξε τις ετικέτες μας.

Όπως είπε και ο μέγιστος Χρύσανθος Τσουρούλλης, εμείς οι πτωχοί μπλόγκερς μπορεί στο προσωπικό μας blog και μόνο σε αυτό, να επιλέξουμε να έχουμε άλλες προσλαμβάνουσες. Σε μια λογική ανταλλαγής ιδεών και σκέψεων, έντονων ενίοτε, με καλή διάθεση πάντα, για τα όσα κινούνται στη Δημόσια Σφαίρα.

Αλλά όχι ρε πούστη να πληρώνεσαι μηνιάτικο και να γεμίζεις τις σελίδες σου με ιδέες άλλων και να μην κάνεις μια αναφορά, είτε από ευγνωμοσύνη είτε από το φόβο των ιουδαίων μπλόγκερ που μπορεί να σε κράξουν. Το χειρότερο είναι ότι χέστηκε που τον κράζουμε o Χατζηβασίλης. Χέστηκαν και οι μαστόροι του. Στ΄αρχίδια τους, αυτοί μπαίνουν στα περίπτερο δίπλα από τις καπότες ενώ εμείς είμαστε τρίχες στα διαδικτιακά παπάρια του Bill Gates.
Ο Δημήτρης Μάμας δεν τυγχάνει σήμερα της αναγνώρισης που του αρμόζει στο δημοσιογραφικό κόσμο. Τουλάχιστο όμως αυτός είχε την αξιοπρέπεια και το ήθος να επικοινωνήσει και να ζητήσει άδεια να δημοσιεύσει κάτι από έναν παντελώς άγνωστο, αρχάριο μπλόγκερ ονόματι skonte το 2007. Και γι' αυτό και μόνο το λόγο οφείλουμε το μέγιστο σεβασμό στο πρόσωπό του. Οι υπόλοιποι κάνουν μόνο για να του παραδίδουν την πίτα μιξ που παράγγειλε, με το μοτοσακό.

Share/Bookmark

13 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την προώθηση, αγαπητέ!

    Μπράβο στο Μάμα για τα αρχίδια τζιαι την ηθικήν του! Τζιαι μπράβο σου τζιαι σένα γενικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είσαι καλό παιδί χεχε. έχουμε και like για το facebook υπόψιν σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιος εισηγηθηκε (εν θυμουμαι ποιος) να φτιαξουμεν ενα μπλογκ, στο οποιο να συλλεξουμε ουλλον το υλικο που, κατα καιρους, "εκλαπηκε" που "δημοσιογραφους".

    Νομιζω εν καλη ιδεα. Θα μπορουσαμεν να εχουμεν ουλλοι στο μπλογκ μας, μια παραπομπη για το συγκεκριμμενο μπλογκ, ουτως ωστε, καθε αναγνωστης να μπορει να ενημερωνεται για το ποιοι κλεφκουν τι...

    Αν ξερουν οι "δημοσιογραφοι" πως θα ξεμπροστιαστουν με τουν τον τροπο, ισως να το σκεφτουν τζαι 2ρη φορα πριν αντιγραψουν τους μπλογκερς... νμζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοιτα ειμαι παντα σκεπτικιστης και σπανια ορμω να πω "αυτό ειναι καλή ιδέα, μέσα!". αν καποιος γενναιος αποφασισει και το στησει θα το στηριξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ανάμεσα σε όλους αυτούς που με πλήρη επίγνωση οικειοποιούνται τον κόπο και χρόνο άλλων ανθρώπων, υπάρχουν και αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ρωτούν προτού χρησιμοποιήσουν τη δουλειά κάποιου άλλου.

    Εγώ πιστεύω να συνεχίζουμε να τους κράζουμε και να τους δακτυλοδείχνουμε, έστω και αν δεν αλλάζει κάτι για την ώρα. Μπορεί να ευαισθητοποιήσουμε τους μέλλοντες δημοσιογράφους να είναι πιο ευαίσθητοι για τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το κραξιμο εξυπακούεται. αυτό το μπλογκ εχει αφιερωσει την υπαρξη του στο να θιγει τα κακως έχοντα, θέτοντας το ευγενικα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς όλοι που σας διαβάζουμε, σας θαυμάζουμε και εκτιμούμε αυτά που κάνετε. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σας αντιγράφει.
    Μπράβο στον Μάμα.
    Σκόντε αν είχα περιοδικό θα σε προσλάμβανα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστώ και θα με απελυες σε δυο μηνες διότι δε θα σου εβγαζα παραγωγη καμπόσο υλικό. ας ειναι εκτιμώ τη σκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να'σαι καλά που το ξανάβαλες τζείνο με τον εισαγγελέα γιατί δεν το ξαναείδα ....χαχαχαχαχα εν χάννει.... μοιάζει με τη δική μου λίστα , χεχεχε....νομίζω να κάμεις έναν απάνθισμα, τωρά που θα αλλάξει ο χρόνος και εγώ προσωπικά θα σου δώκω όσα διώ στις παλιοφυλλάδες τους ούλλο χρόνο :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλε μου ανωνυμε, εδώ μεσα υπάρχουν πολλά διαμαντάκια, (μετριόφρων παντα) και συνιστώ κατσε ενα απογευμα, με μια πιττα σουβλακια να τα μελετησεις ολα. μπορει να ξημερωθεις. και κανε προφιλ. κανε και ενα μπλογκ. κανε και like στο facebook μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή χρονιά! Ιδού το πρώτο διαμαντάκι που βρήκα(έφτασα ως το καλοκαίρι του 2010) με μια πρώτη μου επισκόπηση:

    http://skonte.blogspot.com/2010/07/pg-2-c4.html


    ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! !!!! :sssss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωχ, τωρά ετρόμαξα τζιαι εγώ:

    http://skonte.blogspot.com/2008/01/blog-post_24.html

    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________