Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Skontology VI - Μπριζόλες και φαρμακεία 2012

Τα καλά νέα πρέπει να τα λέμε πρώτα πρώτα, και επειδή έχει πάνω από χρόνο που σκεφτομαι ότι πρέπει να προβληθεί κάτι που χαλά το παζάρι και ωφελεί την κερδοσκοπία (μας), σας παρουσιάζω την μπριζόλα των 6 ευρώ-ω-ω-ω-ω. (ηχώ).




Μια μπριζόλα που δίνεις 6 ευρώ και παίρνεις μια σεβαστού μεγέθους χοιρινή μπριζόλα, σαλάτα, πατάτες τηγανιτές, πίτα, κρεμμύδι και λεμόνι. Είναι ιδανική για 1, 2 ενήλικες ή και 2 ενήλικες και ένα παιδί. Φτάνει να μη σας πιάσει το ληξιό και να πείτε ότι μια δε σας αρκεί. Τις μερες που περνάμε το να βγάζεις τη σίτιση της οικογένειας με 6 ευρώ take away είναι ανεκτίμητο. Είναι το μόνο που κάνει τη διαβίωση στα Λατσιά υποφερτή, το να πετάγεσαι στην Ταβέρνα Χρύσανθος και να του δίνεις 6 ευρώ, να σου λέει ευχαριστώ και να φεύγεις με εκείνο το ποίημα που φωτογράφισα πιο πάνω. Άμα οι πιο φτηνές που έχω ακούσει στη Λευκωσία είναι 8 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 12, αντιλαμβάνεστε πως άμα ο άνθρωπος πουλά κατά 25 μέχρι και 50% φθηνότερα, εγώ είμαι υπόχρεος να του αποδώσω το σεβασμό που του αξίζει.


Έχει περίπτωση να πας σε φαρμακείο και να φύγεις με ανεβασμένο το ηθικό; Με υψηλή την αυτοεκτίμηση; Δε φτάνει που φεύγεις με ξαλαφρωμένο το πορτοφόλι. Μπορείς ποτέ να εντυπωσιάσεις την χαριτωμένα βαριεστημένη υπάλληλο που γράφει SMS συνεχώς, ή τον 40+ άντρα υπάλληλο που ποτέ δε δείχνει να κολλά με το περιβάλλον;

Αφού άμα μπεις εκεί μέσα είτε θα ζητήσεις κάτι για τη  μύξα των μωρών σου, τη δική σου μύξα γρίππη, κάτι που αφορά μύκητες, (μήκυτες οπουδήποτε στο σώμα σου κάνουν κακό στο self esteem σου), κάτι γυναικολογικό. Κακοσμία, τερηδόνα, πύον. Το πιο αντισεξουαλικό κατάστημα στη γη είναι το φαρμακείο τελικά. Δηλαδή αν είναι κάθε φορά που μπαίνω μέσα σε φαρμακείο να αγοράζω και ένα πακέτο προφυλακτικά XL, για να φύγω κύριος δε λέει. 


Μια και είμαστε στο θέμα, μισώ επίσης τις ζυγαριές στα φαρμακεία και το να σου τη μετρούν εκεί επί τόπου. Την πίεση. Δηλαδή η ζυγαριά ειναι για ποιόν; 
Εμένα που μπήκα να αγοράσω σταγόνες επιπεφυκίτιδας ή για την κυρία που θέλει emla; Άντε και ζυγιστήκαμε. Θα μας επηρεάσει να αγοράσουμε κάτι διαιτητικό από το φαρμακείο; Έχω και σπίτι μια ζυγαριά που την κήδευσα στον κήπο. Δε θέλω να μοιραστώ με τον τύπο που πάσχει από κακοσμία στόματος, πόσα τα κιλά μου βρε αδερφέ. Οι μετρήσεις της πίεσης; Είναι για να κερδίζουν τους γεροντάκους σαν μελλοντικούς πελάτες; Τι σκοπό έχουν; Κι αν ειναι χαλασμένο το μαραφέτι τους; Τι έγιναν τα φαρμακεία, τοπικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών; Αν είχαν και από ένα ασθενοφόρο παρκαρισμένο πίσω να το δεχτώ. Όχι να περιμένω να εξυπηρετηθώ επειδή ο υπάλληλος παίρνει την πίεση της γριάς. Επειδή έτσι της κάπνισε.


Το πιο κάτω είναι δράμα δικό μου προσωπικό. Κάθε φορά που ανοίγω το κουτί με τα χάπια μου, είτε ειναι η 1η είτε η 17η, το χαρτί με τις πληροφορίες μέσα αναδύεται μαγικά προς την ανοιγόμενη πλευρά ώστε να με δυσκολεύει στην εξαγωγή του χαπιού. Αποτέλεσμα να πρέπει να γυρίσω το κουτί να το ανοίξω από την άλλη πλευρά. Δε ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους αλλά νιώθω μιαν καταδίωξη ένα πράμα.







Share/Bookmark

10 σχόλια:

  1. Τούτο το τελευταίο επιβεβαιώνω το τζι εγώ. Πέραν πάσης αμφιβολίας, πρόκειται για παγκόσμια συνομωσία. Εννα μας πιάν οι Τούρτζοι (τα χάπια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χρυσανθος εν παιζεται!

    Τουτο με τα χαπια παθαινω το τζι εγω. Αλλα τζεινο που πραγματικα τσακρα το νευρικο μου συστημα ειναι αμαν φκαλεις το χαρτι με τες οδηγιες χρησης του φαρμακου τζαι προσπαθεις να το διπλωσεις για να το βαλεις πισω στην θεση του. Υπαρχει περιπτωση να καταφερεις να το διπλωσεις οπως ηταν? Με τιποτε! Τες παραπανω φορες πιανει με ο πελλαρος τζαι ματσιουριζω το :ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμέναν εν πουκάτω που τα χάπια το χαρτί τζιαι όταν πάω να το τραβήσω για να διαβάσω τις παρενέργειες του χαπιού , σιονόνουνται χαμαί τα βρωμόχαπια, γαμώ τη ράτσα μου, εσιέξιξι. Αυτά. (Μπορείς να φανταστείς, νομίζω, ίντα χάπια πίνω :PPPPPP)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρομαι που έχω συναγωνιστές που συμφωνουν μαζί μου Γρουτκα και Ινβίξιε. Γρουτα μην ξαναβγάλεις χαρτι έξω αν θέλεις την ψυχική σου υγεία. Ανώνυμε στο μπλογκ εδώ που ήρθες τα χάπια είναι must

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τους προλαλείσαντες. Όντως το χαρτάκι είναι πελάς και άμα το φκάλεις έξω κάποτε εν το χωρεί να ξαναμπεί! :-/
    Άρεσε μου τζιε τζήνο με το φαρμακείο.
    Ο φαρμακοποιός μου θα έχασε πάσα ιδέα για μένα (αν είχε) με το ιατρικό ιστορικό μου. Πηγή ιώσεων. αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δηλαδή αν είναι κάθε φορά που μπαίνω μέσα σε φαρμακείο να αγοράζω και ένα πακέτο προφυλακτικά XL, για να φύγω κύριος δε λέει" ROFL

    LOL και με τον ανώνυμο

    παρακαλώ να σημειωθεί και η δική μου ψόφος στο θέμα του χαρτακίου. Εμένα εν πάντα σπιλακωμένο στον πάτο του κουθκιού με αποτέλεσμα να μεν χωρεί ξανά το φάρμακο να μπει μέσα τζιαι να εξέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκρίνοντας ένα φαγάδικο με ένα φαρμακείο: και στα δύο σε κοιτούν σαν το πλέον μίζερο πλάσμα. Και στα δύο θωρείς μίζερα πλάσματα γυρόν σου. Τουλάχιστον που το φαγάδικο μεινίσκει σου τζιαι κάτι να δώκεις κανενού σιύλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταλω όλοι οι φαρμακοποιοι είναι βαριεστημένα πλάσματα που δεν εντυπωσιάζονταθ από κανέναν μας πλέον.

    Sike και για καποιον παράξενο λόγο δεν πετάμε εκείνο το χαρτί από μιας αρχής να μη μας ταλαιπωρεί.

    Ανώνυμε είσαι φιλοσοφημένος ανωνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. lol!!! εμένα έκαμε μου εντύπωση πάντως που ξέρεις την emla:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος daffodil

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________