Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008



Αναρχικός είναι αυτός που κρύβεται ανάμεσα σε άλλους άσχετους διαδηλωτές ή στο σκοτάδι για να διαπράξει αδικήματα, να πληγώσει ή απλά να μαλακιστεί. Ανάμεσα σε άλλο πληθος παίρνει θάρρος ότι ανήκει σε υπολογίσημο αριθμό και δεν είναι τρεις και ο κούκος. Είναι άσσος στις προβοκάτσιες και προσπαθεί να βάλει άλλους να κάνουν αυτά που δεν τολμά να κάνει ο ίδιος (για να μην την αρπάξει αυτός και ως εκ τούτου να συνεχίσει τον αγώνα του) δηλαδή μπαίνει στη μάζα του κόσμου και αρχίζει να εξάπτει τα πνεύματα με το πρώτο ρίξιμο πετρών ή με το πρώτο προκλητικό σύνθημα και μετά κρύβεται αριστοτεχνικά πίσω από τη χοντρή 40άρα οικοκυρά. Γράφει με σπρέι σε τοίχους στο σκοτάδι γιατί νιώθει πιο άνετα και επειδη φοβάται να πει κάτι επώνυμα στις πλατείες. Α ξέχασα αν πει κάτι επώνυμα θα τον κυνηγήσει το κράτος και θα τον κατηγορήσει ότι χτύπησε αστυνομικό όργανο ψευδώς φυσικά. Σύνήθως προέρχεται από κατεστραμένη οικογένεια, μάνα με σκοτεινό παρελθόν, πατέρα αδιάφορο εώς βίαιο, όχι κατ' ανάγκη φτωχος αλλά στις πλείστες περιπτώσεις. Φοράει κουκκούλες και σάλια ακόμα και καλοκαίρι που του έπλεξε η γιαγια του για να την θυμάται.
Πάει ένας γαιδουροέφηβος φοιτητής με σπυριά στην Ελλάδα (αυτή η μητέρα πατρίδα δεν παύει ποτέ να μας προσφέρει απλόχερα τις παγκόσμιες ιδέες όπως δημοκρατία, ελευθερία και λίγη αναρχία) όπου μπολιάζεται στο αναρχιλικι και λέει αντιπαθεί όλα τα κόμματα - παρόλο που τον πήρε και τον έφερε το κόμμα πεντέξι φορές Κύπρο για να ψηφίσει και να δει τη μάμα του.

Κάποτε κάποτε δηλώνει αλληλεγγυη σε κατι σε μια άλλη γωνια της γης και αυτό τον κάνει να φαίνεται δικτυωμένος παρόλο που πιο πιθανό είναι να μην ξέρει κατά που πέφτει η περιοχή ή να μην ξερουν εκεί κάτω ότι υπάρχει αυτός.
Απόφυγε τον 1) εάν σου ζητήσει να μπεις εγγυητής σε δάνειό του 2) εαν σου ζητήσει να του δανείσεις το αυτοκίνητό σου για μια βραδυνή δουλίτσα που έχει να κάνει 3) εάν βρίσκεις πολλά δοχεία σπρέι σπίτι του 4) εάν αρχίζει να έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μπλουζακια με κουκούλες 5) εάν φοράει σκούφους συχνά και με καλοκαιρία ή εάν ο σκούφος του κατεβαίνει μέχρι το πηγούνι 6) εάν η αστυνομία έρθει πάνω από μία φορα να σε ρωτήσει γι αυτόν τον τύπο 7) εάν θες να συνεχίσεις να έχεις κάποιο υποτυπώδες μέλλον στη ζωή σου.

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________