Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Blogo Μανιφέστο (Make benefit for cultural bloggings in glorious nation of Cyprus)

Θέλω να εκδώσω ένα μανιφέστο για την κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Δηλαδή να κάνουμε μια ένωση, συντεχνία ότι θέλετε πείτε την, να αφυπνίσουμε τους Κυπραιους και να πείσουμε την κυπριακή κυβέρνηση ότι είμαστε χρήσιμοι για την κυπριακή κοινωνία και ότι αξίζουμε επιδότησης και χορηγιών για την ευφυϊα μας και μόνο.


Όχι πια άλλα μπλογκ ανενεργά! Όχι πια άλλα μπλογκ που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, επειδή  το κόστος συντήρησής τους είναι πράγματι αβάσταχτο με τις σημερινές τιμές του ιντερνέτ. Και της τιμής του γαλάτου. Και των Pez. Σπαράζει η ψυχή μου στην ανάμνηση τόσων μπλογκερ που ξεκίνησαν δυνατά, με όνειρα να έχουν πολλά comments, views και visits (και φίλους), που εβάλαν templates τρίστηλα και view counters και στο τέλος να τα παρατούν χωρίς ένα update τόσους μήνες. Τζάμπα τα κατά συρροή βίντεο απ’ το YouTube, τζάμπα οι φωτογραφίες τοπίων που γέμιζαν τον blogger τους, τζαμπα οι ποιητικές ανησυχίες. Όλοι έχουμε στα links μας τέτοιες θλιβερές περιπτώσεις.

Κινδυνεύουμε εμείς και τα εξαρτώμενά μας να μείνουμε χωρίς μπλογκική εκπροσώπηση στους 5 δρόμους. Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί βουλευτές μας θα μας στηρίξουν, όσοι δηλαδή είναι γνώστες περί ιντερνέτ (και έχουν και λογαριασμό στο φεισμπουκ). Εκείνοι οι 8 δηλαδή. Όσοι έχουν κ στο Twitter θα έπρεπε ο Νικαρος να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να τους διορίσει στο υπουργείο επικοινωνιών ξέρωγώ, τόσο προχώ είναι.

Το ξαναλέω. Θέλω επιδότηση είτε από την κεντρική τράπεζα, είτε από την Ε.Ε. Κόψετε το λαιμό σας με τον κώλο της πότσας. Αλλιώς θα κατεβώ προεδρικό με δυο mouse διμμένα μαζί σαν ματσουκουθκια. Το ένα θα είναι lazer να τυφλώνει και το άλλο με την πιλιούα να γκελάρει. Και θα κυνηγήσω όποιον υπουργό τολμήσει να ρέξει να φκεί που την είσοδο. Θα του κολλήσω το mouse pad πας το γυαλί, θα κάτσω χαμέ στην είσοδο του προεδρικού τζε θα θέλει 5 sys admins να με κάνουν να εκκινήσω απ το σημείο.
Αναπαράσταση. Όχι ο πραγματικός Σκοντε
Εκάμαμεν αρχή με τους λεωφοριατζίες πρόπερσι. Πιο πριν δε θυμαμαι γιατί ο σκληρός μου τόσα χωρεί και τα πιο παλιά τα σβήνω. Είχαν μια παλιοσαραβάλα και δεν την εσάζαν και θέλαν βοήθεια να πιάσουν άλλην. Οι αγελαδοτρόφοι σιωνόνουν γάλα στους δρόμους αντί να το διούν φτηνό. Θέλουν το χαλλούμιν να το κάμουν σαν τα μούτρα τους για να βάλουν μέσα τζε γάλα της αππάρας που εν πιο φτηνό που το αιγινό το γάλα. Οι χτηνοτρόφοι θέλουν ριάλια γιατί ενι φκαίνουν που πάνω. Αλλιώς λέγαν εννα δώκουν τα χτηνά της κυβέρνησης. Τώρα που το σκέφτομαι κάποιοι πολιτικοί μπορούν να αναλάβουν τη φύλαξη των τσούρων. Ρε χτηνά, όσοι θέλετε κλείστε τες μαντρες τζε παέννετε να πουλάτε σιταρο στες φοινικούες. Εγεμώσαμε σημαντικούς μες την Κύπρον που δίχα τους εννά καταρρεύσουμε. Όσοι έχουν τα κκότσια, να διατηρούν τες μάντρες τους να πουλούν τζε φτηνά τζε να φκαλουν τζε κέρδος. Όσοι έν μπορείτε αλλάξετε επάγγελμα. Τι είπατε; Ακολουθάτε το επάγγελμα του τζοιρού σας τζε του παππού σας; Χεστήκαμε, δηλαδή ο Χρίστος Χριστόφιας πρέπει να γίνει πρόεδρος κάποτε; Ο κόσμος προχωρά εσείς είσαστε ακόμα με νουν και τεχνολογία του 70. Τώρα και οι νέες εταιρείες αστικών λεωφορείων θέλει το κράτος να δώσει χορηγία. Καλά, για είχε επιτυχία το εγχείρημα και εγεμωναν τα λεωφορεία επιβάτες, τώρα δεν τα βγάζουν πέρα ούτε αυτοί; Που ξανακούστηκε να είναι γεμάτα με επιβάτες κ να μην βγάζουν τα έξοδά τους;

Οι δήμοι; Γαμιέστε. Που γυρόν. Θέλαμε να κάμουμε κάθε χωρκό δήμο. Λουθήτε τα τωρά. Καρτερούν εκατομμύρια που την κυβέρνηση αλλιώς εννα παττίσουν. Ννα μες τα μούτρα. Ζώα. Κάθε χωρκό έκτισε μέγαρο, τζε πληρώνει δήμαρχο, αντιδήμαρχο, γραμματικούς, εργάτες, σκουπιθκιάριες, οχήματα, εξοπλισμό, συστήματα μηχανογράφησης τζε μελάνι του printer. Όσοι μπορούν να κάμουν τα του δήμου τους αποδοτικά και κερδοφόρα καλώς. Οι άλλοι όλοι να μειώσουν τες δαπάνες τους, να παραιτήσουν τα φεστιβάλ και τους τραγουδιστές και να απολύσουν τους μισούς συγγενείς που προσέλαβαν.

Οι παταταριες, οι αμπελουργοί, οι παραγωγοί κολοκασιού κάθε χρόνο, δηλαδή ΚΑ-ΘΕ-ΧΡΟ-ΝΟ έχουν προβλήματα με τα φυτεμένα τους. Είτε βρέχει πολλά και κάνει καταστροφές είτε δε βρέχει και ξηραίνονται, είτε ήρθε η Πακιστανική κίτρινη ακρίδα με τις ροζ βούλες και έφαγε τους ανθούς. Δώσε κυβέρνηση χρήμα ζεστό. Απορώ στο εξωτερικό οι άνθρωποι ινταλως τα καταφέρνουν. Εκείνοι ρε που όταν εμείς είχαμε πολιτισμό αυτοί ζούσαν στα δέντρα. Ναι ξέρετε για ποιους μιλώ. Για εκείνους που όταν έτρωγαν κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη. Μαλακίες στο τετράγωνο μια ζωή για να καπαρτίζουμε. Έχουν και εκεί καταστροφές βρέξει χιονίσει; Ναι. Κάμετε ρε κλειστά θερμοκήπια γερά να αντέχουν. Από τότε που ήμουν μωρό παραπονιούνται όλοι ότι έχουν ζημιές και καταστροφές λες και άνοιξε ο τυφώνας Κατρίνα αντιπροσωπεία στα μέρη μας. Κλείστε τα και κανεί. Όσοι αντέχετε συνεχίστε. Όσοι δεν μπορείτε να φκάλετε καλές φορμόζες πιάστε παμπακούι ροζ και λάμνετε στη Χρυσοσπιλιώτισσα να το πουλάτε.

Όλοι καρτερούν από την κυβέρνηση ρευστό. Που τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις σε όποιον έκλανε έξω από το προεδρικό έδιναν κ χορηγίες.  Δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους που μας λείπουν σημαντικά πράγματα όπως καλή δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ ένα φιλάνθρωπο κοινωνικό κράτος. Δεν έχουμε κανένα στην Κύπρο που να στέκει στα δικά του πόδια και να κάνει και κερδοφορία. Όλοι ερασιτέχνες και μαθητευόμενοι μάγοι. Μόνο ο Σιακόλας ξέρει τι κάνει. Μακάρι να είχε τσούρες «Σιακόλας» και χαλλούμι της NKS θα εξάγαμε γάλα και στην μικρή Ολλανδέζα τώρα. 

Τι λέγαμε; Α για τα blog μας! Θέλω καινούργιο φοντο. Θέλω χορηγία από την κυβέρνηση τώρα!


Share/Bookmark

17 σχόλια:

  1. Γραφε γιε μου πιο συχνά! Μάλλον όχι. Γραφε τέτοια έστω και αραιά. It is lovely! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι εξαντλητικο να γραφω ετσι. Γι αυτο κ θελω χορηγια αλλωστε. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ένει να τους τας λαλείς έτσι ξεκούτσουλα τζαι τσουβαλάτα, χαλάλιν η χορηγεία. Αξίζει σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω τζι εγω χορηγια! Τζαι απαιτω τζι επιδομα ανθυγιεινης αναγνωσης για τζεινους που με θκιαβαζουν :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμπα στην ουρα και συ. και για επιδομα διανοιξης κλειστολογιου

      Διαγραφή
  5. εξαιρετικο ποστ! ξεκινας με χιουμορ τζιε συρνεις τζιε ενα μηνυμα κοινωνικης αγανακτησης, για το γαμωτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με πιανεις. Ειμεθα κ στο Facebook ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην αρχή έπιασες με λίγο απροετοίμαστη, "τι έπαθε ο Σκόντε τωρά;". Αλλά μετά έδωσες ρέστα. Έτσι είναι. Δυστυχώς όλοι θέλουν. Αφού τόσο καιρό έπιαναν γιατί να μην θέλουν δηλαδή; Η νοοτροπία του "να έβρω μια σίουρη δουλειά για να μπορώ να κάμω τη ζωή μου" εν καταστροφική. Τζαι δυστυχώς έτσι ζούσαμε μέχρι τώρα. Σαν να και κάπου υπάρχει ένα μηχάνημα που κοφκει ευρώ και διά μας τα μούχτιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλά.....τι σημαινει τι επαθε. ειναι ασυνηθιστη η προσεγγιση μου στην αρχη;

    Στην Κυπρο όλοι εχουμε δικαιωματα αλλα υποχρεώσεις κανενας μας. ολοι θελουμε αλλα να δωσουμε μεμψιμοιρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικός απο την πρώτη γραμμή μέχρι την τελευταία!! Εγώ απορώ αν εμπήκεν ποττέ κάποιος στον κόπο να κάμει μιαν μελέτη που να δείχνει π.χ ότι ρε κουμπάρε σύμφωνα με τον καιρό της Κύπρου, εν κάμνει να βάλλεις πατάτες τζαι κολοκάσι τελικά τζαι ούτε στηρίζει την οικονομία του τόπου ιδιαίτερα. Να ελάλεν ας πούμεν, με τα καιρικά φαινομενα της χωρας έπρεπε να καλλιεργειτε εκτάσεις λεβάντας ή παπουτσοσυκα, τζαι να φκάλουμεν ολαν τες πατάτες τζαι να βαλουμεν λεβαντα τζαι να καμνουμεν αρωματικα σιαμπου, κρεμες τζαι λαδακια η ξερω γω λικερ παπουτσοσυκου (λεμεν τωρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε διαφωνω ρε Cake απλα πρεπει ολοι να προσαρμοζομαστε με την εποχη κ την προοδο. Οχι να επιμενουμε να καλλιεργουμε φορμοζες σκουλουτζιασμενες, ακριβες, να τρωνε χαλαζι μια φορα το χρονο κ μετα να ζηταμε τα ρεστα (της αποζημιωσης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εν ακριβώς τούτο που λέεις που επροσπάθησα να πω πιο πάνω:-) ότι αντι απλά να επιμένουμε που πείσμα να καλλιεργούμεν πράματα που φκάλλουν τους πάντες ζημειωμένους ίσως να πρεπε να δούμε ποιά εν τα δεδομένα της χώρας μας τζαι να προσαρμοστούμεν ανάλογα, να δούμεν τι άλλο μπορούμε να καλλιεργουμε που να μεννεν ούτε σκουλουτσιασμένο, ούτε να χρειαζεται αποζημειωσεις τζαι να φκάλλει τζαι κέρδος τζιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

_______Φτιαγμένο με μεράκι και αγνή, καθαρή ειρωνεία________

____________________________________________________________________