Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Οι μαλλουρόσιηλοι από την Κόλαση



Πριν κάτι μέρες ήμουν στον καφενέ του Φυτου κοντά στην Αρχιεπισκοπή. Δηλαδή εννεν καφενές αλλά κάτι σαν σνακ-σνακ-καφε. Έννεν ανάγκη να πάτε εν κάπως ακριβός και έχει μόνο μια εφημερίδα όλη μέρα εκεί και όλοι περιμένουν τη σειρά τους να τη διαβάσουν. Έκαμα το λάθος να παω κατά τες μια το μεσημέρι που σχολάνουν οι μαθητές του Παγκυπρίου. Μαθητές εν ευφημισμός φυσικά διότι κατ ακρίβεια μοιάζουν με μαλλουρόσιυλλους από την κόλαση. 15-16 χρονών οι αρσενικοί με το παραξόρτικο και στραβό ιμο, εμο πως το λένε μαλλί, σκουλαρίκια σε τόπους εκτός του αυτιού, χαμηλοκάβαλλα παντελόνια, κάπνισμα τσιγάρου λες και εν φορτηγατζιες, κυριολεκτικα ο ένας το έπαιζε στα δακτυλα του όπως το γνωστο τρυκ με το κέρμα και ηταν όλο φωνές και ψευτομαγκιές μεταξύ τους. Ένας ψιλογκέηζε κιόλας. Οι κοπέλες φαινόντουσαν φυσιολογικές και έδειχναν γυναίκες έτοιμες όχι σαν τις συμμαθήτριες του καιρού μου, για κάποιο λόγο δε με ενόχλησαν όπως οι «άντρες» που ήθελα να αρχίσω να τους δίνω ξύλο μέχρι να τους βγεί το μάσκαρα. Οκ δεν φορούσαν μάσκαρα αλλά αυτό τους έλειπε. Πραγματικά πιστεύω είμαστε οι τελευταίοι άντρες της Κύπρου εμείς οι 25+ και αν οι πατεράδες μας αργούσαν ακόμα λίγο να μας φυτέψουν στη μάνα μας θα βγαίναμε και μεις αμπαλατοέφηβοι. Απορώ οι γονείς τους πως κυκλοφορούν δημόσια με τέτοια βλαστάρια και αν είναι δυνατό να μη σκέφτηκαν ούτε μια φορά το ενδεχόμενο να τους είχαν ρίξει στον προγεννητικό καιάδα. Να σκεφτείς που είμασταν μικροί δε θέλαμε να πάμε στη γιαγιά μας γιατί βαριωμασταν και οι γονείς μας μας ανάγκαζαν να πάμε, τώρα οι μαλλουρόσιυλλοι πάλι δεν πάνε και οι γονείς τους ανακουφίζονται που η γιαγιά θα γλιτώσει ακόμα μια φορά το εγκεφαλικό. Η γυναίκα μου λεει πως εν που εν δημόσιο σχολείο και φέρονται έτσι και ότι στα ιδιωτικά υπάρχει ακόμη λίγη τάξη. Μπορεί να έχει δίκιο άλλωστε έχω χάσει κάπως την εμπιστοσύνη μου στους εκπαιδευτικούς της Κύπρου ξέρεις μετά το γνωστό συμβάν με τη μαριχουάνα ;ο). Δεύτερο έτος διορισμένοι και πιάνουν τα 800λιρα τους τι τους νοιάζει αυτούς για τα άτομα που κάθονται στα θρανία απέναντι τους; Πιστευω για τους καθηγητές η μόνη τους επιθυμία και ευχή είναι να βγάλουν τη μέρα χωρίς να τους δείρει κανένας μαθητής ή να τους βγάλουν κανένα άσχημο βιντεο τα καλομαθημένα κωλόπαιδα. Μακάρι τούτο το κείμενο να εκλεινε με κάποιο πνευματώδη τρόπο ή τουλάχιστο κάποιο αισιόδοξο μήνυμα αλλά μας τελείωσαν αυτά, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, ο τελευταίος να κλείσει το φώς.

Share/Bookmark

7 σχόλια:

  1. Oι καιροι αλλαζουν..Θεωρω οτι ολα ξεκινουν απο το σπιτι...
    Και ειναι emo απο το emotional...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου πρέπει να καλμάρεις λιο..
    Ούλλα φταίουν σου..
    Πιο κάτω έφταιξες τους γέρους για όσα κακά εγίναν μες τη Κύπρο..Τους γέρους που 5 γράμματα εν ηξέραν και πιστεύκαν ότι τους ελαλούσαν..

    Τωρά θέλεις να δέρεις τους μητσιούς που μιμούνται όσα βλέπουν που τη τηλεόραση τζαι το ίντερνετ..

    Όπως τζαι μεις, οι +25, που λαλείς, είχαμε τους "ροκκάδες" που μιμούνταν τον Cobain, τον Vanilla Ice etc πριν 15 χρόνια έτσι εν τζαι σήμερα μια που τις "μόδες" ειναι να γίνουνται ΕΜΟ. Δεν πάει να πει ότι εν ούλλοι ΕΜΟ..Μια φάση ένι τζαι λέγεται εφηβεία..συνήθως περνά όπως περνά τζαι το κκαουμποϋλλίκκι που περιγράφεις ότι ειχαν οι μιτσιοί με τα τσιάρα..
    Τζαι μεν μου πεις ότι εν είχαμε κκαουμπόϋδες πριν 15-20 χρόνια..

    Το αν "εψυλογκέιζε" το ένα το παιδί εν προσωπικό του ζήτημα και εν εκατάλαβα που εν το πρόβλημα..έτσι του φκαίνει του μιτσή..εσύ εν ξέρεις κανένα +25 που "ψυλογκέιζε"

    Αμπάλατους ξέρω πολλούς που εκλέισαν τα 30 εδώ και καιρό..Δυστυχώς δεν είναι θέμα ηλικίας η αμπαλατοσύνη..

    Μεν τα ισοπεδώνουμεν ούλλα..

    Φιλικά,
    terra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ότι αφορα στη μαθητιώσα νεολέρα, χειροκροτώ σε στέκοντας. Ευστοχότατοι οι "μαλλουρόshυλλοι". Αλλά πες και για τις κοπέλλες, πες... που η ζώνη του παντελονιού είναι σαν wonderbra για τον κώλο. Και που το τάγκα είναι στην ημερήσια διάταξη. Και άλλα, μεν αναουλιαστώ πάλε...

    [http://saikkopad.blogspot.com/2007/10/apelpicity.html]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και καλά!

    Ας δούμε λίγο τους νέους με περισσότερη κατανόηση. Οι ίδιοι φταίνε λιγότερο από όλους μας για όλα αυτά που εμείς είμαστε έτοιμοι να τους στήσουμε στο τοίχο.

    Κάπου διερωτήθηκες που είναι οι γονείς τους. Νομίζω είναι χαμένοι στη κούρσα του χρήματος, της επιφανειακής ευμάριας και καλοπέρασης. Ξέχασαν ότι ένα από τα σοβαρότερα τους καθήκοντα είναι να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους. Τα άφησαν έρμαιο στα νύχια της τηλεόρασης και της showbiz. Τα πρότυπα με τα οποία βομβαρδίζονται από το πρωί μεχρι το βράδυ ποιος τα έφτιαξε. Και ποιος τα εισάγει στο τόπο μας; Δεν είναι λίγοι αυτοί που νομίζουν ότι τελειώνει η ευθύνη τους σαν γονείς στο να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους οικονομικά. Ποιος νοιάζεται για τη κοινωνική και πνευματική τους αποκατάσταση;

    Αν βάλεις ένα παιδί να μεγαλώσει με ένα γαϊδούρι θα μάθει μόνο να γκαρίζει. Αν το βάλεις με ένα λιοντάρι θα μάθει να βρυχάται και να σκοτώνει. Να είσαι σίγουρος ότι πολλά παιδιά μεγαλώνουν με γονείς γαίδούρια και λιοντάρια και γουρούνια και ακόμα χειρότερα με γονείς που δεν μπορούν να τους μάθουν τίποτε άλλο εκτός από την Ομόνοια και το Αποέλ, το κυνήγι, τη πιλόττα και τη τσάμπα μαγκιά.

    Από την άλλη ξέρουμε πολύ καλά ότι και το σχολείο δεν μπορεί και πολλοί δάσκαλοι δεν έχουν καν διάθεση να ανασκευάζουν τα λάθη των γονιών.

    Προσωπικά πιστευω ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Είναι πολλοί οι νέοι άνθρωποι που απορρίπτουν τη σαπίλα και βρίσκουν νέους δρόμους που οδηγούν στην ολοκλήρωση τους σαν άτομα. Και να είσαι σίγουρος ότι τα φαινόμενα εμο κλπ είναι ένας τρόπος αντίδρασης στη μαλακία των μεγαλυτέρων. Απλά παίρνει μια μορφή αντικομφορμιστική. Εξάλλου τα παιδιά δεν έχουν κάποια άλλα πρότυπα που να τα εντυπωσιάσουν στην ηλικία 14-15. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς θα βγουν σωστοί και ψαγμένοι άνθρωποι.

    Ας τους βοηθήσουμε και μεις όσο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε φορά που κάποιοι ασκούν τέτοια είδους κριτική στη νεολαία... το μόνο που καταφέρνουν είναι να υπενθιμίζουν την αποτυχία της δικής τους γενιάς. Αφού ως νέοι λαμβάνουν παραδείγματα συμπεριφοράς από εμάς τους γηραιότερους, καταλαβαίνουμε πως ουσιαστικά φτύνουμε στα μούτρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τερρα και αγρινε. μετά από τα λόγια σας και λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία κωμικά γεγονότα με τις λαμπρατζιές και τις κροτίδες, τείνω να καταλήξω ότι ακόμη έχω δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________